2015-10-16 14:30

2015-10-16 14:30

FIF föll men reser sig igen

ISHOCKEY: Grums – Filipstad 8-2

Filipstad orkade inte göra om samma jätteupphämtning som i seriepremiären – istället var det Grums som med sitt enkla, snabba spel kunde knipa vinsten i onsdagsmatchen.
På söndag hoppas FIF på revansch och att kunna bärga full pott hemma mot Arvika.

– Såklart hoppas vi på samma, mäktiga publikstöd! säger tränaren.

Med tre snabba powerplay hade Filipstad chansen att direkt i första perioden göra ett ordenligt avtryck. Dessvärre ville pucken inte låta sig placeras i Grumskassen som FIF-spelarna önskade.

– Hade vi bara lyckats göra mål hade matchbilden varit en helt annan. Jag tycker vi börjar riktigt bra, säger Filipstadstränaren Stefan Asplund.

Istället var det hemmalaget som efter drygt 15 minuter tog ledningen. FIF stretade på och kvitterade bara några sekunder in i andra perioden tack vare Kasper Takalo.

– Här hade vi chansen att ta över matchen, istället får vi en kontring på oss och de gör 2-1.

Det dröjde sedan inte länge förrän ställningen drygats ut till 3-1 genom en, enligt Asplund, omdiskuterad situation.

– De sköt på en spelare som stod i målgården.

Grums framfart fick således Filipstad på fallrepet.

– De får några snabba mål helt i onödan. Vi blir nog lite uppstressade då, trots att vi vet att det är en situation som vi kan klara av, ja menar – vi har ju vänt underlägen förr, säger Asplund och syftar bland annat på den fantastiska upphämtningen FIF gjorde mot Munkfors i seriepremiären.

Fyra snabba mål

När resultattavlan visade 4-1 efter halva andra perioden bröt Filipstad för en timeout. Laget lyckades reducera till 4-2 innan hemmalaget i slutet av matchen skickade in fyra snabba mål.

– Vi hade läge att göra 4-3 men då fick vi några utvisningar emot oss och de lyckades dra iväg. Jag är riktigt nöjd med första perioden, andra är okej. I och för sig var det ingen som förväntade sig att vi skulle slå Grums på bortaplan – de är ju en av seriefavoriterna, säger Asplund som inte tycker att slutresultatet 8-2 speglar matchen fullt rättvist.

Arvika på tur

Härnäst är det Arvika som FIF ska mäta sina krafter mot. Matchen som äger rum hemma i Wasahallen på söndag, kommer bli minst lika tuff som onsdagens möte med Grums, denna gång har dock Filipstad det enorma stödet av hemmapubliken att hämta kraft ur i tuffa situationer.

– Det är fantastiskt vilken publik vi var. På premiären tror jag det var över 700 personer i hallen och det var riktigt många som kom till Grums för att titta också. Allt som hänt med hockeyn här i Filipstad har skapat ett eko i hockey-Värmland, vilket till stor del är tack vare publiken. Det är mäktigt och jag hoppas publikstödet håller i sig hela säsongen.

Vad kan du säga om Arvika som motståndare?

– Vi vet faktiskt inte så mycket om dem, men jag vet att det inte kommer bli en lätt match. Det finns inga lätta matcher, så är det bra. Ska vi vara med här måste vi vara på topp och ha kontinuitet konstant i vårt spel. Slappnar man av blir man straffad direkt.

Med tre snabba powerplay hade Filipstad chansen att direkt i första perioden göra ett ordenligt avtryck. Dessvärre ville pucken inte låta sig placeras i Grumskassen som FIF-spelarna önskade.

– Hade vi bara lyckats göra mål hade matchbilden varit en helt annan. Jag tycker vi börjar riktigt bra, säger Filipstadstränaren Stefan Asplund.

Istället var det hemmalaget som efter drygt 15 minuter tog ledningen. FIF stretade på och kvitterade bara några sekunder in i andra perioden tack vare Kasper Takalo.

– Här hade vi chansen att ta över matchen, istället får vi en kontring på oss och de gör 2-1.

Det dröjde sedan inte länge förrän ställningen drygats ut till 3-1 genom en, enligt Asplund, omdiskuterad situation.

– De sköt på en spelare som stod i målgården.

Grums framfart fick således Filipstad på fallrepet.

– De får några snabba mål helt i onödan. Vi blir nog lite uppstressade då, trots att vi vet att det är en situation som vi kan klara av, ja menar – vi har ju vänt underlägen förr, säger Asplund och syftar bland annat på den fantastiska upphämtningen FIF gjorde mot Munkfors i seriepremiären.

Fyra snabba mål

När resultattavlan visade 4-1 efter halva andra perioden bröt Filipstad för en timeout. Laget lyckades reducera till 4-2 innan hemmalaget i slutet av matchen skickade in fyra snabba mål.

– Vi hade läge att göra 4-3 men då fick vi några utvisningar emot oss och de lyckades dra iväg. Jag är riktigt nöjd med första perioden, andra är okej. I och för sig var det ingen som förväntade sig att vi skulle slå Grums på bortaplan – de är ju en av seriefavoriterna, säger Asplund som inte tycker att slutresultatet 8-2 speglar matchen fullt rättvist.

Arvika på tur

Härnäst är det Arvika som FIF ska mäta sina krafter mot. Matchen som äger rum hemma i Wasahallen på söndag, kommer bli minst lika tuff som onsdagens möte med Grums, denna gång har dock Filipstad det enorma stödet av hemmapubliken att hämta kraft ur i tuffa situationer.

– Det är fantastiskt vilken publik vi var. På premiären tror jag det var över 700 personer i hallen och det var riktigt många som kom till Grums för att titta också. Allt som hänt med hockeyn här i Filipstad har skapat ett eko i hockey-Värmland, vilket till stor del är tack vare publiken. Det är mäktigt och jag hoppas publikstödet håller i sig hela säsongen.

Vad kan du säga om Arvika som motståndare?

– Vi vet faktiskt inte så mycket om dem, men jag vet att det inte kommer bli en lätt match. Det finns inga lätta matcher, så är det bra. Ska vi vara med här måste vi vara på topp och ha kontinuitet konstant i vårt spel. Slappnar man av blir man straffad direkt.