2016-02-22 12:15

2016-02-22 12:15

Klar ledning tappades

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad U–Edebäck 7–7

Lesjöfors/Filipstad IBK U spelade oavgjort mot Edebäck med siffrorna 7–7.
Hemmalaget hade en klar ledning efter första perioden, men i sista perioden raderade Edebäck hela ledningen för hemmalaget.

Hemmalaget började första perioden mycket starkt. Emma Lindström, Lesjöfors/Filipstad, satte första målet efter knappt en minuts spel. Sabina Bromander, Edebäck IBF, kvitterade efter knappt tre minuters spel. Men sedan blev det rena målfesten för hemmalaget som dunkade in ytterligare fem mål innan perioden var slut.

– Vi mosar på och leder med 6–1 efter första perioden. Men sen börjar vi tappa i andra perioden. Vi håller inte riktigt markeringarna och låter dem komma till skott. Och vi kör inte det anfallsspel som vi gör i första perioden, vi släpper in dem tillbaka i matchen, säger Oskar Höjd, tränare för Lesjöfors/Filipstad.

Jämn period

Den andra perioden blev betydligt målfattigare och periodsiffrorna blev 1–1. Emma Stenmark gjorde 2-6-reduceringen för Edebäck och Johanna Larsson satte 7–2 för hemmalaget, med drygt 1,5 minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden bjöd återigen på en målfest, men nu var det Edebäck som dominerade på planen. Totalt gjorde laget fem mål och matchen slutade därmed oavgjort.

Sabina Bromander och Amanda Engh, i Edebäck, spelade bra och gjorde två mål vardera i sista perioden.

– Under den tredje perioden tappar vi helt och inget stämmer. Vi blir för säkra när vi leder så stort i första perioden och slappnar av, avslutar Oskar Höjd.

Mål: Lesjöfors/Filipstad U: Emma LIndström 2, Molly Sundberg, Johanna Larsson, Jozefine Granfeldt, Maria Aynedjian, Olivia Vidman. Edebäck: Sabina Bromander, 3, Amanda Engh, 2, Emma Stenmark, Amanda Westlund.

Hemmalaget började första perioden mycket starkt. Emma Lindström, Lesjöfors/Filipstad, satte första målet efter knappt en minuts spel. Sabina Bromander, Edebäck IBF, kvitterade efter knappt tre minuters spel. Men sedan blev det rena målfesten för hemmalaget som dunkade in ytterligare fem mål innan perioden var slut.

– Vi mosar på och leder med 6–1 efter första perioden. Men sen börjar vi tappa i andra perioden. Vi håller inte riktigt markeringarna och låter dem komma till skott. Och vi kör inte det anfallsspel som vi gör i första perioden, vi släpper in dem tillbaka i matchen, säger Oskar Höjd, tränare för Lesjöfors/Filipstad.

Jämn period

Den andra perioden blev betydligt målfattigare och periodsiffrorna blev 1–1. Emma Stenmark gjorde 2-6-reduceringen för Edebäck och Johanna Larsson satte 7–2 för hemmalaget, med drygt 1,5 minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden bjöd återigen på en målfest, men nu var det Edebäck som dominerade på planen. Totalt gjorde laget fem mål och matchen slutade därmed oavgjort.

Sabina Bromander och Amanda Engh, i Edebäck, spelade bra och gjorde två mål vardera i sista perioden.

– Under den tredje perioden tappar vi helt och inget stämmer. Vi blir för säkra när vi leder så stort i första perioden och slappnar av, avslutar Oskar Höjd.

Mål: Lesjöfors/Filipstad U: Emma LIndström 2, Molly Sundberg, Johanna Larsson, Jozefine Granfeldt, Maria Aynedjian, Olivia Vidman. Edebäck: Sabina Bromander, 3, Amanda Engh, 2, Emma Stenmark, Amanda Westlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.