2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Filipstad fick stipendium av Helmiastiftelsen

STIPENDIER: Pengarna ska användas i ungdomsverksamheten

Två föreningar från Filipstad, Filipstads FF och Filipstads skidförening, fick i går ta emot stipendium från Helmiastiftelsen.
– Det känns förstås jättekul, säger FFF-ordföranden Mikael Myhrén som inte hade räknat med att få in 25 000 kronor till föreningens ungdomsverksamhet.

Helmiastiftelsen delade i går ut många olika stipendier till föreningar och personer i Värmland, vilket stiftelsen gör varje år för att främja ledarskapsutveckling, innovationer inom arbetsmiljö och yttre miljö, kultur- och idrottsprestationer samt ungdomsverksamhet.

I Filipstad fick Filipstads FF 25 000 kronor för sin ungdomsverksamhet och för sitt arbete med att integrera nya unga svenskar. Samtidigt fick Filipstads skidförening ett stipendium på 50 000 kronor.

– Det är egentligen fantastiskt att vi blir uppmärksammade för tredje gången inom loppet av ett år, först fick vi en del av ett arv, därefter ett bidrag från en loge (Odd fellow brödraloge 76 Värmland, reds anm) och så nu det här, säger FFF-ordföranden Mikael Myhrén.

Pengarna kommer att gå in i ungdomsverksamheten.

– I dag finns inga planer på hur vi ska använda pengarna, men vi ska ha ett styrelsemöte på tisdag där vi får försöka att sätta upp en plan, säger han.

Helmiastiftelsen delade i går ut många olika stipendier till föreningar och personer i Värmland, vilket stiftelsen gör varje år för att främja ledarskapsutveckling, innovationer inom arbetsmiljö och yttre miljö, kultur- och idrottsprestationer samt ungdomsverksamhet.

I Filipstad fick Filipstads FF 25 000 kronor för sin ungdomsverksamhet och för sitt arbete med att integrera nya unga svenskar. Samtidigt fick Filipstads skidförening ett stipendium på 50 000 kronor.

– Det är egentligen fantastiskt att vi blir uppmärksammade för tredje gången inom loppet av ett år, först fick vi en del av ett arv, därefter ett bidrag från en loge (Odd fellow brödraloge 76 Värmland, reds anm) och så nu det här, säger FFF-ordföranden Mikael Myhrén.

Pengarna kommer att gå in i ungdomsverksamheten.

– I dag finns inga planer på hur vi ska använda pengarna, men vi ska ha ett styrelsemöte på tisdag där vi får försöka att sätta upp en plan, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.