2015-12-17 06:00

2015-12-17 06:00

Johanna ger laget guldglans

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad laddar för årets hemvändarmatch på tisdag

På tisdag i nästa vecka kommer Lesjöfors/Filipstad att hålla en hemvändarmatch.
Rickard Hedlund, som jobbar med att bygga hemvändarlaget, har hittills fått ihop en trupp med guldglans.
– Vi har bland andra fått med Johanna Hultgren och Johannes Larsson, två spelare från Filipstad som tog SM-guld förra säsongen, säger han.

För fjärde säsongen i följd kommer Lesjöfors/Filipstad att arrangera en hemvändarmatch i Spångbergshallen.

Rickard Hedlund, till vardags assisterande tränare hos de regerande svenska mästarna på herrsidan Falun, har fått i uppgift att tillsammans med Karlstad IBF:s sportchef Mikael Bergkvist att sätta ihop hemvändarlaget som ska möta dagens Lesjöfors/Filipstad på tisdag.

– Vi förlorade hemvändarmatchen förra säsongen. LFIBK hade då ett starkt lag med Kristian Wendel, Staffan Eriksson och Gustaf Ryhed och vi var lite naiva och trodde att vi skulle vinna igen efter att ha vunnit de två hemvändarmatcherna innan det. Men i år ska vi ta hem det igen, säger Rickard Hedlund.

Han är därför glad att kunna presentera två riktiga guldmakare i sin trupp.

– Dels har vi Johanna Hultgren, som tog SM-guld med Kais Mora förra säsongen, dels har vi Johannes Larsson som tog guld med Falun. Johanna kommer att få spela i en riktig superfemma med Johannes Larsson, Martin Kjellemar, Staffan Eriksson och mig själv, säger han och skrattar.

Andra spelare som kommer att delta är målvakten Morgan Lindgren, centern Johan Rolandsson samt Lesjöforssönerna Henrik Nordblad och Ulf Skoog.

– Mippe (Mikael Bergkvist) har också tackat ja till att spela. Det har pratats mycket om att han har tjuvtränat inför hemvändarmatchen, vi får se om det är sant eller om det bara är ett löst rykte, säger Rickard Hedlund.

Hemvändarmatchen kommer att starta tidigt på tisdag kväll, så att så många barn som möjligt ska få chansen att följa den utan att behöva rucka för mycket på läggtiderna.

– I den första pausen kommer barnen få lägga straffar på jultomten, säger Rickard Hedlund.

För fjärde säsongen i följd kommer Lesjöfors/Filipstad att arrangera en hemvändarmatch i Spångbergshallen.

Rickard Hedlund, till vardags assisterande tränare hos de regerande svenska mästarna på herrsidan Falun, har fått i uppgift att tillsammans med Karlstad IBF:s sportchef Mikael Bergkvist att sätta ihop hemvändarlaget som ska möta dagens Lesjöfors/Filipstad på tisdag.

– Vi förlorade hemvändarmatchen förra säsongen. LFIBK hade då ett starkt lag med Kristian Wendel, Staffan Eriksson och Gustaf Ryhed och vi var lite naiva och trodde att vi skulle vinna igen efter att ha vunnit de två hemvändarmatcherna innan det. Men i år ska vi ta hem det igen, säger Rickard Hedlund.

Han är därför glad att kunna presentera två riktiga guldmakare i sin trupp.

– Dels har vi Johanna Hultgren, som tog SM-guld med Kais Mora förra säsongen, dels har vi Johannes Larsson som tog guld med Falun. Johanna kommer att få spela i en riktig superfemma med Johannes Larsson, Martin Kjellemar, Staffan Eriksson och mig själv, säger han och skrattar.

Andra spelare som kommer att delta är målvakten Morgan Lindgren, centern Johan Rolandsson samt Lesjöforssönerna Henrik Nordblad och Ulf Skoog.

– Mippe (Mikael Bergkvist) har också tackat ja till att spela. Det har pratats mycket om att han har tjuvtränat inför hemvändarmatchen, vi får se om det är sant eller om det bara är ett löst rykte, säger Rickard Hedlund.

Hemvändarmatchen kommer att starta tidigt på tisdag kväll, så att så många barn som möjligt ska få chansen att följa den utan att behöva rucka för mycket på läggtiderna.

– I den första pausen kommer barnen få lägga straffar på jultomten, säger Rickard Hedlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.