2016-03-11 15:41

2016-03-11 15:41

Loppet blev inte lugnt

MOTION: Jack Rosö fick blodad tand efter att ha genomfört Arena run i Solna

Jack Rosö visste inte vad han skulle förvänta sig av motionsevenemanget Arena run i Solna. Hans plan var därför att bara uppleva den fem kilometer långa hinderbanan.
– Men det gick inte att bara ställa upp, tävlingshornen kom fram, säger han och skrattar.

Motionsevenemanget Arena run arrangerades för första gången för några veckor sedan, i Friends arena i Solna.

Bland de cirka 2 000 deltagarna fanns Jack Rosö från Filipstad, en motionär som gillar utmaningar och att hålla sig i form genom bland annat löpning, styrketräning och fotboll.

– Jag upptäckte loppet för första gången i höstas när biljetterna släpptes, säger han.

Arena run marknadsfördes bland annat genom sina ambassadörer, musikern Petter, crossfitutövaren Björk Odinsdottir, friidrottaren Mustafa Mohamed och atleten Michaela Askegren.

– När jag läste på om det såg jag att det var ett 5 kilometer långt lopp med hinder inne på Friends arena. Jag tänkte att det vore roligt att ta sig runt och att det var bra att alla kunde vara med, att det inte fanns exempelvis några elektriska hinder som det kan vara med på liknande evenemang, säger han.

På plats i Friends arena fick han en rejäl utmaning. På den fem kilometer långa sträckan från start till mål, som gick över hela arenan, fick Jack Rosö och hans medtävlare springa uppför och nerför mängder av trappor, klättra uppför väggar, krypa under specialbyggda hinder och kasta sig fram genom ett hav av däck.

Många deltagare

Hans plan var att ta det lugnt det inledande tidskvalet, men den planen sprack tidigt. Hans tävlingsinstinkt kom tidigt fram, vilket gjorde tempot blev relativt högt.

– Vi var cirka 25 löpare i varje kvalgrupp och jag blev tvåa i min, säger han.

Bland samtliga deltagare i kvalet, både damer och herrar, blev han 96:a. Det räckte för att bli 67:a i herrklassen, men tyvärr inte för att nå den slutliga finallöpningen.

– När jag sprang i mål hade jag ingen koll på att jag var nära att ta mig till final, hade jag vetat det hade jag kanske pressat mig ännu hårdare ute på banan, säger han.

Jack Rosö klarade många av hindren efter vägen utan några större bekymmer. Men det fanns ett hinder som gav honom mjölksyra i överflöd.

– Det var så jobbigt att springa i alla trappor, säger han.

Benen blev stumma, men Jack Rosö tog sig i mål. Finallöpningen, till vilken banan hade kortats ner till de fyra zonerna med hinder på innerplanen i Friends arena, följde han sedan från sidan.

Och skulle han få som han vill nästa år kommer han att få uppleva även finallöpningen.

– Ja, jag skulle vilja vara med nästa år igen. Det skulle kännas kul med tanke på att jag vet hur det funkar nu. Arena run var även stort med alla lag som tävlade, de som var med verkade ha jättekul tillsammans, säger han.

Kan det bli så att du försöker att sätta ihop ett lag från Filipstad som ska vara med nästa år?

– Ja, så kan det bli! Och speciellt med tanke på att jag nu vet vad det går ut på.

Motionsevenemanget Arena run arrangerades för första gången för några veckor sedan, i Friends arena i Solna.

Bland de cirka 2 000 deltagarna fanns Jack Rosö från Filipstad, en motionär som gillar utmaningar och att hålla sig i form genom bland annat löpning, styrketräning och fotboll.

– Jag upptäckte loppet för första gången i höstas när biljetterna släpptes, säger han.

Arena run marknadsfördes bland annat genom sina ambassadörer, musikern Petter, crossfitutövaren Björk Odinsdottir, friidrottaren Mustafa Mohamed och atleten Michaela Askegren.

– När jag läste på om det såg jag att det var ett 5 kilometer långt lopp med hinder inne på Friends arena. Jag tänkte att det vore roligt att ta sig runt och att det var bra att alla kunde vara med, att det inte fanns exempelvis några elektriska hinder som det kan vara med på liknande evenemang, säger han.

På plats i Friends arena fick han en rejäl utmaning. På den fem kilometer långa sträckan från start till mål, som gick över hela arenan, fick Jack Rosö och hans medtävlare springa uppför och nerför mängder av trappor, klättra uppför väggar, krypa under specialbyggda hinder och kasta sig fram genom ett hav av däck.

Många deltagare

Hans plan var att ta det lugnt det inledande tidskvalet, men den planen sprack tidigt. Hans tävlingsinstinkt kom tidigt fram, vilket gjorde tempot blev relativt högt.

– Vi var cirka 25 löpare i varje kvalgrupp och jag blev tvåa i min, säger han.

Bland samtliga deltagare i kvalet, både damer och herrar, blev han 96:a. Det räckte för att bli 67:a i herrklassen, men tyvärr inte för att nå den slutliga finallöpningen.

– När jag sprang i mål hade jag ingen koll på att jag var nära att ta mig till final, hade jag vetat det hade jag kanske pressat mig ännu hårdare ute på banan, säger han.

Jack Rosö klarade många av hindren efter vägen utan några större bekymmer. Men det fanns ett hinder som gav honom mjölksyra i överflöd.

– Det var så jobbigt att springa i alla trappor, säger han.

Benen blev stumma, men Jack Rosö tog sig i mål. Finallöpningen, till vilken banan hade kortats ner till de fyra zonerna med hinder på innerplanen i Friends arena, följde han sedan från sidan.

Och skulle han få som han vill nästa år kommer han att få uppleva även finallöpningen.

– Ja, jag skulle vilja vara med nästa år igen. Det skulle kännas kul med tanke på att jag vet hur det funkar nu. Arena run var även stort med alla lag som tävlade, de som var med verkade ha jättekul tillsammans, säger han.

Kan det bli så att du försöker att sätta ihop ett lag från Filipstad som ska vara med nästa år?

– Ja, så kan det bli! Och speciellt med tanke på att jag nu vet vad det går ut på.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.