2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Femte segern för damlaget

BOWLING: Monitors herrar förlorade

I Värmlandsseriens senaste omgång tog Monitors damer sin femte viktoria för säsongen och befäste sin andraplats i tabellen, vilken betyder en slutspelsplats senare i vår. Herrarna åkte på en ny förlust och ligger fortfarande på nedre halvan av tabellen. Ytterligare någon av de kvarvarande fyra matcherna måste vinnas för att undvika nedflyttning.

Damlaget åkte till Hagfors för att där ta sig an Rullan 1, en på pappret svår bortamatch. Efter en spännande drabbning, där Monitor ledde med cirka 110 poäng efter två serier, kom hemmalaget igen och var på vippen att komma ikapp. Dock kunde Monitordamerna hålla undan till seger med siffrorna 2 383–2 345, en vinst med knappa 38 poäng. Ingela Axelsson anförde Monitor till segern med att spela hem 675 poäng, Britt-Marie Jansson hade 623, Ingrid Löwenhamn, 560 och Solweig Karlsson 525.

För Monitors herrar gällde match mot Säffleklotet på bortaplan, ett Säfflelag som hade förstärkts med ett par duktiga norrmän. Monitorgrabbarna hade som vanligt svårt att komma igång och låg efter de två första serierna under med cirka 350 poäng. I tredje serien började käglorna falla lättare för Monitor och slutet av matchen blev en nagelbitare. Tyvärr, och som vanligt denna säsong, var inte lyckan på Monitors sida utan matchen förlorades trots upphämtningen, med knappa siffrorna 4 14–4 077. Erik Alm var Monitors främsta poängplockare med 763, Per Hellberg hade 720 poäng, Dorge Jageberg 713, Björn Stange 612, Bo Klang 604, Leif Henriksson 390 (två serier) och Sten-Erik Stange 264 (två serier).

Damlaget åkte till Hagfors för att där ta sig an Rullan 1, en på pappret svår bortamatch. Efter en spännande drabbning, där Monitor ledde med cirka 110 poäng efter två serier, kom hemmalaget igen och var på vippen att komma ikapp. Dock kunde Monitordamerna hålla undan till seger med siffrorna 2 383–2 345, en vinst med knappa 38 poäng. Ingela Axelsson anförde Monitor till segern med att spela hem 675 poäng, Britt-Marie Jansson hade 623, Ingrid Löwenhamn, 560 och Solweig Karlsson 525.

För Monitors herrar gällde match mot Säffleklotet på bortaplan, ett Säfflelag som hade förstärkts med ett par duktiga norrmän. Monitorgrabbarna hade som vanligt svårt att komma igång och låg efter de två första serierna under med cirka 350 poäng. I tredje serien började käglorna falla lättare för Monitor och slutet av matchen blev en nagelbitare. Tyvärr, och som vanligt denna säsong, var inte lyckan på Monitors sida utan matchen förlorades trots upphämtningen, med knappa siffrorna 4 14–4 077. Erik Alm var Monitors främsta poängplockare med 763, Per Hellberg hade 720 poäng, Dorge Jageberg 713, Björn Stange 612, Bo Klang 604, Leif Henriksson 390 (två serier) och Sten-Erik Stange 264 (två serier).

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.