2016-04-05 06:00

2016-04-05 06:00

Nytt uppdrag efter knäskada

FILIPSTAD: Emil Olsson-Höök slutar spela och blir ny sportchef i LFIBK

Efter en korsbandsskada kom Emil Olsson-Höök tillbaka till LFIBK för att testa om han skulle kunna spela. Skadan vill inte läka och det har inte gått så bra.
– Det är något i mitt knä som inte är bra efter en smäll som jag fick mot Arvika, säger Emil Olsson-Höök. Nu måste jag tänka på framtiden och då blir sportchefsjobbet perfekt.

Det är sportchefsbyte på gång i LFIBK, sedan Gustaf Ryhed har bestämt sig för att sluta då tiden inte räcker till. Nu tar Emil Olsson-Höök över den rollen och blir samtidigt tränare för LFIBK.

– Har man som jag dubbla korsbandskador är det kanske dags att göra sorti i spelandet, säger Emil Olsson-Höök. Jag måste ju kunna gå i framtiden och fortsätter jag att spela så innebär det att skadorna förvärras. Jag erbjöd mig själv att bli sportchef och det känns bra att det bli så nu och kunna sätta upp en trupp själv.

Sneglar på nyförvärv

Emil Olsson-Höök tittar på nyförvärv, men han ser helst att det blir spelare som har anknytning till hemorten.

– Jag kommer och har redan tagit vissa första kontakter med spelare utifrån, meddelar Emil Olsson-Höök. Sedan är det så att vi inte fick ut allt av det material vi hade förra året. Det går att plocka ut mer. Indikationen jag har är att de som var med förra året stannar kvar och vi har 20-talet spelare. Ju tidigare vi kan få i hop laget dessbättre och jag ser gärna att några nyförvärv kommer hem och spelar i moderklubben.

Bättre upplägg

Emil Olsson-Höök tycker att det mellan säsongerna varit lite dåligt med upplägget för den mentala och fysiska delen i LFIBK och det vill han ändra på.

– Jag tycker att LFIBK varit lite för dåligt med uppbyggnaden av den mentala och fysiska biten och det måste vi självklart ändra på, säger Emil Olsson-Höök. Det är viktigt att vara mentalt förberedd när seriespelet drar i gång.

Det är sportchefsbyte på gång i LFIBK, sedan Gustaf Ryhed har bestämt sig för att sluta då tiden inte räcker till. Nu tar Emil Olsson-Höök över den rollen och blir samtidigt tränare för LFIBK.

– Har man som jag dubbla korsbandskador är det kanske dags att göra sorti i spelandet, säger Emil Olsson-Höök. Jag måste ju kunna gå i framtiden och fortsätter jag att spela så innebär det att skadorna förvärras. Jag erbjöd mig själv att bli sportchef och det känns bra att det bli så nu och kunna sätta upp en trupp själv.

Sneglar på nyförvärv

Emil Olsson-Höök tittar på nyförvärv, men han ser helst att det blir spelare som har anknytning till hemorten.

– Jag kommer och har redan tagit vissa första kontakter med spelare utifrån, meddelar Emil Olsson-Höök. Sedan är det så att vi inte fick ut allt av det material vi hade förra året. Det går att plocka ut mer. Indikationen jag har är att de som var med förra året stannar kvar och vi har 20-talet spelare. Ju tidigare vi kan få i hop laget dessbättre och jag ser gärna att några nyförvärv kommer hem och spelar i moderklubben.

Bättre upplägg

Emil Olsson-Höök tycker att det mellan säsongerna varit lite dåligt med upplägget för den mentala och fysiska delen i LFIBK och det vill han ändra på.

– Jag tycker att LFIBK varit lite för dåligt med uppbyggnaden av den mentala och fysiska biten och det måste vi självklart ändra på, säger Emil Olsson-Höök. Det är viktigt att vara mentalt förberedd när seriespelet drar i gång.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.