2016-02-29 11:09

2016-02-29 11:09

Hockeyfesten är över men glädjen består

ISHOCKEY: Storpublik följde tapper kamp

Filipstad IF fick en extra tur i play off-dansen, men i söndagskväll tog säsongen slut, när FIF föll mot Grums.
Ändå är det med tacksamhet och glädje i rösten som tränaren Stefan Asplund summerar årets hockeysäsong.

Det blev alltså stryk för Filipstadsherrarna i båda play off-matcherna mot Grums. Fredagskvällens match i Grums slutade 2-0 till hemmalaget och på söndagseftermiddagen blev resultatet 2-1 till gästerna i returmatchen i Wasahallen.

Stefan Asplund är trots detta nöjd. Hans gäng utmanade Grums och kunde mycket väl ha fått till ytterligare en match (vilket hade blivit följden om FIF vunnit i söndags).

– Fantastiskt bra gjort. Vi gjorde två riktigt bra matcher. Vi faller med flaggan i topp. Det var inga besvikna miner, summerar han läget i laget efteråt.

Så har herrarna också gjort en väldigt bra säsong.

– Det har varit en fantastisk resa. Om man tittar på i fjol så var vi ett mittenlag i division tre. Sen går vi upp i tvåan och går till playoff, till och med playoff två. Det är ju en enorm utveckling, en heroisk insats killarna gör.

Än häftigare är det med tanke på att Filipstad inte värvat sig till framgången. Visst har det kommit till ett par namn, men stommen i laget är desamma som när laget huserade i trean.

Men vad har ni gjort för att uppnå detta?

– Vi har gett dem verktyg att jobba med. Man måste bygga en grupp och den här gruppen har fungerat väldigt bra. Vi har gjort några få nyförvärv också som tillfört mycket, men det gäller också att få in rätt människor, man måste vara varsam nu när vi har en så sammanhållen grupp.

Värva varsamt lär bli receptet även framledes och visst skymtar det fram att laget på sikt drömmer om ettan. Närmast blir målet dock att verkligen etablera sig som ett bra division 2-lag. Då handlar det både om att få behålla spelarna, vilket man har gott hopp om, få till ett par nya som går bra in i gruppen och därtill få behålla publiken.

Publiksnittet den här säsongen har legat på cirka 500 personer och deras stöd har känts ända ned på isen.

– Jättehäftigt! säger Stefan Asplund och tackar fansen för deras insats.

Hejaropen har behövts. För även om de flesta just nu kommer ihåg framgångarna, har det ju faktiskt varit en del motigheter och hinder längs vägen också, påminner Stefan.

– Det har inte varit en raksträcka kantad med rosor. Vi har fått jobba på och utvecklas hela tiden, både laget och individuellt. Det har inte varit uppåt jämt, men vi har haft bra samtal för att få förändring.

Vad är du mest stolt över den här säsongen?

– Sättet vi gör det på, att komma som nykomlingar med målet topp fem – vilket är ett svårt mål – och så slutar vi trea. Det är ett resultat att vara stolt över och sen går vi in i play off som bonus och skakar Grums i två matcher. Det är inte lätt att göra det vi gjort!

Det blev alltså stryk för Filipstadsherrarna i båda play off-matcherna mot Grums. Fredagskvällens match i Grums slutade 2-0 till hemmalaget och på söndagseftermiddagen blev resultatet 2-1 till gästerna i returmatchen i Wasahallen.

Stefan Asplund är trots detta nöjd. Hans gäng utmanade Grums och kunde mycket väl ha fått till ytterligare en match (vilket hade blivit följden om FIF vunnit i söndags).

– Fantastiskt bra gjort. Vi gjorde två riktigt bra matcher. Vi faller med flaggan i topp. Det var inga besvikna miner, summerar han läget i laget efteråt.

Så har herrarna också gjort en väldigt bra säsong.

– Det har varit en fantastisk resa. Om man tittar på i fjol så var vi ett mittenlag i division tre. Sen går vi upp i tvåan och går till playoff, till och med playoff två. Det är ju en enorm utveckling, en heroisk insats killarna gör.

Än häftigare är det med tanke på att Filipstad inte värvat sig till framgången. Visst har det kommit till ett par namn, men stommen i laget är desamma som när laget huserade i trean.

Men vad har ni gjort för att uppnå detta?

– Vi har gett dem verktyg att jobba med. Man måste bygga en grupp och den här gruppen har fungerat väldigt bra. Vi har gjort några få nyförvärv också som tillfört mycket, men det gäller också att få in rätt människor, man måste vara varsam nu när vi har en så sammanhållen grupp.

Värva varsamt lär bli receptet även framledes och visst skymtar det fram att laget på sikt drömmer om ettan. Närmast blir målet dock att verkligen etablera sig som ett bra division 2-lag. Då handlar det både om att få behålla spelarna, vilket man har gott hopp om, få till ett par nya som går bra in i gruppen och därtill få behålla publiken.

Publiksnittet den här säsongen har legat på cirka 500 personer och deras stöd har känts ända ned på isen.

– Jättehäftigt! säger Stefan Asplund och tackar fansen för deras insats.

Hejaropen har behövts. För även om de flesta just nu kommer ihåg framgångarna, har det ju faktiskt varit en del motigheter och hinder längs vägen också, påminner Stefan.

– Det har inte varit en raksträcka kantad med rosor. Vi har fått jobba på och utvecklas hela tiden, både laget och individuellt. Det har inte varit uppåt jämt, men vi har haft bra samtal för att få förändring.

Vad är du mest stolt över den här säsongen?

– Sättet vi gör det på, att komma som nykomlingar med målet topp fem – vilket är ett svårt mål – och så slutar vi trea. Det är ett resultat att vara stolt över och sen går vi in i play off som bonus och skakar Grums i två matcher. Det är inte lätt att göra det vi gjort!

Resultat

Grums IK - Filipstads IF 3 - 0 (2-0, 1-0, 0-0) Billerudhallen

Filipstads IF - Grums IK 1 - 2 (1-1, 0-1, 0-0) Wasahallen

Grums IK vidare till nästa omgång