2016-02-08 17:00

2016-02-08 17:00

Rallyt ska köras

MOTOR: Lesjöforssträckan och Rämmensträckan körs en gång i stället för två gånger

Temperaturen har hittills inte varit på Rally Swedens sida.
Men arrangörerna hoppas på att minusgraderna ska göra comeback och gav beskedet i går att rallyt kommer att köras, även om några sträckor kommer att få strykas.

Rally Swedens arrangörer höll i går en presskonferens där budskapet var att rallyfesten kommer att bli av.

Det varma vädret har ställt till det och på många av sträckorna finns det varken snö eller is. Arrangörerna har dock arbetat med att analysera vägarnas status sedan några dygn tillbaka och kommit fram till att rallyt kan köras.

– Tävlingsledningen med banchefen Johan Magnusson och tävlingsledare Stig-Rune Kjernsli i spetsen har gjort allt de kan och lite till för att finna lösningar och vi kommer försöka genomföra en tävling trots allt, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Det varma vädret har gjort att vissa sträckor tyvärr inte kan genomföras och dessa är Shakedown, SSS 1, SS Kirkenaer och SS Hagfors Sprint.

Dessutom kommer sträckorna i Lesjöfors respektive Rämmen att köras en gång, i stället för två.

Och för att minimera antalet bilar som kör på vägarna kommer även Rally Sweden Historic att ställas in.

– Givetvis otroligt tråkigt att behöva ta beslutet att ställa in Historic, men det var antingen det eller att ställa in allt. Vi får vara glada att VM kan köras, säger Historics tävlingsledare Hasse Joansson.

Rally Swedens arrangörer höll i går en presskonferens där budskapet var att rallyfesten kommer att bli av.

Det varma vädret har ställt till det och på många av sträckorna finns det varken snö eller is. Arrangörerna har dock arbetat med att analysera vägarnas status sedan några dygn tillbaka och kommit fram till att rallyt kan köras.

– Tävlingsledningen med banchefen Johan Magnusson och tävlingsledare Stig-Rune Kjernsli i spetsen har gjort allt de kan och lite till för att finna lösningar och vi kommer försöka genomföra en tävling trots allt, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Det varma vädret har gjort att vissa sträckor tyvärr inte kan genomföras och dessa är Shakedown, SSS 1, SS Kirkenaer och SS Hagfors Sprint.

Dessutom kommer sträckorna i Lesjöfors respektive Rämmen att köras en gång, i stället för två.

Och för att minimera antalet bilar som kör på vägarna kommer även Rally Sweden Historic att ställas in.

– Givetvis otroligt tråkigt att behöva ta beslutet att ställa in Historic, men det var antingen det eller att ställa in allt. Vi får vara glada att VM kan köras, säger Historics tävlingsledare Hasse Joansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.