2016-03-10 06:00

2016-03-10 06:00

SM och KM på schemat

SKIDOR: Händelserika veckor för åkarna från Filipstads skidförening

För den som är intresserad av den lokala skidsporten finns det mycket att ha koll på under de kommande veckorna.
– Den här helgen har vi till exempel USM i Boden, säger Lars-Göran Pettersson från Filipstads skidförening.

Mars är en månad som Lars-Göran Pettersson tycker om.

För det är en månad som är full av tävlingar och aktiviteter som Filipstads skidförenings aktiva har att se fram emot.

– På tisdag i nästa vecka kommer vi att köra vårt klubbmästerskap på Kalhyttan. Det finns tävlingsklasser från sju år och uppåt. Det är klassisk stil som gäller, de yngsta ska åka en kilometer medan åkarna från 17-årsklasserna får åka nio kilometer. Det man bör tänka på när det gäller vårt KM, om man vill delta, är att anmälningstiden går ut den 12 mars, det vill säga på lördag, berättar han.

Lars-Göran Pettersson ser fram emot KM på tisdag, men även på att få följa Ungdoms-SM i Boden under helgen. Filipstad kommer att representeras av Maja Eriksson, Alicia Jansson, Emma Eriksson och Edvard Nilsson.

– Vi hoppas till exempel på flickorna i stafetten, det ska bli roligt att se vad de kan göra, säger han.

Lars-Göran Pettersson hoppas även på framgångar för Filipstads aktiva under junior-SM i Torsby, som inleds på onsdag i nästa vecka. Och han kommer med intresse att följa Filipstads ungdomar som ska tävla i Lilla Svenska skidspelen i Falun som inleds på lördag.

– Under junior-SM i Torsby har vi Hanna Fritz och Linn Gustafsson att hoppas på, säger han.

Lars-Göran Pettersson kommer även att hålla tummarna för Filipstads ess i långloppssammanhang, Andreas Blohm, som ska köra Birkebeinerrennet i Norge den 19 mars.

– Det är fantastiskt vilken utveckling som han har fått, jag är imponerad av honom. Han har genomfört sin satsning och samtidigt jobbat heltid. Han bor i Molkom, jobbar i Karlstad varje dag och tränar i Filipstad på kvällarna, säger Lars-Göran Pettersson.

Mars är en månad som Lars-Göran Pettersson tycker om.

För det är en månad som är full av tävlingar och aktiviteter som Filipstads skidförenings aktiva har att se fram emot.

– På tisdag i nästa vecka kommer vi att köra vårt klubbmästerskap på Kalhyttan. Det finns tävlingsklasser från sju år och uppåt. Det är klassisk stil som gäller, de yngsta ska åka en kilometer medan åkarna från 17-årsklasserna får åka nio kilometer. Det man bör tänka på när det gäller vårt KM, om man vill delta, är att anmälningstiden går ut den 12 mars, det vill säga på lördag, berättar han.

Lars-Göran Pettersson ser fram emot KM på tisdag, men även på att få följa Ungdoms-SM i Boden under helgen. Filipstad kommer att representeras av Maja Eriksson, Alicia Jansson, Emma Eriksson och Edvard Nilsson.

– Vi hoppas till exempel på flickorna i stafetten, det ska bli roligt att se vad de kan göra, säger han.

Lars-Göran Pettersson hoppas även på framgångar för Filipstads aktiva under junior-SM i Torsby, som inleds på onsdag i nästa vecka. Och han kommer med intresse att följa Filipstads ungdomar som ska tävla i Lilla Svenska skidspelen i Falun som inleds på lördag.

– Under junior-SM i Torsby har vi Hanna Fritz och Linn Gustafsson att hoppas på, säger han.

Lars-Göran Pettersson kommer även att hålla tummarna för Filipstads ess i långloppssammanhang, Andreas Blohm, som ska köra Birkebeinerrennet i Norge den 19 mars.

– Det är fantastiskt vilken utveckling som han har fått, jag är imponerad av honom. Han har genomfört sin satsning och samtidigt jobbat heltid. Han bor i Molkom, jobbar i Karlstad varje dag och tränar i Filipstad på kvällarna, säger Lars-Göran Pettersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.