2016-05-30 17:07

2016-05-30 17:07

NIF vann derbymötet

FOTBOLL: Nykroppa–Nordmark, 1–4

Med två vinster var i bagaget ställdes Nykroppa och Nordmark mot varandra i helgens derbymatch. Trots att NAIK kämpade på i hemmapremiären fick de ändå se sig omkörda av NIF.
Redan på tisdag finns dock chansen till en liten revansch för Nykroppa.

Efter åtta minuter hade Nordmark tagit ledningen, när ytterligare två minuter passerat var ledningen utdrygad till 0-2.

Medan Nykroppatränare- och spelare slickar sina sår från derbyförlusten, råder desto muntrare tongångar i Nordmarksläger.

– Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, jag är jättenöjd! Här finns det väldigt mycket att ta med sig, inte bara för att vi vann utan sättet som vi vann på. Jag tycker att vi malde ner dem helt enkelt, jag brukar inte säga så, men jag kan inte se hur de skulle kunna ha slagit oss – även om man ser till chanserna som blev i matchen så bränner vi fler chanser än vad de gjorde, förutom målen då, säger Nordmarks tränare Anders Eriksson som också skickar lite positivt beröm till Nykroppa.

– De kämpar på gav sig inte, de körde på i 90 minuter. Jag har förstått det att de har en bra bred trupp också med mycket folk på träningarna och då brukar det bli bra fart på grejerna. Vi vann den här gången men nästa gång kan det vara de, så känns det.

Nykroppaspelaren Sonny Juvel har dock svårt att hitta ljusglimtar från matchen, det var inte mycket som stämde för laget, menar han.

– Vi hjälpte inte varandra, det blev så isärdraget mellan mittfält och backlinje, det gjorde att det blev stora ytor där de kunde vända upp och spela på. Och då blev det bakslag direkt. Hade vi fått in något tidigt mål hade det kunnat bli annan matchbild, tror han.

Även om vinsten uteblev i hemmapremiären har dock Nykroppa chans till att få bjuda hemmapubliken att sergervråla med dem redan på tisdagkväll. Granbergsdal står då för motståndet på Hammarvallen.

– Den matchen ska vi bara vinna, säger Juvel.

Efter åtta minuter hade Nordmark tagit ledningen, när ytterligare två minuter passerat var ledningen utdrygad till 0-2.

Medan Nykroppatränare- och spelare slickar sina sår från derbyförlusten, råder desto muntrare tongångar i Nordmarksläger.

– Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, jag är jättenöjd! Här finns det väldigt mycket att ta med sig, inte bara för att vi vann utan sättet som vi vann på. Jag tycker att vi malde ner dem helt enkelt, jag brukar inte säga så, men jag kan inte se hur de skulle kunna ha slagit oss – även om man ser till chanserna som blev i matchen så bränner vi fler chanser än vad de gjorde, förutom målen då, säger Nordmarks tränare Anders Eriksson som också skickar lite positivt beröm till Nykroppa.

– De kämpar på gav sig inte, de körde på i 90 minuter. Jag har förstått det att de har en bra bred trupp också med mycket folk på träningarna och då brukar det bli bra fart på grejerna. Vi vann den här gången men nästa gång kan det vara de, så känns det.

Nykroppaspelaren Sonny Juvel har dock svårt att hitta ljusglimtar från matchen, det var inte mycket som stämde för laget, menar han.

– Vi hjälpte inte varandra, det blev så isärdraget mellan mittfält och backlinje, det gjorde att det blev stora ytor där de kunde vända upp och spela på. Och då blev det bakslag direkt. Hade vi fått in något tidigt mål hade det kunnat bli annan matchbild, tror han.

Även om vinsten uteblev i hemmapremiären har dock Nykroppa chans till att få bjuda hemmapubliken att sergervråla med dem redan på tisdagkväll. Granbergsdal står då för motståndet på Hammarvallen.

– Den matchen ska vi bara vinna, säger Juvel.