2016-02-20 06:00

2016-02-20 06:00

Företagen besöks

SIMNING: Förberedelserna inför sponsorsimmet den 21 mars

Om en månad, måndagen den 21 mars, kommer Filipstads simklubb att genomföra ett sponsorsim.

Klubbens ungdomar kommer att nu ge sig ut bland företagen i Filipstad och Hällefors med förhoppning om att bli sponsrade.

Vartannat år brukar Filipstads simklubb att hålla i en sponsorsimning, där företagen och privatpersonerna kan förstärka klubbkassan genom att sponsra en simmare.

– Pengarna som vi får in går till simläger, tävlingar, simmaterial och eventuellt klubboveraller. Mest handlar det om material, så att barn och ungdomar som kommer hit för att prova på simning kan låna till exempel fenor, säger Helena Bäck från simklubben.

Historiskt sett brukar några företag välja att skänka en fast summa, andra väljer att sponsra simmarna med ett visst antal ören per meter. Simmarna kommer då att ge allt för att simma så långt som möjligt under sponsorsimmets timme.

– Alla företag som väljer att sponsra oss får jättegärna komma hit den 21 mars och kolla hur det går för simmaren som de har sponsrat, säger Helena Bäck.

Vartannat år brukar Filipstads simklubb att hålla i en sponsorsimning, där företagen och privatpersonerna kan förstärka klubbkassan genom att sponsra en simmare.

– Pengarna som vi får in går till simläger, tävlingar, simmaterial och eventuellt klubboveraller. Mest handlar det om material, så att barn och ungdomar som kommer hit för att prova på simning kan låna till exempel fenor, säger Helena Bäck från simklubben.

Historiskt sett brukar några företag välja att skänka en fast summa, andra väljer att sponsra simmarna med ett visst antal ören per meter. Simmarna kommer då att ge allt för att simma så långt som möjligt under sponsorsimmets timme.

– Alla företag som väljer att sponsra oss får jättegärna komma hit den 21 mars och kolla hur det går för simmaren som de har sponsrat, säger Helena Bäck.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.