2016-06-20 15:45

2016-06-20 15:45

Stryk igen för Grythyttans IF

GRYTHYTTAN: Sist i tabellen – men näst bäst i publikligan

2-0 i mål och 3-3 i gula kort.
Det blev resultatet när Grythyttan for till Laxå och fick stryk i fredags kväll.

Resultatet på Ramundervallen i Laxå är entydigt: hemmalaget vann övertygande. Första målet kom efter 12 minuter och det andra efter lite drygt en halvtimmes spel. 2-0-målet var en frispark som Laxås Ozan Soyal drog rakt på – och i – mål.

Domaren sprang inte sysslolös han heller: Han delade ut inte mindre än sex gula kort under matchen, jämnt fördelade både över halvlekarna och över de båda lagen. Men tränaren Kristian Jämsä tycker inte det var en ojuste match.

– Nej, det var det väl inte. Han blåste sönder matchen. Men sen ska vi inte skylla resultatet på domaren. Vi var där i tio minuter, sen var vi inte det. Det kändes som en match vi kunde vinna när vi skapade så mycket och vi inledde riktigt, riktigt bra. Sedan blev det som hela säsongen: vi får inte med oss domslut, ribbskott som studsar ut, bollstudsar som går fel, vi halkar och motståndarna kommer fria.

Kristian Jämsä ser en typisk situation ungefär en halvtimme in i matchen. Då kommer en GIF-spelare fri med målvakten, som ”klipper” spelaren, varpå bollen studsar vidare till en annan GIF-spelare som står helt fri och bara ska putta in bollen i öppet mål – då blåser domaren. Fel läge att blåsa för det första tyckte Grythyttan, och om det ändå skulle blåsas borde det varit rött kort, men det blev ”bara” gult.

Matchen ingick i tionde omgången av division fyra herrar och Grythyttan kan bara stoltsera med en vinst hittills. Med målskillnaden 13-26 blir det en solklar sistaplats i tabellen.

Desto roligare läsning är publikligan. Där krigar Grythyttan i toppen med ett snitt på 70 åskådare, vilket räcker till en andraplats hack i häl på IK Sturehov som har ett snitt på 79.

Resultatet på Ramundervallen i Laxå är entydigt: hemmalaget vann övertygande. Första målet kom efter 12 minuter och det andra efter lite drygt en halvtimmes spel. 2-0-målet var en frispark som Laxås Ozan Soyal drog rakt på – och i – mål.

Domaren sprang inte sysslolös han heller: Han delade ut inte mindre än sex gula kort under matchen, jämnt fördelade både över halvlekarna och över de båda lagen. Men tränaren Kristian Jämsä tycker inte det var en ojuste match.

– Nej, det var det väl inte. Han blåste sönder matchen. Men sen ska vi inte skylla resultatet på domaren. Vi var där i tio minuter, sen var vi inte det. Det kändes som en match vi kunde vinna när vi skapade så mycket och vi inledde riktigt, riktigt bra. Sedan blev det som hela säsongen: vi får inte med oss domslut, ribbskott som studsar ut, bollstudsar som går fel, vi halkar och motståndarna kommer fria.

Kristian Jämsä ser en typisk situation ungefär en halvtimme in i matchen. Då kommer en GIF-spelare fri med målvakten, som ”klipper” spelaren, varpå bollen studsar vidare till en annan GIF-spelare som står helt fri och bara ska putta in bollen i öppet mål – då blåser domaren. Fel läge att blåsa för det första tyckte Grythyttan, och om det ändå skulle blåsas borde det varit rött kort, men det blev ”bara” gult.

Matchen ingick i tionde omgången av division fyra herrar och Grythyttan kan bara stoltsera med en vinst hittills. Med målskillnaden 13-26 blir det en solklar sistaplats i tabellen.

Desto roligare läsning är publikligan. Där krigar Grythyttan i toppen med ett snitt på 70 åskådare, vilket räcker till en andraplats hack i häl på IK Sturehov som har ett snitt på 79.