2016-01-02 06:00

2016-01-02 06:00

Friplats för fotbollen

SPORTÅRSKRÖNIKA: Andra halvåret 2015

I torsdagens FT kunde du läsa om hur det första halvåret 2015 var för den lokala sporten.
Och nu fortsätter läsningen med det andra halvåret.

Från juli till december hände allt från golfsegrar till avancemang för FFF i fotbollens seriesystem.

Juli

Maria Wennlund är friidrottaren från Filipstad som sedan några säsonger tillbaka tävlar för Karlstadklubben Göta. Under SM-veckan i Sundsvall fick hon iväg sin diskus 42,06 meter och bidrog därmed till att Göta blev trea under lag-SM.

Saxå golfklubb har fostrat flera duktiga golfare genom åren. En av dem är Steven Mathson som vann SM-guld i herrar 45-klassen när mästerskapet avgjordes på Vara-Bjertorps bana.

Fotbollsföreningen Storfors FF firade 90 år genom att spela en jubileumsmatch mot Degerfors IF på Rönningens IP.

Louise Stauber Näslund från Lidköping och Anton Björk Teuscher från S02 vann dam- respektive herrklassen när simtävlingen Ferlindoppet avgjordes i Daglösens öppna vatten i Filipstad.

Augusti

Lesjöfors/Filipstads innebandydamer laddade upp för den kommande säsongen med att delta i den internationella turneringen Czech Open i Prag. Laget stod för en stark insats och nådde 16-delsfinalen där Kais Mora blev för svårt. I cupmästarlaget Hagfors fanns Filipstadsinslag i form av LFIBK-fostrade Wilma Berggren.

September

Jacqueline Löfqvist, 9 år, är en av Filipstads unga motocrossförare. Hon provade Flottuvans bana i högsta fart efter sommaruppehållet.

Anders Sandahl från Filipstad tog ytterligare ett steg i sin karriär som ishockeydomare. Från och med säsongsstarten blev han för första gången ordinarie huvuddomare i Hockeyallsvenskan, den näst högsta nationella serien.

Bowlingklubbarna Merrimac och Filippa ställde upp med ett gemensamt lag för herrar och damer i herrarnas division 3 västra Svealand.

Oktober

Fotbollssäsongen kunde summeras. I division 4 Örebro län slutade Grythyttan på åttondeplats vilket innebär att laget även får spela division 4-fotboll nästa säsong. I den värmländska östra sexan nådde Filipstad tredjeplatsen. Senare under året blev det klart att FFF fick en friplats till nästa års division 5. Lesjöfors blev sexa i samma serie medan Storfors tog plats 7. Nordmark blev åtta och hamnade under nedflyttningsstrecket. I den södra division 6-serien blev Nyedshov sjätte bästa lag. Nykroppa tog hand om femteplatsen i division 7 östra. Sjumannaserien för damlag i östra Värmland vanns av Lesjöfors medan Nyedshov blev fyra.

Kalhyttans friluftsområdes nya 3,3 kilometer långa asfaltbana invigdes.

Filipstadshockeyn gjorde entré i division 2. I premiären mot Munkfors blev seger, 7–6 efter förlängning.

November

Lesjöfors/Fillipstads bandylag, representationslaget i division 2 samt U14-laget, fick ingen is på hemmaplan till sina respektive seriepremiärer. U14-laget vann sin första match med 5–3 mot Örebro medan A-laget besegrade Linghed med 10–0.

När Merrimac förlorade med 9–11 på hemmaplan mot Kyrk F gjorde Merrimacspelaren Daniel Levänen det som alla bowlare drömmer om, att slå till med en perfekt serie, 300 poäng.

Lars Carlsson (guld), Donald Karlsson (guld), Björn Iversen (guld) och Patrik Fornander (silver) från Filipstads atletklubb blev alla medaljörer när veteran-SM i bänkpress avgjordes i Gnosjö. Dessutom tog Filipstadsatleten Annelie Izindre, som tävlar för Karlstad, en guldmedalj.

December

Lesjöfors/Filipstads innebandyherrar samlade in över 500 mjukisdjur i samband med sin match mot Per-Ols. Mjukisdjuren skänktes till välgörande ändamål i Filipstad.

I början av månaden räknades Filipstadshockeyn Movemberinsamling ihop till förmån för forskningen kring cancer. Med stor hjälp av Thommy Foogde fick klubben in sammanlagt 45 044 kronor.

Från juli till december hände allt från golfsegrar till avancemang för FFF i fotbollens seriesystem.

Juli

Maria Wennlund är friidrottaren från Filipstad som sedan några säsonger tillbaka tävlar för Karlstadklubben Göta. Under SM-veckan i Sundsvall fick hon iväg sin diskus 42,06 meter och bidrog därmed till att Göta blev trea under lag-SM.

Saxå golfklubb har fostrat flera duktiga golfare genom åren. En av dem är Steven Mathson som vann SM-guld i herrar 45-klassen när mästerskapet avgjordes på Vara-Bjertorps bana.

Fotbollsföreningen Storfors FF firade 90 år genom att spela en jubileumsmatch mot Degerfors IF på Rönningens IP.

Louise Stauber Näslund från Lidköping och Anton Björk Teuscher från S02 vann dam- respektive herrklassen när simtävlingen Ferlindoppet avgjordes i Daglösens öppna vatten i Filipstad.

Augusti

Lesjöfors/Filipstads innebandydamer laddade upp för den kommande säsongen med att delta i den internationella turneringen Czech Open i Prag. Laget stod för en stark insats och nådde 16-delsfinalen där Kais Mora blev för svårt. I cupmästarlaget Hagfors fanns Filipstadsinslag i form av LFIBK-fostrade Wilma Berggren.

September

Jacqueline Löfqvist, 9 år, är en av Filipstads unga motocrossförare. Hon provade Flottuvans bana i högsta fart efter sommaruppehållet.

Anders Sandahl från Filipstad tog ytterligare ett steg i sin karriär som ishockeydomare. Från och med säsongsstarten blev han för första gången ordinarie huvuddomare i Hockeyallsvenskan, den näst högsta nationella serien.

Bowlingklubbarna Merrimac och Filippa ställde upp med ett gemensamt lag för herrar och damer i herrarnas division 3 västra Svealand.

Oktober

Fotbollssäsongen kunde summeras. I division 4 Örebro län slutade Grythyttan på åttondeplats vilket innebär att laget även får spela division 4-fotboll nästa säsong. I den värmländska östra sexan nådde Filipstad tredjeplatsen. Senare under året blev det klart att FFF fick en friplats till nästa års division 5. Lesjöfors blev sexa i samma serie medan Storfors tog plats 7. Nordmark blev åtta och hamnade under nedflyttningsstrecket. I den södra division 6-serien blev Nyedshov sjätte bästa lag. Nykroppa tog hand om femteplatsen i division 7 östra. Sjumannaserien för damlag i östra Värmland vanns av Lesjöfors medan Nyedshov blev fyra.

Kalhyttans friluftsområdes nya 3,3 kilometer långa asfaltbana invigdes.

Filipstadshockeyn gjorde entré i division 2. I premiären mot Munkfors blev seger, 7–6 efter förlängning.

November

Lesjöfors/Fillipstads bandylag, representationslaget i division 2 samt U14-laget, fick ingen is på hemmaplan till sina respektive seriepremiärer. U14-laget vann sin första match med 5–3 mot Örebro medan A-laget besegrade Linghed med 10–0.

När Merrimac förlorade med 9–11 på hemmaplan mot Kyrk F gjorde Merrimacspelaren Daniel Levänen det som alla bowlare drömmer om, att slå till med en perfekt serie, 300 poäng.

Lars Carlsson (guld), Donald Karlsson (guld), Björn Iversen (guld) och Patrik Fornander (silver) från Filipstads atletklubb blev alla medaljörer när veteran-SM i bänkpress avgjordes i Gnosjö. Dessutom tog Filipstadsatleten Annelie Izindre, som tävlar för Karlstad, en guldmedalj.

December

Lesjöfors/Filipstads innebandyherrar samlade in över 500 mjukisdjur i samband med sin match mot Per-Ols. Mjukisdjuren skänktes till välgörande ändamål i Filipstad.

I början av månaden räknades Filipstadshockeyn Movemberinsamling ihop till förmån för forskningen kring cancer. Med stor hjälp av Thommy Foogde fick klubben in sammanlagt 45 044 kronor.