2015-12-19 06:00

2015-12-19 06:00

Framgångsrika veckor för Filipstads skyttar

SKYTTE: Fina resultat under höstens tävlingar

I torsdagens FT kunde du läsa om Filipstadsskyttarnas framgångar i Luciapuffen i Ekshärad.
Men föreningens aktiva har varit flitiga under hösten och nått många fina resultat.
På måndag avslutas höstsäsongen med klubbtävlingen Julpokalen.

När Filipstads luftgevärsskyttar tävlade i Kristinehamn under helgen den 5-6 december fick de med sig två guld och två silver hem till Filipstad.

I L7-klassen vann Arvid Gustavsson sedan han fått ihop 195,5 poäng.

Och i L11-klassen blev det dubbelt Filipstad i topp. Viggo Gustavsson tog hand om förstaplatsen med 418,4 poäng medan Andreas Danielsson blev tvåa med 416,7 poäng. I L13-klassen blev Viktor Kronberg tvåa med 421,9 poäng.

Duo i Danmark

Samma helg tävlade Emilia Bédoire och Martin Kronberg i LG open i Danmark, en tävling med deltagare från Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Emilia Bédoire nådde finalskyttet under samtliga tre dagar i damjuniorklassen medan Martin Kronberg lämnade tävlingen med två personliga rekord. Emilia nådde en femteplats som bäst under finalskjutningarna medan Martins bästa personliga rekordnotering blev 601,9 poäng.

Julpokalen nästa

Helgen innan det tävlade tre av Filipstads aktiva i Ica open i Gullspång. Andreas Danielsson tog hand om fjärdeplatsen i L11-klassen med 414,2 poäng, medan Maya Björklund blir femma med 416,4 poäng i L13-klassen. På tredje plats i samma klass placerade sig Viktor Kronberg med 420,2 poäng.

På måndag ska Filipstadsskyttarna få tävla på hemmaplan i Julpokalen. Det är en klubbtävling där alla medlemmar får chansen att tävla, umgås och sätta punkt för höstterminen tillsammans.

– Vi har haft många aktiva tidigare under hösten, men har haft en liten nedgång på slutet. Nu hoppas vi att alla vill komma tillbaka och delta i Julpokalen, säger Jennie Kronberg från Filipstads skyttegille.

När Filipstads luftgevärsskyttar tävlade i Kristinehamn under helgen den 5-6 december fick de med sig två guld och två silver hem till Filipstad.

I L7-klassen vann Arvid Gustavsson sedan han fått ihop 195,5 poäng.

Och i L11-klassen blev det dubbelt Filipstad i topp. Viggo Gustavsson tog hand om förstaplatsen med 418,4 poäng medan Andreas Danielsson blev tvåa med 416,7 poäng. I L13-klassen blev Viktor Kronberg tvåa med 421,9 poäng.

Duo i Danmark

Samma helg tävlade Emilia Bédoire och Martin Kronberg i LG open i Danmark, en tävling med deltagare från Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Emilia Bédoire nådde finalskyttet under samtliga tre dagar i damjuniorklassen medan Martin Kronberg lämnade tävlingen med två personliga rekord. Emilia nådde en femteplats som bäst under finalskjutningarna medan Martins bästa personliga rekordnotering blev 601,9 poäng.

Julpokalen nästa

Helgen innan det tävlade tre av Filipstads aktiva i Ica open i Gullspång. Andreas Danielsson tog hand om fjärdeplatsen i L11-klassen med 414,2 poäng, medan Maya Björklund blir femma med 416,4 poäng i L13-klassen. På tredje plats i samma klass placerade sig Viktor Kronberg med 420,2 poäng.

På måndag ska Filipstadsskyttarna få tävla på hemmaplan i Julpokalen. Det är en klubbtävling där alla medlemmar får chansen att tävla, umgås och sätta punkt för höstterminen tillsammans.

– Vi har haft många aktiva tidigare under hösten, men har haft en liten nedgång på slutet. Nu hoppas vi att alla vill komma tillbaka och delta i Julpokalen, säger Jennie Kronberg från Filipstads skyttegille.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.