2016-02-06 17:10

2016-02-06 17:10

FIF klart för play off

ISHOCKEY: Filipstad–Viking 6–3

Innan matchen mot Viking var Filipstad i teorin klart för play off-spel.
Efter en sprakande och spännande match blev det även i praktiken klart.
– Det känns väldigt skönt! Målet för oss var att hänga kvar i serien, att vi nu får spela play off är bara en bonus, säger forwarden Chistoffer Josefsson.

Hagforslaget Viking kom till Filipstad med en förhoppning om tre poäng och en buss full av supportrar.

Det resulterade i en spännande kamp på isen och en härlig stämning på läktaren.

Christoffer Josefsson njöt av varje byte.

– Det var riktigt trevligt att det kom så mycket folk! Det blev en otrolig stämning, säger han.

Och det blev också en match i publikens smak. Viking tog hem den första perioden, därefter stod Filipstad för en vändning till 2–1 innan Hagforslaget kvitterade till 2–2 i den andra perioden.

I inledningen av den tredje perioden såg det ut som om Viking hade kopplat ett litet grepp med sitt 3–2, men Filipstad ville inte ge sig.

Tidigare under säsongen hade Filipstad lika gärna ha kunnat vika ner sig av Vikings ledningsmål, men inte den här gången. FIF visade tålamod och trummade på mot gästernas utmärkte målvakt Lukas Gavalier.

Vändningen skulle också komma. Först höll sig Filip Gran framme och satte 3–3, därefter visade Christoffer Josefsson kyla när han satte det som skulle komma att visa sig bli det matchavgörande målet, 4–3.

För en producerande forward som Christoffer Josefsson var det säkert en lättnad att pucken gick in. Fullträffen var hans första efter fyra matchers måltorka.

– Det var skönt att få sätta pucken efter att det har gått lite tyngre på slutet för egen del. Det kändes bra, kanske att det släpper nu, säger han.

Slutet av matchen blev spännande. Först drog Ludvig Magnusson på sig en utvisning med knappa tre minuter kvar som Filipstad lyckades att reda ut. Men med 22 sekunder kvar fick Viking en ny chans i powerplay sedan Andreas Karlsson dragit på sig en utvisning.

I det läget visade dock Rasmus Jonsson kyla när han fick tag på pucken bakom den förlängda mållinjen och drog iväg pucken över hela planen så att den gled in i ett tomt Vikingmål. Gästerna fortsatte sedan att satsa allt framåt och då passade Billy Dahlgren på att sätta sitt andra mål i matchen och fastställa slutresultatet till 6–3.

– Viking har ett bra lag och en väldigt bra målvakt. Jag tycker att de var bra i den första perioden, men sen orkade de egentligen inte mer. Och till slut släppte det för vår del, det här var en krigarinsats av alla i dag, säger Christoffer Josefsson.

Mål, Filipstad: Billy Dahlgren 2, Thimm Persson Norberg, Filip Gran, Christoffer Josefsson, Ramus Jonsson. Viking: David Ademovski, Niklas Skyman, André Knoph.

Hagforslaget Viking kom till Filipstad med en förhoppning om tre poäng och en buss full av supportrar.

Det resulterade i en spännande kamp på isen och en härlig stämning på läktaren.

Christoffer Josefsson njöt av varje byte.

– Det var riktigt trevligt att det kom så mycket folk! Det blev en otrolig stämning, säger han.

Och det blev också en match i publikens smak. Viking tog hem den första perioden, därefter stod Filipstad för en vändning till 2–1 innan Hagforslaget kvitterade till 2–2 i den andra perioden.

I inledningen av den tredje perioden såg det ut som om Viking hade kopplat ett litet grepp med sitt 3–2, men Filipstad ville inte ge sig.

Tidigare under säsongen hade Filipstad lika gärna ha kunnat vika ner sig av Vikings ledningsmål, men inte den här gången. FIF visade tålamod och trummade på mot gästernas utmärkte målvakt Lukas Gavalier.

Vändningen skulle också komma. Först höll sig Filip Gran framme och satte 3–3, därefter visade Christoffer Josefsson kyla när han satte det som skulle komma att visa sig bli det matchavgörande målet, 4–3.

För en producerande forward som Christoffer Josefsson var det säkert en lättnad att pucken gick in. Fullträffen var hans första efter fyra matchers måltorka.

– Det var skönt att få sätta pucken efter att det har gått lite tyngre på slutet för egen del. Det kändes bra, kanske att det släpper nu, säger han.

Slutet av matchen blev spännande. Först drog Ludvig Magnusson på sig en utvisning med knappa tre minuter kvar som Filipstad lyckades att reda ut. Men med 22 sekunder kvar fick Viking en ny chans i powerplay sedan Andreas Karlsson dragit på sig en utvisning.

I det läget visade dock Rasmus Jonsson kyla när han fick tag på pucken bakom den förlängda mållinjen och drog iväg pucken över hela planen så att den gled in i ett tomt Vikingmål. Gästerna fortsatte sedan att satsa allt framåt och då passade Billy Dahlgren på att sätta sitt andra mål i matchen och fastställa slutresultatet till 6–3.

– Viking har ett bra lag och en väldigt bra målvakt. Jag tycker att de var bra i den första perioden, men sen orkade de egentligen inte mer. Och till slut släppte det för vår del, det här var en krigarinsats av alla i dag, säger Christoffer Josefsson.

Mål, Filipstad: Billy Dahlgren 2, Thimm Persson Norberg, Filip Gran, Christoffer Josefsson, Ramus Jonsson. Viking: David Ademovski, Niklas Skyman, André Knoph.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.