2015-11-24 06:00

2015-11-24 06:00

Tappstart blev fallet

INNEBANDY: Arvika–Lesjöfors/Filipstad 12–5

För många återbud från sjuka och skadade spelare gjorde att LFIBK fick en tuff inledning på matchen.
– För inte så länge sedan låg vi också under med 0–4 under inledningen av en match – du skulle egentligen kunna ta en kopia på den texten när du ska skriva om den här matchen, säger LFIBK:s assisterande tränare Robert Hedlund.

I sin senaste hemmamatch mot Skoghall visade Lesjöfors/Filipstad att det finns kapacitet i truppen för en placering högre upp i division 1-tabellen.

Manfallet inför matchen mot Arvika blev dock för stort för att laget skulle få ut sitt kunnande till 100 procent.

– Efter 0–4 i den första perioden gjorde vi en riktigt bra match. Vi gick ju och vann den andra perioden med 3–2. Sen chansade vi och plockade ut målvakten i tredje och då fick Arvika in några bollar, säger Lesjöfors/Filipstad assisterande tränare Robert Hedlund.

Att spelare drar på sig skador eller blir sjuka går förstås inte att påverka, men när det i stort sett inte finns någon avlastning att få blir det ofta svårt att hålla spelet uppe med två femmor.

– Vi kan inte ha så många spelare borta samtidigt, vi behöver ha de flesta med, säger Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad har i flera matcher den här säsongen saknat några av sina mest erfarna spelare, men det har å andra sidan öppnat upp för truppens yngre spelare. Ett exempel på en framtidsman som har tagit för sig rejält är Victor Haraldsson – mot Arvika gjorde han tre av lagets fem mål.

– Han (Victor Haraldsson) har visat att han är målfarlig och att han har tagit uppgiften på rätt sätt hela tiden. Han har spelat mycket med vårt U-lag där han skaffat sig målkänsla och sen levererat i A-laget – sånt är viktigt, säger Robert Hedlund.

Härnäst väntar Nyfors för LFIBK hemma på lördag.

Mål, Arvika: Daniel Jonsson 3, Simon Löfvenholm 2, Fredrik Sjöberg 2, Gustav Arvidsson 2, Christoffer Nilsson, Håkan Wingskog, Thomas Berntsson, Lesjöfors/Filipstad: Victor Haraldsson 3, Magnus Stjernberg, Anders Skoog.

I sin senaste hemmamatch mot Skoghall visade Lesjöfors/Filipstad att det finns kapacitet i truppen för en placering högre upp i division 1-tabellen.

Manfallet inför matchen mot Arvika blev dock för stort för att laget skulle få ut sitt kunnande till 100 procent.

– Efter 0–4 i den första perioden gjorde vi en riktigt bra match. Vi gick ju och vann den andra perioden med 3–2. Sen chansade vi och plockade ut målvakten i tredje och då fick Arvika in några bollar, säger Lesjöfors/Filipstad assisterande tränare Robert Hedlund.

Att spelare drar på sig skador eller blir sjuka går förstås inte att påverka, men när det i stort sett inte finns någon avlastning att få blir det ofta svårt att hålla spelet uppe med två femmor.

– Vi kan inte ha så många spelare borta samtidigt, vi behöver ha de flesta med, säger Robert Hedlund.

Lesjöfors/Filipstad har i flera matcher den här säsongen saknat några av sina mest erfarna spelare, men det har å andra sidan öppnat upp för truppens yngre spelare. Ett exempel på en framtidsman som har tagit för sig rejält är Victor Haraldsson – mot Arvika gjorde han tre av lagets fem mål.

– Han (Victor Haraldsson) har visat att han är målfarlig och att han har tagit uppgiften på rätt sätt hela tiden. Han har spelat mycket med vårt U-lag där han skaffat sig målkänsla och sen levererat i A-laget – sånt är viktigt, säger Robert Hedlund.

Härnäst väntar Nyfors för LFIBK hemma på lördag.

Mål, Arvika: Daniel Jonsson 3, Simon Löfvenholm 2, Fredrik Sjöberg 2, Gustav Arvidsson 2, Christoffer Nilsson, Håkan Wingskog, Thomas Berntsson, Lesjöfors/Filipstad: Victor Haraldsson 3, Magnus Stjernberg, Anders Skoog.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.