2016-05-13 06:00

2016-05-13 06:00

Mycket på gång i FIF

ISHOCKEY: Säsongen är över, men redan nu planeras det inför nästa säsong

Förra veckan gjorde Filipstad klart med bröderna Jakob och André Knoph från Viking. Nu berättar lagets sportchef Emil Jacobsson att mer är att vänta.
– Det är mycket på gång i klubben nu.

FIF fortsätter att arbeta för framtiden. Laget ser ut att få behålla sin trupp från fjolåret, där dock Mattias Nilsson kommer lämna sitt ansvar ute på isen i vinter för att i stället sadla om till assisterande tränare.

– Han kommer att coacha våra backar under matcherna, samt leda träningar när huvudtränaren inte närvarar, förklara Jacobsson, som berättar att Mattias Nilsson tog beslutet att lägga sina skridskor på hyllan efter att ha åkt på ännu en hjärnskakning i slutet på förra säsongen, hans åttonde hjärnskakning i ordningen.

Till nästa säsong förklarar Filipstads sportchef också att man planerar att bredda sin trupp med ytterligare tre spelare, förutom de två nyförvärv klubben redan fått klart med.

Planerar nytt ljud

– Vi hade tur ifjol, vi hade i stort sett inga skador alls vilket är ganska unikt.

Två spelare Emil Jacobsson hoppas på är Simon Svensson och Alexander Johansson, som båda höll upp med ishockeyn ifjol efter att de varit med och spelat upp laget till division 2 säsongen dessförinnan.

– Men jag stänger inga dörrar, och är öppen för spelare på alla positioner, säger Jacobsson, som tycker att det är viktigt att ha kvar den lokala anknytningen i laget.

– Vi har fått ett flertal förfrågningar från spelare som vi valt att tacka nej till.

Förutom att det är nya spelare på ingång, så planerar klubben också att köpa in en ny ljud- och ljusanläggning, där de också hoppas att kommunen kan dra sitt strå till stacken genom att hjälpa till med det ekonomiska.

– En stämningshöjare. Många har problem att höra speakern prata nu, på grund av det dåliga ljudet vilket gör det lite svårt för publiken att hänga med i vad som sker på isen ibland.

FIF fortsätter att arbeta för framtiden. Laget ser ut att få behålla sin trupp från fjolåret, där dock Mattias Nilsson kommer lämna sitt ansvar ute på isen i vinter för att i stället sadla om till assisterande tränare.

– Han kommer att coacha våra backar under matcherna, samt leda träningar när huvudtränaren inte närvarar, förklara Jacobsson, som berättar att Mattias Nilsson tog beslutet att lägga sina skridskor på hyllan efter att ha åkt på ännu en hjärnskakning i slutet på förra säsongen, hans åttonde hjärnskakning i ordningen.

Till nästa säsong förklarar Filipstads sportchef också att man planerar att bredda sin trupp med ytterligare tre spelare, förutom de två nyförvärv klubben redan fått klart med.

Planerar nytt ljud

– Vi hade tur ifjol, vi hade i stort sett inga skador alls vilket är ganska unikt.

Två spelare Emil Jacobsson hoppas på är Simon Svensson och Alexander Johansson, som båda höll upp med ishockeyn ifjol efter att de varit med och spelat upp laget till division 2 säsongen dessförinnan.

– Men jag stänger inga dörrar, och är öppen för spelare på alla positioner, säger Jacobsson, som tycker att det är viktigt att ha kvar den lokala anknytningen i laget.

– Vi har fått ett flertal förfrågningar från spelare som vi valt att tacka nej till.

Förutom att det är nya spelare på ingång, så planerar klubben också att köpa in en ny ljud- och ljusanläggning, där de också hoppas att kommunen kan dra sitt strå till stacken genom att hjälpa till med det ekonomiska.

– En stämningshöjare. Många har problem att höra speakern prata nu, på grund av det dåliga ljudet vilket gör det lite svårt för publiken att hänga med i vad som sker på isen ibland.

  • Mattias Karlsson