2016-01-27 14:10

2016-01-27 14:10

Matcher måste ställas in

FILIPSTAD: Bandyplanen Skogsryd ligger under vatten sedan aggregaten stannat

Kylaggregaten på bandyplanen Skogsryd är trasiga. A-lagsmatcher ställs in och Lesjöfors P14 ungdomar har ingenstans att träna eller spela hemmamatcher nu när de ska möta de större lagen i en serie.

I tisdagskväll fick Tony Andersson som tränar P14 ungdomarna i Lesjöfors veta att kylaggregaten på Skogsryd inte fungerar.

– Jag fick reda på att A-lagsmatchen var inställd sedan kylaggregaten slutat att fungera, säger Tony Andersson. Vi har en överenskommelse om att vi ska använda konstfruset för våra matcher, men nu vet jag inte hur det blir.

Tony Andersson har fått känslan av att bandyn inte längre betyder något i Filipstad. Samtidigt ska hans P14-lag upp i en serie och möta de större lagen.

– Vi har 19 ungdomar i P14-laget som är väldigt duktiga som har vunnit serien, säger Tony Andersson. Nu ska vi vara med i serie där vi möter de större lagen som Motala, Tillberga, Västanfors och Nora. Har vi ingen bandyplan att spela på i Filipstad, så kan vi inte bjuda in till hemmamatcher och det känns som vi jobbar i motvind.

– Vi försöker att hålla igång det här när det finns ungdomar som är intresserade, säger Tony Andersson. Men det verkar vara svårt få kommunen att ställa upp och man hör hela tiden att det inte finns några pengar. Det är inte roligt för ungdomarna att alltid sitta i en buss eller bilar för att åka och spela matcher på annat håll.

I tisdagskväll fick Tony Andersson som tränar P14 ungdomarna i Lesjöfors veta att kylaggregaten på Skogsryd inte fungerar.

– Jag fick reda på att A-lagsmatchen var inställd sedan kylaggregaten slutat att fungera, säger Tony Andersson. Vi har en överenskommelse om att vi ska använda konstfruset för våra matcher, men nu vet jag inte hur det blir.

Tony Andersson har fått känslan av att bandyn inte längre betyder något i Filipstad. Samtidigt ska hans P14-lag upp i en serie och möta de större lagen.

– Vi har 19 ungdomar i P14-laget som är väldigt duktiga som har vunnit serien, säger Tony Andersson. Nu ska vi vara med i serie där vi möter de större lagen som Motala, Tillberga, Västanfors och Nora. Har vi ingen bandyplan att spela på i Filipstad, så kan vi inte bjuda in till hemmamatcher och det känns som vi jobbar i motvind.

– Vi försöker att hålla igång det här när det finns ungdomar som är intresserade, säger Tony Andersson. Men det verkar vara svårt få kommunen att ställa upp och man hör hela tiden att det inte finns några pengar. Det är inte roligt för ungdomarna att alltid sitta i en buss eller bilar för att åka och spela matcher på annat håll.