2015-10-22 06:00

2015-10-22 06:00

Rasmus Asplund visade vägen för FBK mot Luleå

ISHOCKEY: Säsongens första mål i SHL är gjort

Sommarens hårda träning har gett resultat.
I måndags kväll blev det tydligt när han exploderade och åkte ifrån Luleås backar för att sätta sitt första SHL-mål för säsongen i FBK-tröjan.
– Jag har haft många lägen, så det var skönt att det trillade in en puck, säger Filipstadssonen Rasmus Asplund.

I kväll torsdag ställs Färjestad borta mot Linköping.

Och på lördag åker FBK vidare söderut för att möta Rögle i Ängelholm.

– Linköping har varit jättebra hittills och Rögle är lite av en joker som nykomling, det måste man ha respekt för. Men om vi bara gör det vi ska göra ska vi kunna ta sex poäng av sex möjliga, säger Filipstads bidrag till Färjestads framgångar, Rasmus Asplund.

Säkert har inledningen på den här veckan stärkt hans självförtroende inför de två kommande uppgifterna. I måndags satte han 1–0-målet när hans Färjestad besegrade Luleå med 5–1. Och så kunde han i tisdags glädjas åt att han hade blivit uttagen till Juniorkronornas trupp som ska spela en fyrnationersturnering i Finland den 6-8 november.

Målet som han gjorde mot Luleå var en delikatess. Nye kedjekamraten John Persson slog en lång sargpassning som Rasmus Asplund tog emot i farten och åkte sig sedan fri mot Luleåkassen. Väl framme vid målet sköt han in en isare mellan Luleåmålvakten Joel Lassinanttis benskydd.

Nu hoppas Rasmus Asplund på att få mer speltid tillsammans med John Persson och Linus Persson i den nykomponerade kedjan.

– Jag fick en jättebra känsla av att spela med dem. Jag tror att det här är en kedja som alla kan växa i som spelare, säger han.

Du verkar vara inne i en bra period, hur ska du göra för att ta tillvara och bygga vidare på din fina form?

– Det enda jag kan göra är att fortsätta att jobba hårt och göra vad jag kan för att fortsätta att producera för laget.

Hans hjärta klappar för Färjestad, men självklart håller han koll på hur det går för moderklubben Filipstad i hockeytvåan. Att FIF fått en relativt tuff start är ingenting som oroar Rasmus Asplund.

– Om laget kommer att fortsätta att jobba lika hårt som det har gjort kommer det att vända. Det känns roligt att det intresset för laget är så stort och att det är så mycket folk som har sett matcherna, säger han.

I kväll torsdag ställs Färjestad borta mot Linköping.

Och på lördag åker FBK vidare söderut för att möta Rögle i Ängelholm.

– Linköping har varit jättebra hittills och Rögle är lite av en joker som nykomling, det måste man ha respekt för. Men om vi bara gör det vi ska göra ska vi kunna ta sex poäng av sex möjliga, säger Filipstads bidrag till Färjestads framgångar, Rasmus Asplund.

Säkert har inledningen på den här veckan stärkt hans självförtroende inför de två kommande uppgifterna. I måndags satte han 1–0-målet när hans Färjestad besegrade Luleå med 5–1. Och så kunde han i tisdags glädjas åt att han hade blivit uttagen till Juniorkronornas trupp som ska spela en fyrnationersturnering i Finland den 6-8 november.

Målet som han gjorde mot Luleå var en delikatess. Nye kedjekamraten John Persson slog en lång sargpassning som Rasmus Asplund tog emot i farten och åkte sig sedan fri mot Luleåkassen. Väl framme vid målet sköt han in en isare mellan Luleåmålvakten Joel Lassinanttis benskydd.

Nu hoppas Rasmus Asplund på att få mer speltid tillsammans med John Persson och Linus Persson i den nykomponerade kedjan.

– Jag fick en jättebra känsla av att spela med dem. Jag tror att det här är en kedja som alla kan växa i som spelare, säger han.

Du verkar vara inne i en bra period, hur ska du göra för att ta tillvara och bygga vidare på din fina form?

– Det enda jag kan göra är att fortsätta att jobba hårt och göra vad jag kan för att fortsätta att producera för laget.

Hans hjärta klappar för Färjestad, men självklart håller han koll på hur det går för moderklubben Filipstad i hockeytvåan. Att FIF fått en relativt tuff start är ingenting som oroar Rasmus Asplund.

– Om laget kommer att fortsätta att jobba lika hårt som det har gjort kommer det att vända. Det känns roligt att det intresset för laget är så stort och att det är så mycket folk som har sett matcherna, säger han.