2016-02-23 16:33

2016-02-23 21:17

Oppala lämnar walk over

ISHOCKEY: Filipstad vidare i kvalet – trots allt

(UPPDATERAD) Filipstad är vidare till andra play off-steget i kvalet till division 1.
Motståndarlaget Oppala IK har beslutat sig för att lämna walk over i den avgörande kvalmatch som skulle ha spelats om under onsdagen.
– Det är en otroligt tråkig historia det här, säger Peter Strömsten, sportchef i Oppala.

Turerna har varit många sedan Gävlelaget Oppala, i den tredje och avgörande matchen, besegrade Filipstad med 2–1 på bortaplan.

Filipstad lämnade efter förlusten in en protest där man hävdade att John Morelius, inlånad tredjemålvakt från Brynäs SHL-trupp, var en så kallad obehörig spelare. Protesten gick igenom hos förbundet och den avgörande matchen skulle ha spelats om i Filipstad under onsdagskvällen.

Fick klartecken

Men nu blir det ingen match. Oppala hoppar av vidare kvalspel.

Är det en slags protest från er sida?

– Nej, absolut inte. Killarna vill inget hellre än att spela hockey, men med tanke på att samtliga jobbar heltid, alternativt pluggar, så kunde vi helt enkelt inte skrapa ihop tillräckligt många spelare. Inte minst med tanke på att vi vid vinst skulle få möta Grums redan på fredag i nästa play off-steg, säger Peter Strömsten.

Sportchefen i Oppala är milt uttryckt besviken på hur det här ärendet har hanterats.

– För det första hade vi kollat med förbundet angående John Morelius för att vara säkra. Vi fick klartecken och trodde att allt var grönt. Sedan visade sig att förbundet gett oss felaktig information. En spelare som är registrerad för en SHL-klubb får inte gå ner mer än två divisioner i seriesystemet, säger Strömsten.

Som bestämt hävdar att Oppala handlat i god tro.

”Rätt ska vara rätt”

Härmed är Filipstad klart för steg två och får där möta Grums.

Filipstadstränaren Stefan Asplund ser fram emot att få bjuda Filipstadspubliken på ytterligare en play off-omgång. Och ber inte om ursäkt för den inlämnade protesten:

– Oppala vann matchen i söndags, inget snack om saken. Men rätt ska vara rätt, säger han.

 

Turerna har varit många sedan Gävlelaget Oppala, i den tredje och avgörande matchen, besegrade Filipstad med 2–1 på bortaplan.

Filipstad lämnade efter förlusten in en protest där man hävdade att John Morelius, inlånad tredjemålvakt från Brynäs SHL-trupp, var en så kallad obehörig spelare. Protesten gick igenom hos förbundet och den avgörande matchen skulle ha spelats om i Filipstad under onsdagskvällen.

Fick klartecken

Men nu blir det ingen match. Oppala hoppar av vidare kvalspel.

Är det en slags protest från er sida?

– Nej, absolut inte. Killarna vill inget hellre än att spela hockey, men med tanke på att samtliga jobbar heltid, alternativt pluggar, så kunde vi helt enkelt inte skrapa ihop tillräckligt många spelare. Inte minst med tanke på att vi vid vinst skulle få möta Grums redan på fredag i nästa play off-steg, säger Peter Strömsten.

Sportchefen i Oppala är milt uttryckt besviken på hur det här ärendet har hanterats.

– För det första hade vi kollat med förbundet angående John Morelius för att vara säkra. Vi fick klartecken och trodde att allt var grönt. Sedan visade sig att förbundet gett oss felaktig information. En spelare som är registrerad för en SHL-klubb får inte gå ner mer än två divisioner i seriesystemet, säger Strömsten.

Som bestämt hävdar att Oppala handlat i god tro.

”Rätt ska vara rätt”

Härmed är Filipstad klart för steg två och får där möta Grums.

Filipstadstränaren Stefan Asplund ser fram emot att få bjuda Filipstadspubliken på ytterligare en play off-omgång. Och ber inte om ursäkt för den inlämnade protesten:

– Oppala vann matchen i söndags, inget snack om saken. Men rätt ska vara rätt, säger han.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.