2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

Fyra lag delar förstaplatsen

ISHOCKEY: Spännande i hockeytipset inför den sista omgången

I morgon fredag avgörs den sista omgången av division 2C med en hemmamatch för Filipstad mot Åmål.
Därmed seglar även Filipstads hockeytips, som har kunnat följas i FT under vintern, i hamn.
– Det skulle vara en ära att få vinna, för det är inte lätt att tippa matcher i division 2, säger Jonas Ohlhus som ligger bakom tipsen från Filipstads industrilackeringar, ett av företagen som delar förstaplatsen inför avgörandet.

Division 2C har varit en jämn serie.

Och det samma går att säga om Filipstads hockeytips, där olika företag i FT har tippat resultaten i Filipstads hemmamatcher. Inför den sista omgången delar fyra företag, Filipstads industrilackeringar, La Strada, Skalares däckservice och Wmt-konsult förstaplatsen med nio poäng var. Därefter följer fem företag på sju poäng som fortfarande har möjlighet att ta hem slutsegern.

För Filipstads industrilackeringar är det Jonas Ohlhus, en Göteborgare som håller fotbollslaget Gais närmast hjärtat, som har tippat. När han har lämnat sina tips har han gått mest på känsla.

– Jag känner egentligen inte till laget alls. Men jag vet att det inledde säsongen trevande och att det har blivit bättre och bättre. Det har också haft publiken med sig i ryggen och det har gjort att killarna i laget kanske har höjt sig ännu mer, säger han.

Har du själv sett någon match på plats i Wasahallen?

– Nej, jag har ju inte gjort det. Det handlar nog om att jag inte har fått tummen ur. Men jag kanske får se till att se matchen på fredag.

Jonas Ohlhus har ett brett idrottsintresse, även om det till den större delen kretsar kring fotbollen. Han tycker att det är kul att Filipstad har fått fram ett så bra hockeylag.

– Det är stort för en mindre stad att få fram ett bra idrottslag på det här sättet. Man märker att folk pratar om laget på stan. Det ska bli kul med play off, men huvudsaken är att laget har klarat sig kvar i division 2 och att det får fortsätta att försöka etablera sig.

Division 2C har varit en jämn serie.

Och det samma går att säga om Filipstads hockeytips, där olika företag i FT har tippat resultaten i Filipstads hemmamatcher. Inför den sista omgången delar fyra företag, Filipstads industrilackeringar, La Strada, Skalares däckservice och Wmt-konsult förstaplatsen med nio poäng var. Därefter följer fem företag på sju poäng som fortfarande har möjlighet att ta hem slutsegern.

För Filipstads industrilackeringar är det Jonas Ohlhus, en Göteborgare som håller fotbollslaget Gais närmast hjärtat, som har tippat. När han har lämnat sina tips har han gått mest på känsla.

– Jag känner egentligen inte till laget alls. Men jag vet att det inledde säsongen trevande och att det har blivit bättre och bättre. Det har också haft publiken med sig i ryggen och det har gjort att killarna i laget kanske har höjt sig ännu mer, säger han.

Har du själv sett någon match på plats i Wasahallen?

– Nej, jag har ju inte gjort det. Det handlar nog om att jag inte har fått tummen ur. Men jag kanske får se till att se matchen på fredag.

Jonas Ohlhus har ett brett idrottsintresse, även om det till den större delen kretsar kring fotbollen. Han tycker att det är kul att Filipstad har fått fram ett så bra hockeylag.

– Det är stort för en mindre stad att få fram ett bra idrottslag på det här sättet. Man märker att folk pratar om laget på stan. Det ska bli kul med play off, men huvudsaken är att laget har klarat sig kvar i division 2 och att det får fortsätta att försöka etablera sig.