2015-11-24 06:00

2015-11-24 06:00

Filipstadsduo rekordsänkte

SIMNING: Höstsimiaden avgjordes i Säffle

Under helgen arrangerades tävlingen Höstsimiaden på en mängd olika platser i hela Sverige. Tävlingen var öppen för simmare 12 år och yngre och för Filipstadssimmarna Nova Johansson och Emelie Höök var tävlingsorten Säffle.

Med i tävlingen fanns även simmare från tio andra klubbar. För simmarna i de här åldersgrupperna är det här en av höstens viktigaste tävlingar och både Nova och Emelie hade verkligen lyckats vara i toppenbra form till denna helg. Det blev rejäla personliga rekord i nästan samtliga lopp de ställde upp i. Nova startade tävlingen med att sänka sin gamla tid på 100 frisim med åtta sekunder till 1.22,95, vilket gav plats nio. Hon följde upp det med att simma under två minuter för första gången på 100 bröstsim, 1.58,10 och hann även med att sänka sin tid på 50 fjäril med tre sekunder, 42,23 och plats sju. Emelie gjorde nog här sitt livs bästa tävling. Hon sänkte sin tid på 100 frisim med tre sekunder, under 1,20 för första gången, 1.19,69 och en bronsplats. Brons även på 100 bröstsim för tiden 1.46,50. Ett snäpp högre på prispallen blev det på den längre distansen 400 frisim, 6.10,46, och slutligen fick hon kliva upp överst och ta emot en guldmedalj för en strålande simning på 100 ryggsim, 1.32,84, en sänkning av personrekordet med sju sekunder.

Med i tävlingen fanns även simmare från tio andra klubbar. För simmarna i de här åldersgrupperna är det här en av höstens viktigaste tävlingar och både Nova och Emelie hade verkligen lyckats vara i toppenbra form till denna helg. Det blev rejäla personliga rekord i nästan samtliga lopp de ställde upp i. Nova startade tävlingen med att sänka sin gamla tid på 100 frisim med åtta sekunder till 1.22,95, vilket gav plats nio. Hon följde upp det med att simma under två minuter för första gången på 100 bröstsim, 1.58,10 och hann även med att sänka sin tid på 50 fjäril med tre sekunder, 42,23 och plats sju. Emelie gjorde nog här sitt livs bästa tävling. Hon sänkte sin tid på 100 frisim med tre sekunder, under 1,20 för första gången, 1.19,69 och en bronsplats. Brons även på 100 bröstsim för tiden 1.46,50. Ett snäpp högre på prispallen blev det på den längre distansen 400 frisim, 6.10,46, och slutligen fick hon kliva upp överst och ta emot en guldmedalj för en strålande simning på 100 ryggsim, 1.32,84, en sänkning av personrekordet med sju sekunder.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.