2015-11-27 11:01

2015-11-27 11:01

Positiv stämning trots tufft läge

INNEBANDY: Lesjöfors/Filipstad ställs mot Nyfors på hemmaplan

Laget ligger sist i serien. Flera spelare i truppen går skadade och några andra är sjuka.
Men det är långt ifrån eländigt i LFIBK.
– Känslan i truppen är positiv. Vi har haft bra fart på träningarna och spelarna har visat engagemang, säger den assisterande tränaren Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad tar i morgon lördag emot Nyfors hemma i Spångbergshallen.

Båda lagen har haft en tuff inledning på säsongen och parkerar i botten av division 1 västra, Lesjöfors/Filipstad har bara tre poäng medan Nyfors har nio.

Ur det perspektivet borde matchen vara ödesmättad och ångestfylld för LFIBK.

Men lagets assisterande tränare Robert Hedlund känner inte igen sig i den stämningen.

– Visst är det här en viktig match, men känslan som vi har haft under de senaste veckorna har varit bra. Trots tufft motstånd tycker jag att vi har varit med under matcherna. Det vi måste göra fortsättningsvis är att undvika att ge bort för stora överlägen, för de blir för jobbiga att jaga i kapp, säger han.

Stämningen i truppen under de senaste veckornas träningar upplever som positiv. Och han tycker att farten i övningarna och i spelet har varit bra, liksom engagemanget från spelarna.

Lesjöfors/Filipstad befinner sig i ett utsatt läge, men Robert Hedlund ser bara möjligheter med de kommande veckorna innan julhelgerna.

– Vi har tre mycket viktiga matcher framför oss där vi egentligen måste få fler segrar än förluster, så nu gäller det bara att köra på. Jag tror att matchen mot Nyfors kommer att bli jämn, men nu är det dags för oss att få lite medstuds, säger han.

Inför förra veckans match borta mot Arvika hade Lesjöfors/Filipstad svårt att få ihop en matchtrupp på grund av skador, sjukdomar och spelare som fått längre utlandsjobb. Läget är liknande inför mötet med Nyfors, men inte alls i samma omfattning.

Lesjöfors/Filipstad tar i morgon lördag emot Nyfors hemma i Spångbergshallen.

Båda lagen har haft en tuff inledning på säsongen och parkerar i botten av division 1 västra, Lesjöfors/Filipstad har bara tre poäng medan Nyfors har nio.

Ur det perspektivet borde matchen vara ödesmättad och ångestfylld för LFIBK.

Men lagets assisterande tränare Robert Hedlund känner inte igen sig i den stämningen.

– Visst är det här en viktig match, men känslan som vi har haft under de senaste veckorna har varit bra. Trots tufft motstånd tycker jag att vi har varit med under matcherna. Det vi måste göra fortsättningsvis är att undvika att ge bort för stora överlägen, för de blir för jobbiga att jaga i kapp, säger han.

Stämningen i truppen under de senaste veckornas träningar upplever som positiv. Och han tycker att farten i övningarna och i spelet har varit bra, liksom engagemanget från spelarna.

Lesjöfors/Filipstad befinner sig i ett utsatt läge, men Robert Hedlund ser bara möjligheter med de kommande veckorna innan julhelgerna.

– Vi har tre mycket viktiga matcher framför oss där vi egentligen måste få fler segrar än förluster, så nu gäller det bara att köra på. Jag tror att matchen mot Nyfors kommer att bli jämn, men nu är det dags för oss att få lite medstuds, säger han.

Inför förra veckans match borta mot Arvika hade Lesjöfors/Filipstad svårt att få ihop en matchtrupp på grund av skador, sjukdomar och spelare som fått längre utlandsjobb. Läget är liknande inför mötet med Nyfors, men inte alls i samma omfattning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.