2016-03-31 06:00

2016-03-31 16:57

Hon blåser i gång karriären

FOTBOLL: Från Nordmarks ungdomsverksamhet till satsning som domare

Hon tog sina första steg som fotbollsspelare på Hedvallen i Nordmark.
Caroline Lindqvist har fått uppleva mycket genom fotbollen genom och står nu redo att göra comeback som domare på hög nationell nivå efter att ha varit föräldraledig.
– Jag kände att jag inte kunde släppa det eftersom det är så roligt, att vara fotbollsdomare är en del av mig, säger hon.

Caroline Lindqvist har förberett sig för en comeback som fotbollsdomare.

Om allt går som hon har tänkt sig kommer hon under säsongens gång nå samma nivå som hon hade innan hon gick på föräldraledighet, det vill säga döma i division 1 som huvuddomare på damsidan och som assisterande domare i Elitettan. Det kan också bli möjligt för henne att få ett uppdrag som fjärdedomare i Damallsvenskan.

I dag har hon sin bas i Kristinehamn där hon bor med sin familj, sambon Niklas Myrén, barn och bonusbarn.

Hennes resa inom fotbollens värld började dock i Nordmark där hon växte upp.

– Jag tror att jag var fem år när jag började spela och jag fastnade för fotbollen på en gång. Jag spelade där till att jag var tolv år då familjen flyttade till Gävle. Där gjorde jag ett litet uppehåll, men började efter ett tag i Brynäs IF, berättar hon.

Fick tips

Caroline Lindqvist skulle dock komma tillbaka till Värmland i samband att hon skulle börja gymnasiet. Hon utbildade sig till frisör i Karlskoga och det var under den tiden som hon började att döma fotboll.

– Jag kunde inte spela fotboll just då, men en killkompis tipsade om att jag kunde bli domare i stället, säger hon.

Och det tipset skulle komma att visa sig bli starten på någonting bra. Det dröjde inte länge förrän hon blev utsedd till årets ungdomsdomare i Karlskoga och senare även årets domare i Karlskoga.

– Jag tyckte att det var grymt kul att döma. Och jag tyckte att all fotboll var rolig, oavsett om det handlade om seniorlag eller ungdomslag, säger hon.

Den glädjen finns fortfarande kvar. Efter att ha blivit utttagen som domare till Elitlägret i Halmstad 2011 har hon tagit flera steg i sin utveckling. Hon dömer på hög nationell nivå på damsidan och får även döma som assisterande domare i division 3 på herrsidan och i division 5 får hon vara huvuddomare. Under årens gång har hon även dömt damallsvenska lag i Svenska cupen och dömt landskamper på flickor 15-, 17- och 18-årsnivån.

Första uppdraget klart

Inför sin comeback har hon nu deltagit i ett fortbildningsläger på Bosön. Och hon hoppas få flera uppdrag som assisterande domare så att hon får jobba upp flåset på linjen.

– Till en början kommer det att bli några träningsmatcher för min del och så ska jag göra ett löptest. Efter det hoppas jag få komma tillbaka på samma nivå som jag var på tidigare, säger hon.

Första uppdraget i tävlingssammanhang har hon dock hunnit att få.

Den 7 maj kommer Caroline Lindqvist vara huvuddomare när QBIK:s F19-lag ska möta FC Rosengårds dito i Karlstad.

Caroline Lindqvist har förberett sig för en comeback som fotbollsdomare.

Om allt går som hon har tänkt sig kommer hon under säsongens gång nå samma nivå som hon hade innan hon gick på föräldraledighet, det vill säga döma i division 1 som huvuddomare på damsidan och som assisterande domare i Elitettan. Det kan också bli möjligt för henne att få ett uppdrag som fjärdedomare i Damallsvenskan.

I dag har hon sin bas i Kristinehamn där hon bor med sin familj, sambon Niklas Myrén, barn och bonusbarn.

Hennes resa inom fotbollens värld började dock i Nordmark där hon växte upp.

– Jag tror att jag var fem år när jag började spela och jag fastnade för fotbollen på en gång. Jag spelade där till att jag var tolv år då familjen flyttade till Gävle. Där gjorde jag ett litet uppehåll, men började efter ett tag i Brynäs IF, berättar hon.

Fick tips

Caroline Lindqvist skulle dock komma tillbaka till Värmland i samband att hon skulle börja gymnasiet. Hon utbildade sig till frisör i Karlskoga och det var under den tiden som hon började att döma fotboll.

– Jag kunde inte spela fotboll just då, men en killkompis tipsade om att jag kunde bli domare i stället, säger hon.

Och det tipset skulle komma att visa sig bli starten på någonting bra. Det dröjde inte länge förrän hon blev utsedd till årets ungdomsdomare i Karlskoga och senare även årets domare i Karlskoga.

– Jag tyckte att det var grymt kul att döma. Och jag tyckte att all fotboll var rolig, oavsett om det handlade om seniorlag eller ungdomslag, säger hon.

Den glädjen finns fortfarande kvar. Efter att ha blivit utttagen som domare till Elitlägret i Halmstad 2011 har hon tagit flera steg i sin utveckling. Hon dömer på hög nationell nivå på damsidan och får även döma som assisterande domare i division 3 på herrsidan och i division 5 får hon vara huvuddomare. Under årens gång har hon även dömt damallsvenska lag i Svenska cupen och dömt landskamper på flickor 15-, 17- och 18-årsnivån.

Första uppdraget klart

Inför sin comeback har hon nu deltagit i ett fortbildningsläger på Bosön. Och hon hoppas få flera uppdrag som assisterande domare så att hon får jobba upp flåset på linjen.

– Till en början kommer det att bli några träningsmatcher för min del och så ska jag göra ett löptest. Efter det hoppas jag få komma tillbaka på samma nivå som jag var på tidigare, säger hon.

Första uppdraget i tävlingssammanhang har hon dock hunnit att få.

Den 7 maj kommer Caroline Lindqvist vara huvuddomare när QBIK:s F19-lag ska möta FC Rosengårds dito i Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.