2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Amanda simmade bland världseliten i Stockholm

SIMNING: Amanda Persson tävlade i Swim Open – sen väntar Belgien

19-åriga Amanda Persson från Filipstads Simklubb startade tidigt sin simkarriär. Redan som 5-åring deltog hon i sin första tävling och den gångna helgen tävlade hon i Swim Open som en av tio värmländska simmare som kvalificerat sig.

Det ska börjas i tid, heter det och det är nog vad man kan säga att Amanda Persson från Filipstad gjort när det gäller simning. Amanda Persson var en av tio värmländska simmare som hade kvalificerat sig för Swim Open i Stockholm. Tävlingen hade över 800 deltagande simmare från 33 olika länder, så konkurrensen var stentuff.

Tävlingen var också kvaltävling för de svenska simmarna till EM, EJM samt Nordiska ungdomsmästerskapen, så alla de bästa simmarna i alla åldrar fanns på plats.

Kvalade till J-SM

Som FT tidigare berättat klarade Amanda att simma sig under kvaltiden till sommarens junior-SM på 50 bröstsim. Hon simmade även sitt livs näst snabbaste lopp på sprintdistansen av fjäril, 50 meter. Här var tiden 29.77 endast två tiondelar från B-kvaltiden till JSM. Amanda simmade också 100 fjäril, 1.08.68 samt 100 och 200 bröstsim.

– Jag lärde mig att simma tidigt och jag har hållit på i många år nu, säger Amanda Persson som tränats av sin mamma Anna Persson.

– I Swim Open tävlade jag mot alla då det var en öppen klass med deltagare från 33 länder, bland andra Rūta Meilutytė från Litauen, Sara Sjöström och Therese Alshammar.

Hon gillar att tävla:

– Jag tycker att det är roligt att komma ut på tävlingar och få prestera, riktigt visa vad man går för.

Belgien nästa

Nästa tävling för Amanda Perssons del blir i Belgien två dagar i slutet av maj.

– Det är en tävling där många från Mellansvenska Simförbundet deltar och det är en stor tävling liknande Swim Open, säger Amanda Persson. Efter det kommer jag att vara med i Junior-SM och det är bara att ligga på och köra.

Är din målsättning att komma med i svenska simlandslaget?

– Även om jag kanske har det, så är det svårt då konkurrensen är väldigt hård, säger Amanda Persson. Men jag gör mitt bästa hela tiden.

Det ska börjas i tid, heter det och det är nog vad man kan säga att Amanda Persson från Filipstad gjort när det gäller simning. Amanda Persson var en av tio värmländska simmare som hade kvalificerat sig för Swim Open i Stockholm. Tävlingen hade över 800 deltagande simmare från 33 olika länder, så konkurrensen var stentuff.

Tävlingen var också kvaltävling för de svenska simmarna till EM, EJM samt Nordiska ungdomsmästerskapen, så alla de bästa simmarna i alla åldrar fanns på plats.

Kvalade till J-SM

Som FT tidigare berättat klarade Amanda att simma sig under kvaltiden till sommarens junior-SM på 50 bröstsim. Hon simmade även sitt livs näst snabbaste lopp på sprintdistansen av fjäril, 50 meter. Här var tiden 29.77 endast två tiondelar från B-kvaltiden till JSM. Amanda simmade också 100 fjäril, 1.08.68 samt 100 och 200 bröstsim.

– Jag lärde mig att simma tidigt och jag har hållit på i många år nu, säger Amanda Persson som tränats av sin mamma Anna Persson.

– I Swim Open tävlade jag mot alla då det var en öppen klass med deltagare från 33 länder, bland andra Rūta Meilutytė från Litauen, Sara Sjöström och Therese Alshammar.

Hon gillar att tävla:

– Jag tycker att det är roligt att komma ut på tävlingar och få prestera, riktigt visa vad man går för.

Belgien nästa

Nästa tävling för Amanda Perssons del blir i Belgien två dagar i slutet av maj.

– Det är en tävling där många från Mellansvenska Simförbundet deltar och det är en stor tävling liknande Swim Open, säger Amanda Persson. Efter det kommer jag att vara med i Junior-SM och det är bara att ligga på och köra.

Är din målsättning att komma med i svenska simlandslaget?

– Även om jag kanske har det, så är det svårt då konkurrensen är väldigt hård, säger Amanda Persson. Men jag gör mitt bästa hela tiden.