2016-01-23 06:00

2016-01-23 06:00

Filipstads IF i säljtoppen

BANDY: 145 000 kronor till klubbkassan under 2015

Filipstads IF bandy var bra på att sälja bingolotter under förra året.
Totalt sålde föreningen lotter för 457 000 kronor, vilket gav 145 000 kronor i utdelning till klubbkassan.
Med det nådde FIF bandy andraplatsen över de bäst säljande föreningarna i Värmlands län.

Varje torsdag finns Ingegärd Jonsson på plats på Ica i Filipstad för att sälja Folkspels lotter till förmån för Filipstads IF bandy. Hon tycker att det känns bra att kunna bidra till FIF:s verksamhet.

– Man vet att pengarna går till någonting bra, så att ungdomarna får någonting att göra, säger hon.

Ni sålde för 457 000 kronor under 2015 och blev näst bästa förening i Värmlands län.

– Oj, var det så mycket? Vad kul!

Summan förvånar henne lite grand, men samtidigt tycker hon att suget efter bingolotter verkade stort under förra året.

– Ja, jag tycker att det gick bra med försäljningen, även på torsdagar då jag var här. När det var månadsfinaler var det alltid populärt, säger hon.

Sören Larsson är Folkspelansvarig i Filipstads IF bandy. Han är självklart mycket nöjd med utfallet av försäljningen under 2015.

– Att det har gått så bra har för det första att göra med att vi får vara hos Roland Levin på Ica, det är alltid mycket folk i rörelse där. Sen har vi turen att vi får hjälp av våra trogna pensionärer som finns på plats på Ica under torsdagar och fredagar med egna pass. Till passen på lördagar och söndagar brukar jag ringa in folk som hjälper till, säger han.

Totalt under 2015 i Värmlands län sålde Folkspels lotter för 18,6 miljoner kronor, där 5,6 miljoner kronor gick tillbaka i utdelning till föreningslivet. Kristinehamnsklubben Villastaden toppade Värmlandslistan 1 105 000 kronor och fick 405 000 kronor i utdelning.

Varje torsdag finns Ingegärd Jonsson på plats på Ica i Filipstad för att sälja Folkspels lotter till förmån för Filipstads IF bandy. Hon tycker att det känns bra att kunna bidra till FIF:s verksamhet.

– Man vet att pengarna går till någonting bra, så att ungdomarna får någonting att göra, säger hon.

Ni sålde för 457 000 kronor under 2015 och blev näst bästa förening i Värmlands län.

– Oj, var det så mycket? Vad kul!

Summan förvånar henne lite grand, men samtidigt tycker hon att suget efter bingolotter verkade stort under förra året.

– Ja, jag tycker att det gick bra med försäljningen, även på torsdagar då jag var här. När det var månadsfinaler var det alltid populärt, säger hon.

Sören Larsson är Folkspelansvarig i Filipstads IF bandy. Han är självklart mycket nöjd med utfallet av försäljningen under 2015.

– Att det har gått så bra har för det första att göra med att vi får vara hos Roland Levin på Ica, det är alltid mycket folk i rörelse där. Sen har vi turen att vi får hjälp av våra trogna pensionärer som finns på plats på Ica under torsdagar och fredagar med egna pass. Till passen på lördagar och söndagar brukar jag ringa in folk som hjälper till, säger han.

Totalt under 2015 i Värmlands län sålde Folkspels lotter för 18,6 miljoner kronor, där 5,6 miljoner kronor gick tillbaka i utdelning till föreningslivet. Kristinehamnsklubben Villastaden toppade Värmlandslistan 1 105 000 kronor och fick 405 000 kronor i utdelning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.