2016-02-09 06:00

2016-02-09 06:00

Två matcher gav en poäng

BANDY: Lesjöfors/Filipstad–Forsbacka 2–3, Lesjöfors/Filipstad–Karlsbyheden 8–8

Lesjöfors/Filipstad spelade två hemmamatcher i Nora under den gångna helgen.
Laget inledde med en knapp förlust mot Forsbacka, för att sedan spela oavgjort mot Karlsbyheden.

Lesjöfors/Filipstad stod för två bra prestationer under den gångna helgen, när det ställdes mot vasst motstånd i division 2 södra Norrland i form av serietrean Forsbacka respektive seriefemman Karlsbyheden.

I matchen mot Forsbacka hade Lesjöfors/Filipstad oavgjort i halvtid och tog också ledningen med 2–1 i den andra halvleken. Med ett starkt försvarsspel gav Lesjöfors/Filipstad inte Forsbacka särskilt många målchanser, men gästerna visade brutal effektivitet i sitt hörnskytte och kunde vända och vinna med 3–2. Lesjöfors/Filipstad var nära att hitta en kvittering på straff, men det gyllene läget från straffpunkten gav en miss. Helgens andra match mot Karlsbyheden blev svängig. Lesjöfors/Filipstad inledde piggt och skaffade sig en 3–0- respektive 4–1 ledning i den första halvleken innan gästerna reducerade till 4–5 innan paus. I den andra halvleken gick Lesjöfors/Filipstad ifrån till en 7–4-ledning innan Karlsbyheden vände till 8–7. LIF/FIF kom dock tillbaka och räddade en poäng när Peter Skoog satte kvitteringen med minuten kvar att spela.

Mål, Lesjöfors/Filipstad (mot Forsbacka): Daniel Aspengren, Jesper Gjermandsen.

Mål, Lesjöfors/Filipstad (mot Karlsbyheden): Peter Skoog 2, Jonas Nilsson 2, Jim Heikkinen 2, Peter Johansson, Linus Nordin.

Lesjöfors/Filipstad stod för två bra prestationer under den gångna helgen, när det ställdes mot vasst motstånd i division 2 södra Norrland i form av serietrean Forsbacka respektive seriefemman Karlsbyheden.

I matchen mot Forsbacka hade Lesjöfors/Filipstad oavgjort i halvtid och tog också ledningen med 2–1 i den andra halvleken. Med ett starkt försvarsspel gav Lesjöfors/Filipstad inte Forsbacka särskilt många målchanser, men gästerna visade brutal effektivitet i sitt hörnskytte och kunde vända och vinna med 3–2. Lesjöfors/Filipstad var nära att hitta en kvittering på straff, men det gyllene läget från straffpunkten gav en miss. Helgens andra match mot Karlsbyheden blev svängig. Lesjöfors/Filipstad inledde piggt och skaffade sig en 3–0- respektive 4–1 ledning i den första halvleken innan gästerna reducerade till 4–5 innan paus. I den andra halvleken gick Lesjöfors/Filipstad ifrån till en 7–4-ledning innan Karlsbyheden vände till 8–7. LIF/FIF kom dock tillbaka och räddade en poäng när Peter Skoog satte kvitteringen med minuten kvar att spela.

Mål, Lesjöfors/Filipstad (mot Forsbacka): Daniel Aspengren, Jesper Gjermandsen.

Mål, Lesjöfors/Filipstad (mot Karlsbyheden): Peter Skoog 2, Jonas Nilsson 2, Jim Heikkinen 2, Peter Johansson, Linus Nordin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.