2016-04-25 15:31

2016-04-25 15:31

Grythyttan stod upp bra

FOTBOLL: Yxhult-Grythyttan 2–0

Grythyttan hade inte de bästa förutsättningarna med sig, när laget spelade premiär borta mot tippade topplaget Yxhult.
Flera spelare saknades, där backlinjen var speciellt utsatt för Grythyttingarna.

Det blev förlust med 0–2 för Grythyttan i säsongens första seriematch. Laget hade hoppats på att kunna gå ut och chocka sina motståndare de första 20 minuterna med en stark offensiv, men i stället blev det hemmalaget Yxhult som tog tag i spelet från början och förde matchbilden.

– Vi fick inte tag i bollen och fick inte matchbilden dit vi ville, men vi äter oss in i matchen och håller 0–0 till paus, säger Kristian Jämsä, vikarierande tränare för Janne Karlström.

Många saknades

Den ordinarie tränaren Janne Karlström, var inte delaktig i premiärmatchen på grund av en London-resa. Och det var fler som saknades i Grythyttan under premiärdagen. I försvaret kunde man bland annat räkna bort de tre mittbacksalternativen Cristoffer Sundkvist på grund av avstängning samt Daniel Hamberg och Gutale Hassan som båda var på resande fot.

– Träna in nya spelare som normalt spelar innermittfält och ytterback är väl kanske inte det optimala, men jag tycker de gör ett riktigt bra jobb, berömmer Jämsä.

Vädret bidrog

Lagen turades om att skapa målchanser under matchen, och tio minuter in i den andra halvleken var det också dags för det första målet att ramla in tio minuter in på den andra halvleken, efter att den kraftiga vinden fått tag på ett inlägg och ställt till det lite för Grythyttans målvakt Marcus Alperud.

Grythyttans målvakt tippade bollen, men inte bättre än att den slog ned i ribban och på returen kunde sedan Yxhult stöta in sitt ledningsmål.

– Ett snöpligt mål, om man säger så, kommenterar Jämsä.

Den sista halvtimmen jagar sedan gästerna en kvittering och är mycket nära ett par gånger att få in bollen i mål, men i stället bryter Yxhult bollen på mittplanen i slutet på matchen och kan kontra in sitta andra mål och på så sätt avgöra premiären.

Bra inställning

Jämsä ger mycket beröm till sina vikarierande mittbackars insats mot Yxhult.

– Robin Sundkvist och Joel Nilsson gör det riktigt bra. Robin som egentligen är forward, börjar matchen som defensiv mittfältare men sen får gå ner som mittback när vi drabbas av en skada i backlinjen efter en halvtimme, och sedan gör ett fantastiskt jobb tillsammans med Joel. Inställningen överhuvudtaget i den här matchen är bra och hela laget förtjänar en eloge.

Det blev förlust med 0–2 för Grythyttan i säsongens första seriematch. Laget hade hoppats på att kunna gå ut och chocka sina motståndare de första 20 minuterna med en stark offensiv, men i stället blev det hemmalaget Yxhult som tog tag i spelet från början och förde matchbilden.

– Vi fick inte tag i bollen och fick inte matchbilden dit vi ville, men vi äter oss in i matchen och håller 0–0 till paus, säger Kristian Jämsä, vikarierande tränare för Janne Karlström.

Många saknades

Den ordinarie tränaren Janne Karlström, var inte delaktig i premiärmatchen på grund av en London-resa. Och det var fler som saknades i Grythyttan under premiärdagen. I försvaret kunde man bland annat räkna bort de tre mittbacksalternativen Cristoffer Sundkvist på grund av avstängning samt Daniel Hamberg och Gutale Hassan som båda var på resande fot.

– Träna in nya spelare som normalt spelar innermittfält och ytterback är väl kanske inte det optimala, men jag tycker de gör ett riktigt bra jobb, berömmer Jämsä.

Vädret bidrog

Lagen turades om att skapa målchanser under matchen, och tio minuter in i den andra halvleken var det också dags för det första målet att ramla in tio minuter in på den andra halvleken, efter att den kraftiga vinden fått tag på ett inlägg och ställt till det lite för Grythyttans målvakt Marcus Alperud.

Grythyttans målvakt tippade bollen, men inte bättre än att den slog ned i ribban och på returen kunde sedan Yxhult stöta in sitt ledningsmål.

– Ett snöpligt mål, om man säger så, kommenterar Jämsä.

Den sista halvtimmen jagar sedan gästerna en kvittering och är mycket nära ett par gånger att få in bollen i mål, men i stället bryter Yxhult bollen på mittplanen i slutet på matchen och kan kontra in sitta andra mål och på så sätt avgöra premiären.

Bra inställning

Jämsä ger mycket beröm till sina vikarierande mittbackars insats mot Yxhult.

– Robin Sundkvist och Joel Nilsson gör det riktigt bra. Robin som egentligen är forward, börjar matchen som defensiv mittfältare men sen får gå ner som mittback när vi drabbas av en skada i backlinjen efter en halvtimme, och sedan gör ett fantastiskt jobb tillsammans med Joel. Inställningen överhuvudtaget i den här matchen är bra och hela laget förtjänar en eloge.

  • Mattias Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.