2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Emilia tog brons

SKYTTE: Sportskytte-SM avgjordes i Kinna

Emilia Bédoire från Filipstad tog junior-SM brons under helgen sportskytte-SM i Kinna.
Hon säkrade sin tredjeplats genom ett stabilt skytte i finalen.

Filipstads skyttegille hade två deltagande skyttar i sportskytte-SM, Emilia Bédoire och Martin Kronberg.

Emilia sköt ihop 412,5 poäng i juniorklassen vilket räckte till en andraplats i grundomgången och en plats i finalen.

Väl där stod hon för en stabil insats och tog hem JSM-bronset bakom Johanna Jonsson från Gullabo och Emilia Jonsson från Forsa.

Emilia Bédoire gick in i tävlingen utan några förväntningar och är därför nöjd med sitt brons.

– Under veckorna innan SM hade jag inte skjutit så mycket eftersom jag har varit ute på praktik. Så jag tog den här tävlingen som träning utan att sätta upp några mål, säger hon.

I finalen gjorde sig dock tävlingsinstinkten påmind.

– Finalen började lite segt för mig, men jag tänkte att det få gå som det går. Men i finalen bestämde jag mig för att nå prispallen och klättrade till slut från långt ner i listan till tredjeplatsen, säger hon.

Martin Kronberg nådde 601,7 poäng i grundomgången och slutade på en 14:e plats.

Filipstads skyttegille hade två deltagande skyttar i sportskytte-SM, Emilia Bédoire och Martin Kronberg.

Emilia sköt ihop 412,5 poäng i juniorklassen vilket räckte till en andraplats i grundomgången och en plats i finalen.

Väl där stod hon för en stabil insats och tog hem JSM-bronset bakom Johanna Jonsson från Gullabo och Emilia Jonsson från Forsa.

Emilia Bédoire gick in i tävlingen utan några förväntningar och är därför nöjd med sitt brons.

– Under veckorna innan SM hade jag inte skjutit så mycket eftersom jag har varit ute på praktik. Så jag tog den här tävlingen som träning utan att sätta upp några mål, säger hon.

I finalen gjorde sig dock tävlingsinstinkten påmind.

– Finalen började lite segt för mig, men jag tänkte att det få gå som det går. Men i finalen bestämde jag mig för att nå prispallen och klättrade till slut från långt ner i listan till tredjeplatsen, säger hon.

Martin Kronberg nådde 601,7 poäng i grundomgången och slutade på en 14:e plats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.