2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Många personliga rekord blev slagna

SIMNING: Lyckad helg för simmarna från Filipstad

Sex Filipstadssimmare fanns med i startlistorna när Falu Skinsgames simmades under helgen. En populär tävling med över två tusen starter av simmare från drygt tjugofem klubbar. För Filipstadssimmarnas del blev det ännu en lyckad helg med sammanlagt tjugotre personliga rekord.

Det blev ingen pallplats för Filipstadssimmarna i den tuffa konkurrensen, när poängen från de simmade grenarna räknades samman i de olika åldersklasserna. Men samtliga deltagare från Filipstad stod för fina insatser.

I äldsta klassen simmade Ajla Omic sitt bästa lopp i sprintgrenen 50 meter av simsättet ryggsim. Bland de 115 deltagarna slutade hon på åttonde plats, bara retsamma tolv hundradelar från finalsimningarna.

Alexander Hörnquist var i fortsatt bra form och satte personliga rekord i nästan allt han simmade. Nämnas kan 50 bröstsim som han sänkte överraskande mycket ner till tiden 44,82. Även 400 frisimstiden fick sig en rejäl putsning, 6,12,09. I motsvarande flickklass gjorde Nellie Höök en bra satsning på 100 fjäril och kom i mål på tiden 1,35,95.

Emelie Höök sänkte även hon sina gamla tider i de flesta grenarna hon ställde upp i. Största sänkningen var på 200 frisim där hon simmade under tre minuter för första gången och noterade 2,51,50.

Nova Johansson tävlade i klassen flickor tolv år, där hon hamnade på plats tretton i den sammanlagda resultatlistan, efter fina lopp på bland annat 100 ryggsim, 1,39,44 och 200 medley, 3,30,92.

Sally Wetterskog deltog i fyra grenar i elvaårsklassen. Hon simmade 50 fjäril för första gången och kom i mål på fina 57,02 och hon sänkte även sina gamla tider på 100 frisim, 1,33,89 och 50 ryggsim, 52,91.

Det blev ingen pallplats för Filipstadssimmarna i den tuffa konkurrensen, när poängen från de simmade grenarna räknades samman i de olika åldersklasserna. Men samtliga deltagare från Filipstad stod för fina insatser.

I äldsta klassen simmade Ajla Omic sitt bästa lopp i sprintgrenen 50 meter av simsättet ryggsim. Bland de 115 deltagarna slutade hon på åttonde plats, bara retsamma tolv hundradelar från finalsimningarna.

Alexander Hörnquist var i fortsatt bra form och satte personliga rekord i nästan allt han simmade. Nämnas kan 50 bröstsim som han sänkte överraskande mycket ner till tiden 44,82. Även 400 frisimstiden fick sig en rejäl putsning, 6,12,09. I motsvarande flickklass gjorde Nellie Höök en bra satsning på 100 fjäril och kom i mål på tiden 1,35,95.

Emelie Höök sänkte även hon sina gamla tider i de flesta grenarna hon ställde upp i. Största sänkningen var på 200 frisim där hon simmade under tre minuter för första gången och noterade 2,51,50.

Nova Johansson tävlade i klassen flickor tolv år, där hon hamnade på plats tretton i den sammanlagda resultatlistan, efter fina lopp på bland annat 100 ryggsim, 1,39,44 och 200 medley, 3,30,92.

Sally Wetterskog deltog i fyra grenar i elvaårsklassen. Hon simmade 50 fjäril för första gången och kom i mål på fina 57,02 och hon sänkte även sina gamla tider på 100 frisim, 1,33,89 och 50 ryggsim, 52,91.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.