2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Stipendier till målvakter

INNEBANDY: Utdelning ur Niklas Strands minnesfond

För femte året i följd har det delats ut stipendier ur Niklas Strands minnesfond.
Stipendierna ska varje år gå till två lovande målvakter i Lesjöfors/Filipstad, en på flicksidan och en på pojksidan.
När stipendierna delades ut i lördags gick de till Benedict Botström respektive Markus Backmann.

Niklas Strand var en av Lesjöfors/Filipstads mest lovande målvakter när han för sex år sedan hastigt avled.

Innebandyn var ett av hans stora intressen och han gjorde sig känd för att alltid ge allt på både träningar och matcher. Och han var alltid en god lagkamrat.

Inför lördagens division 1-match mellan Lesjöfors/Filipstad och Arvika delades stipendier ut ur hans minnesfond. Det var för femte året i följd som familjen Strand kunde dela ut stipendier till två av klubbens lovande målvakter. På flicksidan fick Benedict Botström ta emot stipendiet medan Markus Backmann tog emot det på pojksidan.

– Det kändes bra, säger Benedict om hur det var att få ta emot stipendiet.

Båda målvakterna har hållit till i sina respektive ålderskullar den här säsongen, men har även fått prova på att träna med seniorlagen.

Benedict, hur skulle du vilja beskriva dig själv som målvakt?

– Jag är orädd och har lätt för att lära mig saker, jag lär mig av mina misstag.

Och du då Markus, hur skulle du vilja beskriva dig själv?

– Jag är en rörlig målvakt som försöker att prata med mina medspelare och göra mig stor i målet.

Både Markus och Benedict tycker att deras respektive säsonger har varit roliga. Och Markus ser redan nu fram emot kommande höst.

– Nu får jag sätt upp nya mål och kämpa på, säger han.

Niklas Strand var en av Lesjöfors/Filipstads mest lovande målvakter när han för sex år sedan hastigt avled.

Innebandyn var ett av hans stora intressen och han gjorde sig känd för att alltid ge allt på både träningar och matcher. Och han var alltid en god lagkamrat.

Inför lördagens division 1-match mellan Lesjöfors/Filipstad och Arvika delades stipendier ut ur hans minnesfond. Det var för femte året i följd som familjen Strand kunde dela ut stipendier till två av klubbens lovande målvakter. På flicksidan fick Benedict Botström ta emot stipendiet medan Markus Backmann tog emot det på pojksidan.

– Det kändes bra, säger Benedict om hur det var att få ta emot stipendiet.

Båda målvakterna har hållit till i sina respektive ålderskullar den här säsongen, men har även fått prova på att träna med seniorlagen.

Benedict, hur skulle du vilja beskriva dig själv som målvakt?

– Jag är orädd och har lätt för att lära mig saker, jag lär mig av mina misstag.

Och du då Markus, hur skulle du vilja beskriva dig själv?

– Jag är en rörlig målvakt som försöker att prata med mina medspelare och göra mig stor i målet.

Både Markus och Benedict tycker att deras respektive säsonger har varit roliga. Och Markus ser redan nu fram emot kommande höst.

– Nu får jag sätt upp nya mål och kämpa på, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.