2016-04-29 15:49

2016-04-29 15:49

Personligt rekord för Emelie Höök och Nova Johansson

SIMNING

Förra helgen arrangerade Filipstads simklubb en deltävling av Vårsimiaden, tillsammans med Kristinehamns SS. Den simmades i Kristinehamn med deltagare i åldrarna tretton år och yngre, från Värmland och Närke.

Samma tävling arrangerades även i Strängnäs och Uppsala, de tolv bästa simmarna sammanlagt i varje gren gick vidare till regionsfinalen i Karlskogen den 7-8 maj.

Filipstad hade sju deltagare med i tävlingen, fyra av dem gick vidare till regionsfinalen i en eller flera grenar. Noel Spelling simmade i den yngsta pojkklassen, tio år och yngre. Han gick vidare till regionsfinalen som sexa på 50 frisim på tiden 41.33.

Greta Larsson som simmade i motsvarande flickklass, tog även hon sig vidare på 50 frisim. Tiden 41.31 räckte till en tolfteplats totalt. Emelie Höök i den äldsta klassen, flickor 13 år, simmade där bäst på den lite längre distansen av frisim 400 meter. Där blev det personligt rekord med tio sekunder, 5.50.13 och plats elva i finalen.

Personligt rekord satte också Nova Johansson på 50 fjäril i klassen flickor 12 år med tiden 41.05. För Sally Wetterskog som simmade i elvaårsklassen var det ryggsimmet som gick bäst. Tiden här blev 1.56.42.

Filipstad hade också två tävlingsdebutanter med. Agnes Larsson och Märta Olsson i yngsta klassen, ställde upp på 50 frisim. Både klarade sina debutlopp bra och noterade tiderna 1.37.36 respektive. 1.18.85.

Samma tävling arrangerades även i Strängnäs och Uppsala, de tolv bästa simmarna sammanlagt i varje gren gick vidare till regionsfinalen i Karlskogen den 7-8 maj.

Filipstad hade sju deltagare med i tävlingen, fyra av dem gick vidare till regionsfinalen i en eller flera grenar. Noel Spelling simmade i den yngsta pojkklassen, tio år och yngre. Han gick vidare till regionsfinalen som sexa på 50 frisim på tiden 41.33.

Greta Larsson som simmade i motsvarande flickklass, tog även hon sig vidare på 50 frisim. Tiden 41.31 räckte till en tolfteplats totalt. Emelie Höök i den äldsta klassen, flickor 13 år, simmade där bäst på den lite längre distansen av frisim 400 meter. Där blev det personligt rekord med tio sekunder, 5.50.13 och plats elva i finalen.

Personligt rekord satte också Nova Johansson på 50 fjäril i klassen flickor 12 år med tiden 41.05. För Sally Wetterskog som simmade i elvaårsklassen var det ryggsimmet som gick bäst. Tiden här blev 1.56.42.

Filipstad hade också två tävlingsdebutanter med. Agnes Larsson och Märta Olsson i yngsta klassen, ställde upp på 50 frisim. Både klarade sina debutlopp bra och noterade tiderna 1.37.36 respektive. 1.18.85.