2016-02-23 06:00

2016-02-23 06:00

Äventyret i division 1 är över

INNEBANDY: Skoghalls IBK–Lesjöfors/Filipstad 14–3

Inför matchen mot serieledaren Skoghall hade Lesjöfors/Filipstad en teoretisk chans att klara sig kvar i division 1.
Men nu står det klart: LFIBK spelar i division 2 nästa säsong.
– Tyvärr är det så, konstaterar LFIBIK:s assisterande tränare Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad kunde inte ge Skoghall en ordentlig match.

Serieledaren var för bra.

– Vi hade lite för många skadade och borta i den här matchen. Det kändes också som att vi hade lite fokus på att vi inte skulle orka – och då small det direkt och Skoghall gå ifrån till en ledning med 4–0, säger Robert Hedlund.

Skoghalls seger blev till slut stor.

– Det kändes jobbigt att få 0–4 mot oss direkt. Att nästan varenda skott gick i mål blev jobbigt både för våra utespelare och för målvakter. I den andra perioden tycker jag att vi spelade skapligt ett tag, men det var klasskillnad på lagen den här dagen, säger Robert Hedlund.

Skoghall genomförde matchen i ett högt tempo och gav aldrig Lesjöfors/Filipstad någon chans.

– Det är bara att lyfta på hatten för Skoghall och önska dem lycka till i kvalet till Allsvenskan. Jag tycker att de har det bästa laget i den här serien och om det är något lag som ska gå upp till Allsvenskan är det Skoghall, säger Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad siktar nu på att avsluta säsongen snyggt. Närmast väntar ett möte med Arvika hemma i Spångbergshallen på lördag. Då kommer två av Lesjöfors/Filipstad unga målvakter, en på damsidan och en på herrsidan, att tilldelas varsitt stipendium ur Niklas Strands minnesfond. Det är för femte året i följd som stipendiet kommer att delas ut.

Mål, Skoghall: Albin Englöw 5, Mathias Österdahl 4, Mikael Nystadius 2, Emil Andersson, Hampus Svenaeus, Oskar Thorén. Lesjöfors/Filipstad: Gustaf Ryhed, Magnus Stjernberg, Anders Skoog.

Lesjöfors/Filipstad kunde inte ge Skoghall en ordentlig match.

Serieledaren var för bra.

– Vi hade lite för många skadade och borta i den här matchen. Det kändes också som att vi hade lite fokus på att vi inte skulle orka – och då small det direkt och Skoghall gå ifrån till en ledning med 4–0, säger Robert Hedlund.

Skoghalls seger blev till slut stor.

– Det kändes jobbigt att få 0–4 mot oss direkt. Att nästan varenda skott gick i mål blev jobbigt både för våra utespelare och för målvakter. I den andra perioden tycker jag att vi spelade skapligt ett tag, men det var klasskillnad på lagen den här dagen, säger Robert Hedlund.

Skoghall genomförde matchen i ett högt tempo och gav aldrig Lesjöfors/Filipstad någon chans.

– Det är bara att lyfta på hatten för Skoghall och önska dem lycka till i kvalet till Allsvenskan. Jag tycker att de har det bästa laget i den här serien och om det är något lag som ska gå upp till Allsvenskan är det Skoghall, säger Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad siktar nu på att avsluta säsongen snyggt. Närmast väntar ett möte med Arvika hemma i Spångbergshallen på lördag. Då kommer två av Lesjöfors/Filipstad unga målvakter, en på damsidan och en på herrsidan, att tilldelas varsitt stipendium ur Niklas Strands minnesfond. Det är för femte året i följd som stipendiet kommer att delas ut.

Mål, Skoghall: Albin Englöw 5, Mathias Österdahl 4, Mikael Nystadius 2, Emil Andersson, Hampus Svenaeus, Oskar Thorén. Lesjöfors/Filipstad: Gustaf Ryhed, Magnus Stjernberg, Anders Skoog.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.