2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Emilia Bédoire avgjorde rysare

SKYTTE: Shoot off avgjorde när Sverige tog sig till final

Under helgen har den norra regionsuttagningen av European youth league avgjorts i Kisakallio, Finland.
EYL är en tävling för ungdomar upp till 18 år med mixade tremannalag och bland de tävlande fanns Emilia Bédoire.

För det svenska landslaget tävlade bland annat Filipstadstjejen Emilia Bédoire.

Förutom henne deltog även Isabelle Johansson, Anderstorp och Alexander Lindsfors, Söderala, i det svenska laget.

I tävlingen där det skjuts fyra tio-skotts serier på tolv minuter, inledde det svenska laget starkt genom att besegra både Estland och Polen under lördagen.

På söndagen åkte det svenska laget däremot på en förlust direkt när de ställdes mot Norge. Detta betydde att seger krävdes mot värdlandet Finland i den sista matchen, för att kvalificera sig för finalen i Bologna, Italien.

Det blev en dramatisk historia mot Finland, där ställningen var helt lika efter de fyra ordinarie skjutningarna. Shoot off, vilket innebar att två lagmedlemmar från varje lag skulle få skjuta ytterligare ett varsitt skott, krävdes för att skilja på lagen.

Där visade Emilia Bédoire prov på fina tävlingsnerver, efter att lagens första extra-skyttar skjutit helt lika. Emilia avgjorde matchen genom att pricka in 9,2 poäng på sitt skott samtidigt som hennes motståndare endast mäktade med 9,0.

– Jag kan varken säga att det gick jättebra, eller dåligt, den här helgen, kommenterar Emilia Bédoire sin insats.

Finalspelet i Bologna kommer att avgöras 13-16 oktober.

För det svenska landslaget tävlade bland annat Filipstadstjejen Emilia Bédoire.

Förutom henne deltog även Isabelle Johansson, Anderstorp och Alexander Lindsfors, Söderala, i det svenska laget.

I tävlingen där det skjuts fyra tio-skotts serier på tolv minuter, inledde det svenska laget starkt genom att besegra både Estland och Polen under lördagen.

På söndagen åkte det svenska laget däremot på en förlust direkt när de ställdes mot Norge. Detta betydde att seger krävdes mot värdlandet Finland i den sista matchen, för att kvalificera sig för finalen i Bologna, Italien.

Det blev en dramatisk historia mot Finland, där ställningen var helt lika efter de fyra ordinarie skjutningarna. Shoot off, vilket innebar att två lagmedlemmar från varje lag skulle få skjuta ytterligare ett varsitt skott, krävdes för att skilja på lagen.

Där visade Emilia Bédoire prov på fina tävlingsnerver, efter att lagens första extra-skyttar skjutit helt lika. Emilia avgjorde matchen genom att pricka in 9,2 poäng på sitt skott samtidigt som hennes motståndare endast mäktade med 9,0.

– Jag kan varken säga att det gick jättebra, eller dåligt, den här helgen, kommenterar Emilia Bédoire sin insats.

Finalspelet i Bologna kommer att avgöras 13-16 oktober.

  • Mattias Karlsson