2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

Masters-SM ska avgöras i Hällefors

SKIDOR: Tävlingarna på Hurtigtorpet kommer att hållas den 19-21 februari

Hällefors skidklubb har fått förtroendet att arrangera masters-SM, tidigare kallat för veteran-SM, under årets skidsäsong.
– Det är jätteroligt att vi har fått den här möjligheten, för det här sätter en liten klubb som vår på kartan, säger Hällefors tävlingsledare Rolf Berglöf.

Helgen den 19-21 februari kommer Hällefors skidklubb att stå som värd för säsongens masters-SM. Skidloppen kommer att avgöras i spåren kring Hurtigtorpet.

– Det känns väldigt bra. Vi har jobbat hårt sedan ett antal år tillbaka för att få till bra förhållanden i Hällefors för skidåkning. Vi tror att det kan ha bidragit till att vi har fått masters-SM, säger tävlingsledaren Rolf Berglöf.

En annan faktor som han tror har varit betydelsefull för Svenska skidförbundets beslut att låta Hällefors skidklubb få arrangera masters-SM är Kalhyttans friluftsområde i Filipstad.

– Vi är tacksamma för det samarbete vi har med Filipstad som gjorde att vi kunde presentera Kalhyttan som reservort för SM, om vi inte skulle få tillräckligt med snö. Men vi vet redan nu att vi har tillräckligt med snö själva för att hålla tävlingen vid Hurtigtorpet, säger Rolf Berglöf.

Under masters-SM kommer tre distanslopp att köras. Under fredagen den 19 februari är det klassisk stil som gäller för deltagarna. Dagen efter körs distanslopp i fristil och på söndagen är det masstart över längre distans i klassisk stil.

Den yngsta åldersklassen som får delta i masters-SM är damer respektive herrar som har fyllt 35 år. Ålderskategorin för de äldsta skidåkarna är damer/herrar 85 år.

Helgen den 19-21 februari kommer Hällefors skidklubb att stå som värd för säsongens masters-SM. Skidloppen kommer att avgöras i spåren kring Hurtigtorpet.

– Det känns väldigt bra. Vi har jobbat hårt sedan ett antal år tillbaka för att få till bra förhållanden i Hällefors för skidåkning. Vi tror att det kan ha bidragit till att vi har fått masters-SM, säger tävlingsledaren Rolf Berglöf.

En annan faktor som han tror har varit betydelsefull för Svenska skidförbundets beslut att låta Hällefors skidklubb få arrangera masters-SM är Kalhyttans friluftsområde i Filipstad.

– Vi är tacksamma för det samarbete vi har med Filipstad som gjorde att vi kunde presentera Kalhyttan som reservort för SM, om vi inte skulle få tillräckligt med snö. Men vi vet redan nu att vi har tillräckligt med snö själva för att hålla tävlingen vid Hurtigtorpet, säger Rolf Berglöf.

Under masters-SM kommer tre distanslopp att köras. Under fredagen den 19 februari är det klassisk stil som gäller för deltagarna. Dagen efter körs distanslopp i fristil och på söndagen är det masstart över längre distans i klassisk stil.

Den yngsta åldersklassen som får delta i masters-SM är damer respektive herrar som har fyllt 35 år. Ålderskategorin för de äldsta skidåkarna är damer/herrar 85 år.