2016-03-23 13:31

2016-03-23 14:13

LFIBK vann kvalet

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad–Edebäck 4–3

Lesjöfors/Filipstad är klart för spel i den nya division 2-serien kommande höst.
I kvalet för att hålla sig kvar visade laget sitt kunnande och besegrade utmanaren Edebäck i två matcher i följd.
– Det är ren vilja tror jag, säger LFIBK-forwarden Julia Andersson om vad som låg bakom segrarna.

Säsongens sista match för Lesjöfors/Filipstads damlag lockade mycket publik, 125 åskådare, till Spångbergshallen.

Och det skulle komma att bli en match i publikens smak med spänning in i det sista.

Lesjöfors/Filipstad hade dock ett övertag från start då det hade en 6–3-seger på bortaplan med sig från det första kvalmötet. Det gjorde att laget i första hand kunde satsa på att sätta sitt försvarsspel. Samtidigt fick LFIBK till sitt eget offensiva spel, med direktpassningar och löpningar in på tomma ytor, under långa stunder av matchen.

– Vi får i gång spelet, vi rullar och gör det vi ska helt enkelt, säger Julia Andersson.

Edebäck satte matchens första mål i den första perioden i samband med ett numerärt överläge.

Lesjöfors/Filipstads replik blev dock snabb. Bara 32 sekunder efter Edebäcks ledningsmål satte Julia Endl kvitteringen till 1–1. Och 18 sekunder efter det satte Emma Lindström 2–1 till LFIBK, framspelad av Sara Wikström.

I den andra perioden skulle Edebäck komma att vända på steken. Kvitteringen kom tidigt i perioden medan gästernas ledningsmål till 3–2 kom i ett nytt powerplay med minuten kvar innan den andra pausen.

Edebäcks ledning såg länge ut att hålla. Men när Julia Andersson satte kvitteringen till 3–3 blev gästernas uppförsbacke alltför brant. Och när Madeleine Josefsson, LFIBK:s skyttedrottning som gjorde comeback efter en lång sjukdomsperiod, satte segermålet 4–3 med tolv sekunder kvar lyfte taket i Spångbergshallen.

Efter en tuff säsong, där laget åkt på många snöpliga förluster, fick Lesjöfors/Filipstad en positiv känsla med sig till nästa säsong.

Julia Andersson hade dock ingen koll på hur laget skulle fira segern i kvalet.

– Så långt har vi inte kommit än, men det blir något kul med laget förstår jag, säger hon.

Daniel Johansson, som kom in som coach för laget under säsongens andra hälft, är mycket nöjd med lagets prestation under kvalet.

Och han ser redan nu fram emot kommande höst, då Lesjöfors/Filipstad ska spela i den nya division 2-serien med lag från Värmland, Örebro län och Västmanland.

Samtidigt hoppas han på att kvalet kan bli startskottet på en nysatsning på damlaget i klubben.

– Min ambition är att vi snart ska lösa ledarfrågan till nästa säsong. Och vi ska jobba på att behålla samtliga spelare i truppen, liksom att vi även ska försöka förstärka den med några namn. Hanna Sandberg är till exempel redan klar för nästa säsong, säger han.

Skulle han få som han vill kommer laget förstärkas med en meriterad hemvändare.

– Jag skulle älska att se Katrin Sjöberg komma tillbaka till sin moderklubb. Vi har inlett diskussioner med henne, men det är absolut ingenting klart med henne i detta nu. Hon är en målfarlig forward som har det lilla extra och jag är säker på att hon skulle ha massor att tillföra till laget och hela klubben med sin personlighet och erfarenhet, säger Daniel Johansson.

Och visst skulle Katrin Sjöberg vara en fin förstärkning för Lesjöfors/Filipstad. Efter att hon lämnade klubben som junior har hon representerat Hagfors i division 1, Karlstad IBF i SSL och GS 86 i division 2.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Julia Endl, Emma Lindström, Julia Andersson, Madeleine Josefsson. Edebäck: Emilia Eliassen, Amanda Engh, Rebecca Söderlund.

Säsongens sista match för Lesjöfors/Filipstads damlag lockade mycket publik, 125 åskådare, till Spångbergshallen.

Och det skulle komma att bli en match i publikens smak med spänning in i det sista.

Lesjöfors/Filipstad hade dock ett övertag från start då det hade en 6–3-seger på bortaplan med sig från det första kvalmötet. Det gjorde att laget i första hand kunde satsa på att sätta sitt försvarsspel. Samtidigt fick LFIBK till sitt eget offensiva spel, med direktpassningar och löpningar in på tomma ytor, under långa stunder av matchen.

– Vi får i gång spelet, vi rullar och gör det vi ska helt enkelt, säger Julia Andersson.

Edebäck satte matchens första mål i den första perioden i samband med ett numerärt överläge.

Lesjöfors/Filipstads replik blev dock snabb. Bara 32 sekunder efter Edebäcks ledningsmål satte Julia Endl kvitteringen till 1–1. Och 18 sekunder efter det satte Emma Lindström 2–1 till LFIBK, framspelad av Sara Wikström.

I den andra perioden skulle Edebäck komma att vända på steken. Kvitteringen kom tidigt i perioden medan gästernas ledningsmål till 3–2 kom i ett nytt powerplay med minuten kvar innan den andra pausen.

Edebäcks ledning såg länge ut att hålla. Men när Julia Andersson satte kvitteringen till 3–3 blev gästernas uppförsbacke alltför brant. Och när Madeleine Josefsson, LFIBK:s skyttedrottning som gjorde comeback efter en lång sjukdomsperiod, satte segermålet 4–3 med tolv sekunder kvar lyfte taket i Spångbergshallen.

Efter en tuff säsong, där laget åkt på många snöpliga förluster, fick Lesjöfors/Filipstad en positiv känsla med sig till nästa säsong.

Julia Andersson hade dock ingen koll på hur laget skulle fira segern i kvalet.

– Så långt har vi inte kommit än, men det blir något kul med laget förstår jag, säger hon.

Daniel Johansson, som kom in som coach för laget under säsongens andra hälft, är mycket nöjd med lagets prestation under kvalet.

Och han ser redan nu fram emot kommande höst, då Lesjöfors/Filipstad ska spela i den nya division 2-serien med lag från Värmland, Örebro län och Västmanland.

Samtidigt hoppas han på att kvalet kan bli startskottet på en nysatsning på damlaget i klubben.

– Min ambition är att vi snart ska lösa ledarfrågan till nästa säsong. Och vi ska jobba på att behålla samtliga spelare i truppen, liksom att vi även ska försöka förstärka den med några namn. Hanna Sandberg är till exempel redan klar för nästa säsong, säger han.

Skulle han få som han vill kommer laget förstärkas med en meriterad hemvändare.

– Jag skulle älska att se Katrin Sjöberg komma tillbaka till sin moderklubb. Vi har inlett diskussioner med henne, men det är absolut ingenting klart med henne i detta nu. Hon är en målfarlig forward som har det lilla extra och jag är säker på att hon skulle ha massor att tillföra till laget och hela klubben med sin personlighet och erfarenhet, säger Daniel Johansson.

Och visst skulle Katrin Sjöberg vara en fin förstärkning för Lesjöfors/Filipstad. Efter att hon lämnade klubben som junior har hon representerat Hagfors i division 1, Karlstad IBF i SSL och GS 86 i division 2.

Mål, Lesjöfors/Filipstad: Julia Endl, Emma Lindström, Julia Andersson, Madeleine Josefsson. Edebäck: Emilia Eliassen, Amanda Engh, Rebecca Söderlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.