2016-02-19 19:08

2016-02-19 19:08

Glädjebesked för FIF

ISHOCKEY: Viktig back förlänger och hans bror förstärker laget till nästa säsong

Filipstads spelskicklige back Andreas Karlsson har bestämt sig för att spela i Filipstad även nästa säsong.
Och då kommer han även få sällskap i laget av sin lillebror Marcus Karlsson, som byter division 1-laget Forshaga mot Filipstad.
– Jag längtar redan till att vi ska gå på is i augusti, och då har vi inte klivit av isen än för den här säsongen, säger Andreas Karlsson och skrattar.

I samband med onsdagskvällens hemmamatch mot Oppala i play off 1 presenterades nyheten för publiken i Wasahallen, det vill säga att backen Andreas Karlsson, som vann poängligan bland backarna i division 2, spelar vidare i Filipstad även nästa säsong – oavsett hur det går i play off-spelet.

Andreas Karlsson, 26 år, kommer från Forshaga från och början och från den klubben, som den senaste säsongen spelade i division 1, hämtar Filipstad även in Andreas Karlssons lillebror Marcus Karlsson, 23, till nästa säsong.

– Det kommer att bli sjukt kul! Vi har båda spelat seniorhockey ett tag men vi har ändå inte spelat så många matcher på seniornivå ihop, säger Andreas Karlsson.

– Jag vill gärna köra ett år tillsammans med brorsan innan han slutar med hockeyn, han börjar ju bli ganska gammal nu så man vet inte hur länge han kommer att hålla på med det här, säger Marcus Karlsson med ett skratt.

För Andreas Karlsson var det inte svårt att besluta sig för att fortsätta att spela i Filipstad.

– Jag har haft en fin säsong här, det har varit den roligaste säsongen som jag har upplevt på många år. Jag känner redan mycket för klubben efter så kort tid. Publiken engagerar sig här och spelarna i laget är fantastiska – allt har varit klockrent här sedan dag 1, säger han.

Och fortsätter:

– Jag tycker att vi har någonting att bygga på här och det är roligt att få vara en del av det. Det finns stora ambitioner i det här laget.

Att Filipstad har en engagerad publik har inte undgått Marcus Karlsson, som spelar forward.

– Jag tycker att Filipstad har någonting intressant på gång. Att det är mycket publik på matcherna är bra, för jag tycker om att spela inför mycket publik. I Forshaga är det inte längre populärt att gå på ishockey, säger han.

Publiken i Filipstad har lärt känna din storebror som en poänggörande back, men du är ännu inte känd för supportrarna. Hur är du som spelare?

– Jag skulle vilja säga att jag är precis tvärtom jämfört med honom. Han är inte supersnabb på skridskorna, där är jag betydligt snabbare. Haha! Jag är som en liten Anton Magnusson, snabb på skridskorna som gärna tacklar mycket.

I samband med onsdagskvällens hemmamatch mot Oppala i play off 1 presenterades nyheten för publiken i Wasahallen, det vill säga att backen Andreas Karlsson, som vann poängligan bland backarna i division 2, spelar vidare i Filipstad även nästa säsong – oavsett hur det går i play off-spelet.

Andreas Karlsson, 26 år, kommer från Forshaga från och början och från den klubben, som den senaste säsongen spelade i division 1, hämtar Filipstad även in Andreas Karlssons lillebror Marcus Karlsson, 23, till nästa säsong.

– Det kommer att bli sjukt kul! Vi har båda spelat seniorhockey ett tag men vi har ändå inte spelat så många matcher på seniornivå ihop, säger Andreas Karlsson.

– Jag vill gärna köra ett år tillsammans med brorsan innan han slutar med hockeyn, han börjar ju bli ganska gammal nu så man vet inte hur länge han kommer att hålla på med det här, säger Marcus Karlsson med ett skratt.

För Andreas Karlsson var det inte svårt att besluta sig för att fortsätta att spela i Filipstad.

– Jag har haft en fin säsong här, det har varit den roligaste säsongen som jag har upplevt på många år. Jag känner redan mycket för klubben efter så kort tid. Publiken engagerar sig här och spelarna i laget är fantastiska – allt har varit klockrent här sedan dag 1, säger han.

Och fortsätter:

– Jag tycker att vi har någonting att bygga på här och det är roligt att få vara en del av det. Det finns stora ambitioner i det här laget.

Att Filipstad har en engagerad publik har inte undgått Marcus Karlsson, som spelar forward.

– Jag tycker att Filipstad har någonting intressant på gång. Att det är mycket publik på matcherna är bra, för jag tycker om att spela inför mycket publik. I Forshaga är det inte längre populärt att gå på ishockey, säger han.

Publiken i Filipstad har lärt känna din storebror som en poänggörande back, men du är ännu inte känd för supportrarna. Hur är du som spelare?

– Jag skulle vilja säga att jag är precis tvärtom jämfört med honom. Han är inte supersnabb på skridskorna, där är jag betydligt snabbare. Haha! Jag är som en liten Anton Magnusson, snabb på skridskorna som gärna tacklar mycket.