2015-12-17 06:00

2015-12-17 06:00

Snö finns för längre spår

SKIDOR: Slinga på två kilometer väntas bli klar

En slinga på en kilometer har funnits att åka på sedan flera veckor tillbaka på Kalhyttan.
Nu jobbar Filipstads skidförening på att förlänga sträckan.
– Vi ska kunna få en cirka två kilometer sträcka inom kort, säger Benny Vestlund, som ingår i laget som jobbar med konstsnön.

Kylan har gjort comeback under veckan – och därmed har Filipstads skidförening kunna starta tillverkningen av konstsnö igen.

– Det ser bra ut. Vi har kunnat spruta snö i backarna och fått fram rejäla högar. Nu är det bara pistningen som fattas, men förhoppningen är att vi ska bli klara med den i morgon (läs: i dag lördag), säger Benny Vestlund.

Han vill dock inte lova att förlängningen kommer att vara klar under lördagen, men att Kalhyttans friluftsområde ska få en cirka två kilometer lång konstsnösträcka klar så fort som möjligt är i alla fall hans ambition.

Att temperaturen väntas stiga igen ska inte vara något hinder för planerna.

Kylan har gjort comeback under veckan – och därmed har Filipstads skidförening kunna starta tillverkningen av konstsnö igen.

– Det ser bra ut. Vi har kunnat spruta snö i backarna och fått fram rejäla högar. Nu är det bara pistningen som fattas, men förhoppningen är att vi ska bli klara med den i morgon (läs: i dag lördag), säger Benny Vestlund.

Han vill dock inte lova att förlängningen kommer att vara klar under lördagen, men att Kalhyttans friluftsområde ska få en cirka två kilometer lång konstsnösträcka klar så fort som möjligt är i alla fall hans ambition.

Att temperaturen väntas stiga igen ska inte vara något hinder för planerna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.