2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Klart för SM-finaler

BANDY: Guldmatch

Förra helgen blev Daniel Aspengren från Filipstad svensk mästare när hans Karlstad bandy besegrade Tillberga/Köping i SM-finalen för pojkar 16.
I dag lördag kan det bli ett nytt guld till FT:s spridningsområde, förutsatt att Lesjöforssonen Andreas Bergwall och hans Västerås vinner herrseniorernas SM-final mot Villa Lidköping i Stockholm.

Andreas Bergwall från Lesjöfors har vunnit allt som går att vinna i bandyns värld.

Men han är långt ifrån mätt på segrar.

I dag lördag kan Västeråsmålvakten, som fick sin bandyfostran i Lesjöfors IF, fylla på sin medaljsamling med ett nytt SM-guld.

Västerås är regerande svenska mästare då laget besegrade Sandviken i förra årets final med 6–4. Den här säsongen slog laget ut Sandviken redan i slutspelets semifinal och kommer därför att ställas mot en ny motståndare i dagens SM-final, Villa Lidköping.

Västerås har vunnit SM-guld vid 19 tidigare tillfällen medan Villa Lidköping fortfarande väntar på sitt första guld.

Finalen har alla förutsättningar att bli spännande. Västerås gick in i slutspelet efter att ha vunnit elitserien medan Villa Lidköping blev säsongens tvåa. Västerås har onekligen imponerat under säsongens gång, men har haft svårt för Villa Lidköping. När lagen möttes i Lidköping den 30 oktober förra året vann hemmalaget klart med 9–3. Och när lagen möttes i returen i Västerås den 14 februari var det också Villa som vann, den gången med 5–2.

I damernas SM-final, som också spelas i dag lördag, kommer AIK ta emot Kareby.

Andreas Bergwall från Lesjöfors har vunnit allt som går att vinna i bandyns värld.

Men han är långt ifrån mätt på segrar.

I dag lördag kan Västeråsmålvakten, som fick sin bandyfostran i Lesjöfors IF, fylla på sin medaljsamling med ett nytt SM-guld.

Västerås är regerande svenska mästare då laget besegrade Sandviken i förra årets final med 6–4. Den här säsongen slog laget ut Sandviken redan i slutspelets semifinal och kommer därför att ställas mot en ny motståndare i dagens SM-final, Villa Lidköping.

Västerås har vunnit SM-guld vid 19 tidigare tillfällen medan Villa Lidköping fortfarande väntar på sitt första guld.

Finalen har alla förutsättningar att bli spännande. Västerås gick in i slutspelet efter att ha vunnit elitserien medan Villa Lidköping blev säsongens tvåa. Västerås har onekligen imponerat under säsongens gång, men har haft svårt för Villa Lidköping. När lagen möttes i Lidköping den 30 oktober förra året vann hemmalaget klart med 9–3. Och när lagen möttes i returen i Västerås den 14 februari var det också Villa som vann, den gången med 5–2.

I damernas SM-final, som också spelas i dag lördag, kommer AIK ta emot Kareby.