2016-06-15 10:27

2016-06-15 10:27

Fler gula kort än mål

FOTBOLL: Toppar och dalar för FF i tisdagsmatchen

Mål i fjärde minuten och utvisning i sista – av samma spelare.
Det blev en i sanning händelserik match när Filipstads FF tog emot Rävåsen på Kalhyttan på tisdagskvällen.
Slutresultatet? 1-2-förlust för hemmalaget och en besviken tränare.

Det började bra för Ahmad Mohammad Ali och FFF. Efter bara fyra minuter gjorde han 1–0 för de blåvita och FF hade också ett rejält spelövertag – i alla fall till en början.

– Det var skit att vi förlorade den här matchen. Jag tycker att vi hade den. I första gjorde vi ju 1–0 och jag tycker vi styrde det där rätt bra. Vi hade fler chanser också – vi kunde gjort både 2-0 och 3-0, säger tränaren Ingvar Ludvigsson.

Så blev det dock inte. I 48:e minuten kvitterade Rävåsen till 1-1 genom David Carlsson, som satte en frispark direkt i mål. Knappt en kvart senare spädde Magnus Eriksson på för gästerna till 1-2.

Men snackisen efteråt var nog trots allt varken målen eller för FFFs del förlusten, utan snarare domarens kortlek, som kom till flitig användning. Sammanlagt åtta gånger fick han lyfta upp kort i luften. Fyra gula kort och ett rött till Filipstad, tre gula till Rävåsen blev facit.

I Filipstad var det Rikard Ludvigsson, Joel Liljegren, Barry Ogolla och Ahmad Mohammad Ali som fick se kort sträckas upp och Ahmad fick till och med två – ett gult i 66:e och så ett rött i 87:e. Men utskälld av tränaren blev han inte efteråt.

– Man behöver inte säga så mycket. Han bad om ursäkt efteråt för det röda kortet. Han är en riktigt bra fotbollsspelare så han vet vad som gäller. Han har själv insett det. Det värsta är att vi tappar honom till nästa match, säger Ingvar Ludvigsson.

Han tycker inte att det var en ful match, alla varningar till trots. Däremot tycker han att domaren ändrade sin bedömningsnivå helt i andra halvlek.

Tabellmässigt ligger Filipstad nu stadigt förankrat i botten med nio förluster på nio matcher, endast åtta gjorda mål och en målskillnad på minus 35.

– Det är målen som felar. Det har gått troll i det och vi har lite dåligt självförtroende framåt. Man vågar inte gå på skott utan vill vänta in ett bättre läge, säger Ingvar Ludvigsson.

Han tycker trots allt att stämningen i truppen är positiv och att det finns goda saker att ta med sig från tisdagskvällen, som flera goda målchanser och första halvlekens goda spel – och därtill exempelvis att Joel Liljegren, nytillkommen från Karlstad, gjorde en bra match.

Härnäst väntar Strömtorp borta på lördag och Sommarro hemma på onsdag.

Det började bra för Ahmad Mohammad Ali och FFF. Efter bara fyra minuter gjorde han 1–0 för de blåvita och FF hade också ett rejält spelövertag – i alla fall till en början.

– Det var skit att vi förlorade den här matchen. Jag tycker att vi hade den. I första gjorde vi ju 1–0 och jag tycker vi styrde det där rätt bra. Vi hade fler chanser också – vi kunde gjort både 2-0 och 3-0, säger tränaren Ingvar Ludvigsson.

Så blev det dock inte. I 48:e minuten kvitterade Rävåsen till 1-1 genom David Carlsson, som satte en frispark direkt i mål. Knappt en kvart senare spädde Magnus Eriksson på för gästerna till 1-2.

Men snackisen efteråt var nog trots allt varken målen eller för FFFs del förlusten, utan snarare domarens kortlek, som kom till flitig användning. Sammanlagt åtta gånger fick han lyfta upp kort i luften. Fyra gula kort och ett rött till Filipstad, tre gula till Rävåsen blev facit.

I Filipstad var det Rikard Ludvigsson, Joel Liljegren, Barry Ogolla och Ahmad Mohammad Ali som fick se kort sträckas upp och Ahmad fick till och med två – ett gult i 66:e och så ett rött i 87:e. Men utskälld av tränaren blev han inte efteråt.

– Man behöver inte säga så mycket. Han bad om ursäkt efteråt för det röda kortet. Han är en riktigt bra fotbollsspelare så han vet vad som gäller. Han har själv insett det. Det värsta är att vi tappar honom till nästa match, säger Ingvar Ludvigsson.

Han tycker inte att det var en ful match, alla varningar till trots. Däremot tycker han att domaren ändrade sin bedömningsnivå helt i andra halvlek.

Tabellmässigt ligger Filipstad nu stadigt förankrat i botten med nio förluster på nio matcher, endast åtta gjorda mål och en målskillnad på minus 35.

– Det är målen som felar. Det har gått troll i det och vi har lite dåligt självförtroende framåt. Man vågar inte gå på skott utan vill vänta in ett bättre läge, säger Ingvar Ludvigsson.

Han tycker trots allt att stämningen i truppen är positiv och att det finns goda saker att ta med sig från tisdagskvällen, som flera goda målchanser och första halvlekens goda spel – och därtill exempelvis att Joel Liljegren, nytillkommen från Karlstad, gjorde en bra match.

Härnäst väntar Strömtorp borta på lördag och Sommarro hemma på onsdag.