2016-02-05 14:14

2016-02-05 14:14

Filipstad vill spela bort Viking

ISHOCKEY: Sammy Svensson hoppas på publikfest i kväll

Slutspurt i serien. Filipstad behöver bara en poäng till för att säkra en plats i play off-spelet. Samtidigt behöver Viking slå Filipstad för att fortfarande ha chansen att undvika kval neråt.
Med andra ord är det upplagt för en jämn och spännande match i kväll i Wasahallen.
– Men vi siktar inte på att bara ta en poäng, vi ska vinna matchen, säger Filipstads lagkapten Sammy Svensson.

Filipstad har chansen att spela bort Hagforslaget Viking i kväll från det kommande play off-spelet.

– Viking måste vinna i kväll för att ha chansen kvar. Samtidigt måste vi förlora våra samtliga tre matcher vi har kvar för att Viking ska kunna ta sig förbi oss, säger Filipstads lagkapten Sammy Svensson.

Om han får som han vill kommer Filipstad att säkra sin plats i play off-spelet mot division 1 redan i kväll.

– Vi går för vinst och hemma i Wasahallen är vi svårstoppade, säger han.

Mycket kamp

Sammy Svensson räknar dock med att Viking kommer att bli en tuffare motståndare för Filipstad än vad Kil blev i onsdags kväll, när Filipstad vann med 7–0 (2–0, 2–0, 3–0) i Wasahallen.

– Det är alltid tuffa matcher med mycket kamp mot Viking – och det är bara kul. Vad jag har hört kommer det också en supporterbuss från Hagfors till matchen, så det kan bli mycket folk på läktaren, säger han.

Apropå onsdagens 7–0-seger mot Kil, vad har du för tankar kring den matchen?

– Vi fick en väldigt bra start på den matchen. Det började förvisso med att vi hamnade i två box play i följd, men vi lyckades att freda oss från Kil. Hade de fått in något mål där hade det kanske blivit en annan sorts match. I stället var det vi som lyckades att sätta 1–0-målet direkt efter att den andra utvisningen blev klar. Det var ett psykologiskt viktigt mål, efter det var det inget snack om saken.

Fyra formationer

Sammy Svensson är mycket nöjd med att laget kunde trycka på med fyra kedjeformationer genom hela matchen. Kil stack upp i ett och annat anfall, men hade svårt att hitta nyckeln till att dyrka upp Filipstads disciplinerade försvarsspel.

Sammy Svensson vill ge beröm till samtliga lagkamrater, med ett extra plus till Anton Magnusson.

– Han (Anton Magnussoni) låg tätt på Kilsspelarna hela tiden, han gav dem inget utrymme att spela på, säger han.

En annan faktor bakom segern var att laget höll sig till den plan som hade satts upp för matchen.

– Vi sa att vi skulle spela i 60 minuter och att vi inte skulle ta en dipp den här gången. Tidigare under säsongen har vi haft problem med det, att vi alltid fått någon dipp under matcherna. Men den här gången fick vi ingen dipp, säger Sammy Svensson.

Mål, Filipstad: Anton Magnusson 2, Mattias Nilsson, Filip Eriksson, Billy Dahlgren, Kasper Takalo, Sammy Svensson.

Filipstad har chansen att spela bort Hagforslaget Viking i kväll från det kommande play off-spelet.

– Viking måste vinna i kväll för att ha chansen kvar. Samtidigt måste vi förlora våra samtliga tre matcher vi har kvar för att Viking ska kunna ta sig förbi oss, säger Filipstads lagkapten Sammy Svensson.

Om han får som han vill kommer Filipstad att säkra sin plats i play off-spelet mot division 1 redan i kväll.

– Vi går för vinst och hemma i Wasahallen är vi svårstoppade, säger han.

Mycket kamp

Sammy Svensson räknar dock med att Viking kommer att bli en tuffare motståndare för Filipstad än vad Kil blev i onsdags kväll, när Filipstad vann med 7–0 (2–0, 2–0, 3–0) i Wasahallen.

– Det är alltid tuffa matcher med mycket kamp mot Viking – och det är bara kul. Vad jag har hört kommer det också en supporterbuss från Hagfors till matchen, så det kan bli mycket folk på läktaren, säger han.

Apropå onsdagens 7–0-seger mot Kil, vad har du för tankar kring den matchen?

– Vi fick en väldigt bra start på den matchen. Det började förvisso med att vi hamnade i två box play i följd, men vi lyckades att freda oss från Kil. Hade de fått in något mål där hade det kanske blivit en annan sorts match. I stället var det vi som lyckades att sätta 1–0-målet direkt efter att den andra utvisningen blev klar. Det var ett psykologiskt viktigt mål, efter det var det inget snack om saken.

Fyra formationer

Sammy Svensson är mycket nöjd med att laget kunde trycka på med fyra kedjeformationer genom hela matchen. Kil stack upp i ett och annat anfall, men hade svårt att hitta nyckeln till att dyrka upp Filipstads disciplinerade försvarsspel.

Sammy Svensson vill ge beröm till samtliga lagkamrater, med ett extra plus till Anton Magnusson.

– Han (Anton Magnussoni) låg tätt på Kilsspelarna hela tiden, han gav dem inget utrymme att spela på, säger han.

En annan faktor bakom segern var att laget höll sig till den plan som hade satts upp för matchen.

– Vi sa att vi skulle spela i 60 minuter och att vi inte skulle ta en dipp den här gången. Tidigare under säsongen har vi haft problem med det, att vi alltid fått någon dipp under matcherna. Men den här gången fick vi ingen dipp, säger Sammy Svensson.

Mål, Filipstad: Anton Magnusson 2, Mattias Nilsson, Filip Eriksson, Billy Dahlgren, Kasper Takalo, Sammy Svensson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.