2016-02-05 19:22

2016-02-05 19:22

Nadja Heikkinen får spela med Västerstrand

BANDY: Talang från Lesjöfors provar spel på seniornivå

Lesjöfors har fått fram många duktiga bandymålvakter genom åren.
Nadja Heikkinen är en av dem.
På söndag får hon spela sin första match på seniornivå när Karlstadklubben Västerstrand ska möta Sunvära på bortaplan.

Nadja Heikkinen vaktar vanligtvis målet i Lesjöfors/Filipstads framgångsrika pojkar 14-lag.

Men på söndag kommer hon att få spela bandy på seniornivå med Västerstrands damlag.

Karlstadlaget, som har tagit många SM-medaljer genom åren, håller till i allsvenskan södra – den näst högsta damserien på nationell nivå – och ligger för tillfället på andra plats i tabellen bakom Skirö. Inför bortamatchen mot serietrean Sunvära har laget fått målvaktsbrist och då har budet gått till Nadja Heikkinen.

– Det känns roligt först och främst. Och så lite nervöst, säger hon inför uppgiften som väntar.

Hur har du förberett dig för matchen?

– Jag tror inte att jag har förberett mig så mycket. Jag har bara tänkt på vad jag ska göra under matchen.

Har du tränat mycket tillsammans med Västerstrands damlag?

– Jag har tränat två gånger med laget, mer än så har jag inte hunnit. Jag har haft fullt upp med vårt pojklag.

Ja, Lesjöfors/Filipstads pojklag är mitt inne i sitt slutspel. Men Nadja Heikkinen kommer inte att ha svårt att fokusera på båda lagen. Att få spela tillsammans med Västerstrand är något som hon ser fram emot.

– Laget har välkomnat mig jättebra. Jag trodde att det skulle bli lite stelt när jag kom dit, men så var det verkligen inte.

Kommer Västerstrand att vinna matchen?

– Ja, jag tror det, men jag vet inte. Det känns i alla fall som att det kommer att bli seger.

Nadja Heikkinen vaktar vanligtvis målet i Lesjöfors/Filipstads framgångsrika pojkar 14-lag.

Men på söndag kommer hon att få spela bandy på seniornivå med Västerstrands damlag.

Karlstadlaget, som har tagit många SM-medaljer genom åren, håller till i allsvenskan södra – den näst högsta damserien på nationell nivå – och ligger för tillfället på andra plats i tabellen bakom Skirö. Inför bortamatchen mot serietrean Sunvära har laget fått målvaktsbrist och då har budet gått till Nadja Heikkinen.

– Det känns roligt först och främst. Och så lite nervöst, säger hon inför uppgiften som väntar.

Hur har du förberett dig för matchen?

– Jag tror inte att jag har förberett mig så mycket. Jag har bara tänkt på vad jag ska göra under matchen.

Har du tränat mycket tillsammans med Västerstrands damlag?

– Jag har tränat två gånger med laget, mer än så har jag inte hunnit. Jag har haft fullt upp med vårt pojklag.

Ja, Lesjöfors/Filipstads pojklag är mitt inne i sitt slutspel. Men Nadja Heikkinen kommer inte att ha svårt att fokusera på båda lagen. Att få spela tillsammans med Västerstrand är något som hon ser fram emot.

– Laget har välkomnat mig jättebra. Jag trodde att det skulle bli lite stelt när jag kom dit, men så var det verkligen inte.

Kommer Västerstrand att vinna matchen?

– Ja, jag tror det, men jag vet inte. Det känns i alla fall som att det kommer att bli seger.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.