2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Laget som har vuxit under säsongen

INNEBANDY: Hösten startade med fyra spelare och en målvakt

När säsongen började i höstas visste inte ledarna för Lesjöfors/Filipstads flickor 02/03/04-lag om det skulle gå att genomföra hela säsongen. Anledningen var spelarbrist.
Men när säsongen nu är på väg att summeras har laget fått bredd i truppen och haft roligt under resans gång.
I dag lördag går laget in i gruppspelet i Lilla-VM med hopp om att nå nya framgångar.

Under onsdagsträningen i Spångbergshallen bjöds det på ett och annat skratt. Att spelarna i Lesjöfors/Filipstads flickor 02/03/04-lag har roligt när de kommer till träningspassen går inte att ta miste på.

– Det är det som är lite märkligt med det här laget. På träningarna kan det emellanåt bli lite flamsigt och tramsigt, men när tjejerna kommer till matcherna tänder de till och jobbar hårt för laget – de syns att de alla jobbar mot ett gemensamt mål, säger tränaren Hasse Grindbo.

Tog en chansning

När säsongen inleddes var det dock inte säkert att det skulle bli flams, trams eller samarbete på planen.

– När vi började visste vi att vi hade fyra utespelare i truppen och en målvakt. Det var vår utgångspunkt. Men så tog vi en chansning då vi begärde oss ner till flickor 03-serien och hoppades på att vi skulle få in några nya spelare, säger han.

Och det skulle komma att visa sig att det var en chansning som gick hem. Sakta men säkert växte truppen och när säsongen nu går mot sitt slut består laget av cirka 15 spelare.

– Många av tjejerna som började var helt nya inom innebandyn. Antingen hade de knappt hållit i en innebandyklubba förut, eller så kom de tillbaka efter ett uppehåll, säger han.

I truppen finns spelare födda 2003 och 2004, men även några från årgången 2002 som har spelat i serien på åldersdispens. Att tjejerna har haft roligt tillsammans är förstås en nyckel till att truppen har vuxit under säsongens gång, en annan faktor till att nya spelare har börjat med innebandyn har varit en anpassning efter tjejernas övriga intressen.

– De flesta av de nya spelarna håller på med andra saker som till exempel skidor, ridsport och dans. Därför sa vi att vi bara skulle ha en träningsdag i veckan där alla kunde vara med. Men vi utökade till två träningar i veckan så att de som ville träna även på tisdagar skulle få göra det, berättar Hasse Grindbo.

Upplägget kan tyckas vara relativt kravlöst från lagledningens sida, men det har gett fina resultat.

– När vi började trodde vi att vi kanske skulle vinna några matcher, men så har det gått jättebra i serien och tjejerna har inte förlorat en enda match. Vi har spelat tre oavgjorda matcher i serien, men vi har inte en enda förlust, säger Hasse Grindbo stolt.

Lilla VM nästa

I dag lördag inleder delar av laget, spelarna som är födda 2003 och 2004, sitt gruppspel i den här säsongens Lilla-VM.

– Det ska bli kul, hoppas att vi kommer att gå vidare till söndagens slutspel, säger en av spelarna, Loviza Karlberg.

Men hur det än kommer att gå för laget kan hon se tillbaka på en minnesvärd säsong. Hon tycker att laget har spelat jättebra, men har samtidigt svårt att förklara vad det är som ligger bakom framgången.

– Jag tror att det kan vara att vi alla känner varandra så bra och att vi känner varandra utanför planen. Och på träningarna har vi bara kul och försöker alltid att göra det bästa av det, säger hon.

Efter helgens spel i Lilla VM återstår endast en uppgift innan säsongen tar slut, en endagarscup på Hammarö den 9 april.

Under onsdagsträningen i Spångbergshallen bjöds det på ett och annat skratt. Att spelarna i Lesjöfors/Filipstads flickor 02/03/04-lag har roligt när de kommer till träningspassen går inte att ta miste på.

– Det är det som är lite märkligt med det här laget. På träningarna kan det emellanåt bli lite flamsigt och tramsigt, men när tjejerna kommer till matcherna tänder de till och jobbar hårt för laget – de syns att de alla jobbar mot ett gemensamt mål, säger tränaren Hasse Grindbo.

Tog en chansning

När säsongen inleddes var det dock inte säkert att det skulle bli flams, trams eller samarbete på planen.

– När vi började visste vi att vi hade fyra utespelare i truppen och en målvakt. Det var vår utgångspunkt. Men så tog vi en chansning då vi begärde oss ner till flickor 03-serien och hoppades på att vi skulle få in några nya spelare, säger han.

Och det skulle komma att visa sig att det var en chansning som gick hem. Sakta men säkert växte truppen och när säsongen nu går mot sitt slut består laget av cirka 15 spelare.

– Många av tjejerna som började var helt nya inom innebandyn. Antingen hade de knappt hållit i en innebandyklubba förut, eller så kom de tillbaka efter ett uppehåll, säger han.

I truppen finns spelare födda 2003 och 2004, men även några från årgången 2002 som har spelat i serien på åldersdispens. Att tjejerna har haft roligt tillsammans är förstås en nyckel till att truppen har vuxit under säsongens gång, en annan faktor till att nya spelare har börjat med innebandyn har varit en anpassning efter tjejernas övriga intressen.

– De flesta av de nya spelarna håller på med andra saker som till exempel skidor, ridsport och dans. Därför sa vi att vi bara skulle ha en träningsdag i veckan där alla kunde vara med. Men vi utökade till två träningar i veckan så att de som ville träna även på tisdagar skulle få göra det, berättar Hasse Grindbo.

Upplägget kan tyckas vara relativt kravlöst från lagledningens sida, men det har gett fina resultat.

– När vi började trodde vi att vi kanske skulle vinna några matcher, men så har det gått jättebra i serien och tjejerna har inte förlorat en enda match. Vi har spelat tre oavgjorda matcher i serien, men vi har inte en enda förlust, säger Hasse Grindbo stolt.

Lilla VM nästa

I dag lördag inleder delar av laget, spelarna som är födda 2003 och 2004, sitt gruppspel i den här säsongens Lilla-VM.

– Det ska bli kul, hoppas att vi kommer att gå vidare till söndagens slutspel, säger en av spelarna, Loviza Karlberg.

Men hur det än kommer att gå för laget kan hon se tillbaka på en minnesvärd säsong. Hon tycker att laget har spelat jättebra, men har samtidigt svårt att förklara vad det är som ligger bakom framgången.

– Jag tror att det kan vara att vi alla känner varandra så bra och att vi känner varandra utanför planen. Och på träningarna har vi bara kul och försöker alltid att göra det bästa av det, säger hon.

Efter helgens spel i Lilla VM återstår endast en uppgift innan säsongen tar slut, en endagarscup på Hammarö den 9 april.

Så spelas Lilla-VM

Lesjöfors/Filipstads flickor 12 lag kommer att delta i årets Lilla-VM som ska spelas under helgen. Även Örnens pojkar 12-lag kommer att vara med.

Lesjöfors/Filipstad flickor 12-lag kommer i dag lördag i gruppspelet i Fröding arena i Karlstad få möta Hagfors Ungdom, Hertzöga och Kristinehamn.

Örnens pojkar 12-lag är arrangör för ett gruppspel i dag lördag i Molkom där laget kommer att möta Hultsberg/Björkås, Club 30 och Skoghall 1.

I morgon söndag inleds slutspelet i Tingvallahallarna i Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.