2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

FIF laddar för Grums

ISHOCKEY: Play off 2-mötet inleds på bortaplan

I går kväll inleddes spelet i play off 2 till division 1.
När Filipstad inte behövde spela någon omspelsmatch mot Oppala försökte klubben att flytta det första mötet med Grums i play off 2 till onsdagskvällen, men lyckades inte med det. Sedan i tisdags har Filipstadsspelarna därför fått fokusera på fredagskvällen, då den första play off 2-matchen ska spelas i Grums.

Efter söndagens 1–2-förlust mot Oppala har turerna i play off-spelet varit många.

I måndags lämnade Filipstad in en protest mot att Oppala använt sig av en ogiltig spelare i söndagens avgörande match i Wasahallen. Samma kväll tog Svenska ishockeyförbundet beslutet att matchen skulle spelas om, eftersom förbundet självt bidragit till Oppalas ogiltiga spelare genom att ge Gävleklubben grönt ljus.

Under måndagskvällen bestämdes det att omspelet skulle ske i Filipstad under onsdagskvällen, samma kväll som de övriga lagen i play off 2 skulle spela sina första matcher. Vinnaren mellan Filipstad och Oppala skulle sedan få möta Grums på fredagskvällen.

I tisdags drog sig Oppala ur play off-spelet. Filipstad försökte då att flytta den första matchen borta mot Grums till det ursprungliga datumet för den första omgången i play off 2., det vill säga onsdagskvällen, men misslyckades med det. Därför kommer matcherna mellan lagen nu att spelas på fredag i Grums och söndag i Filipstad. Skulle det krävas ett tredje och avgörande möte mellan lagen kommer det att spelas på tisdag i nästa vecka i Grums.

Filipstads tränare Stefan Asplund ser förstås fram emot matcherna med seriesegraren i division 2C västra. Samtidigt vill han lasta över allt favoritskap på det kommande motståndet.

– Grums kommer att bli en mycket tuff utmaning för oss, de har gjort en satsning för att ta sig upp till division 1. Men vi har slagit dem i serien en gång på bortaplan och vi har även tagit en poäng av dem på hemmaplan, så det är ingen omöjlig uppgift, säger han.

Han hade helst sett att Filipstad hade tagit sig till play off 2 utan att behöva lämna in en protest, men går nu in i play off 2-spelet med övervägande postiva känslor.

– Det känns kul att få bjuda publiken i Filipstad på minst en play off-omgång till, säger han.

Efter söndagens 1–2-förlust mot Oppala har turerna i play off-spelet varit många.

I måndags lämnade Filipstad in en protest mot att Oppala använt sig av en ogiltig spelare i söndagens avgörande match i Wasahallen. Samma kväll tog Svenska ishockeyförbundet beslutet att matchen skulle spelas om, eftersom förbundet självt bidragit till Oppalas ogiltiga spelare genom att ge Gävleklubben grönt ljus.

Under måndagskvällen bestämdes det att omspelet skulle ske i Filipstad under onsdagskvällen, samma kväll som de övriga lagen i play off 2 skulle spela sina första matcher. Vinnaren mellan Filipstad och Oppala skulle sedan få möta Grums på fredagskvällen.

I tisdags drog sig Oppala ur play off-spelet. Filipstad försökte då att flytta den första matchen borta mot Grums till det ursprungliga datumet för den första omgången i play off 2., det vill säga onsdagskvällen, men misslyckades med det. Därför kommer matcherna mellan lagen nu att spelas på fredag i Grums och söndag i Filipstad. Skulle det krävas ett tredje och avgörande möte mellan lagen kommer det att spelas på tisdag i nästa vecka i Grums.

Filipstads tränare Stefan Asplund ser förstås fram emot matcherna med seriesegraren i division 2C västra. Samtidigt vill han lasta över allt favoritskap på det kommande motståndet.

– Grums kommer att bli en mycket tuff utmaning för oss, de har gjort en satsning för att ta sig upp till division 1. Men vi har slagit dem i serien en gång på bortaplan och vi har även tagit en poäng av dem på hemmaplan, så det är ingen omöjlig uppgift, säger han.

Han hade helst sett att Filipstad hade tagit sig till play off 2 utan att behöva lämna in en protest, men går nu in i play off 2-spelet med övervägande postiva känslor.

– Det känns kul att få bjuda publiken i Filipstad på minst en play off-omgång till, säger han.