2016-04-22 18:01

2016-04-22 18:01

Nordblad lämnar KIBF

INNEBANDY: Trotjänaren Henrik Nordblad söker nya utmaningar

Efter åtta säsonger i SSL-laget Karlstad väljer nu Henrik Nordblad att inte förlänga med klubben.
Lesjöforsprodukten har i klubben hunnit med att göra 144 poäng fördelat på 100 mål och 44 assist, på sina 181 framträdanden i Karlstadströjan.

Åtta säsonger fick alltså räcka för Nordblad, som nu blickar framåt mot nya utmaningar. Lesjöforsaren som beskrivs på klubbens hemsida som en gentleman och publikfavorit förklarar varför han nu väljer att bryta med Karlstad.

– Det är lite svårt att finna motivationen när det inte blivit så mycket speltid som jag hade hoppats på i år, och då känner jag att det inte riktigt är värt att lägga ner den tiden som krävs.

Fin utveckling

Den slitstarke forwarden berättar att det har varit en varit en bra tid i klubben där han utvecklats flera bitar i sitt spel.

– Jag har trivts jättebra, annars hade jag inte varit kvar så länge. När jag kom hit så var jag mer en målskytt, men i Karlstad har jag utvecklat min defensiv mycket och har fått tagit ett stort ansvar i defensiven. Jag är även fysiskt starkare i dag än när jag kom hit.

Olika nivåer

Under åren i Karlstad så har Henrik fått uppleva båda degraderingar och uppflyttningar med laget. I SSL där klubben håller till nu, har det blivit totalt två säsonger.

– Jag har ingenting konkret på gång, men har haft kontakt med ett par klubbar. Jag vill åtminstone spela på division 1 eller division 2 nivå, annars känner jag att jag lika gärna kan sluta, förklarar Nordblad.

Under sommaren så planerar Nordblad eventuellt hålla i gång med fotboll, där Åtorp är ett hett alternativ.

– Så kommer jag köra på egen hand också, crossfit bland annat.

Åtta säsonger fick alltså räcka för Nordblad, som nu blickar framåt mot nya utmaningar. Lesjöforsaren som beskrivs på klubbens hemsida som en gentleman och publikfavorit förklarar varför han nu väljer att bryta med Karlstad.

– Det är lite svårt att finna motivationen när det inte blivit så mycket speltid som jag hade hoppats på i år, och då känner jag att det inte riktigt är värt att lägga ner den tiden som krävs.

Fin utveckling

Den slitstarke forwarden berättar att det har varit en varit en bra tid i klubben där han utvecklats flera bitar i sitt spel.

– Jag har trivts jättebra, annars hade jag inte varit kvar så länge. När jag kom hit så var jag mer en målskytt, men i Karlstad har jag utvecklat min defensiv mycket och har fått tagit ett stort ansvar i defensiven. Jag är även fysiskt starkare i dag än när jag kom hit.

Olika nivåer

Under åren i Karlstad så har Henrik fått uppleva båda degraderingar och uppflyttningar med laget. I SSL där klubben håller till nu, har det blivit totalt två säsonger.

– Jag har ingenting konkret på gång, men har haft kontakt med ett par klubbar. Jag vill åtminstone spela på division 1 eller division 2 nivå, annars känner jag att jag lika gärna kan sluta, förklarar Nordblad.

Under sommaren så planerar Nordblad eventuellt hålla i gång med fotboll, där Åtorp är ett hett alternativ.

– Så kommer jag köra på egen hand också, crossfit bland annat.

  • Mattias Karlsson