2015-09-15 06:00

2015-09-16 12:25

"Det var jätteroligt"

FILIPSTAD: Tjejlöpargruppen från Filipstad deltog i Tjurruset

Tjurruset i lördags i Karlstad föll tjejerna från Löpargruppen i Filipstad på läppen.
– Det var en jätterolig tävling och vi kommer att starta även nästa år, säger Caroline Eriksson.

Varje måndag träffas tjejerna i löpargruppen i Filipstad för att löpträna. Ibland ger de sig också ut på tävlingar tillsammans. I lördags deltog gruppen i Tjurruset i Karlstad och det blev en upplevelse.

Egen risk

– Vi var åtta tjejer som deltog och det gick bra och var jätteroligt, säger Caroline Eriksson, en av deltagarna från Filipstad.

– Vi tränar varje måndag, men inför en sådan här tävling är det svårt att förbereda sig. Sista träningen innan så sprang vi i skogen över stock och sten, men i Tjurruset går det inte tävla mot klockan, utan bara se till att ta sig runt– oskadad. Man startar på egen risk och det är lätt att skada sig.

Upp till bysten

– Själv var jag nere i ett gyttjehål upp till bysten och sedan var det berghällar att springa på, så det var lätt att skada sig, förklarar Caroline Eriksson. Jag testade lite gränser då jag inte gillar att bli blöt om fötterna och det blev man verkligen. Det är en trevlig tävling där man träffar mycket folk både i och utanför banan. I åkte man ner i hål och behövde hjälp för att ta sig upp och fortsätta, allt medan publiken gapskrattade. Vi var nog en härlig syn, så skitiga som man blev.

Kastade skorna

Caroline Eriksson säger vidare att löpargruppen kommer att starta även nästa år.

– Vi hade riktigt tur med vädret då solen värmde, säger Caroline. Det behövdes då man blev både blöt och kall när man sprang i vatten och gyttja. Jag får se om jag får mina kläder rena efter den här tävlingen. Jag kanske får tvätta dem flera gånger.

En kläddetalj har hon redan gett upp att få ren:

– Skorna var i alla fall bara att kasta efter målgången.

Varje måndag träffas tjejerna i löpargruppen i Filipstad för att löpträna. Ibland ger de sig också ut på tävlingar tillsammans. I lördags deltog gruppen i Tjurruset i Karlstad och det blev en upplevelse.

Egen risk

– Vi var åtta tjejer som deltog och det gick bra och var jätteroligt, säger Caroline Eriksson, en av deltagarna från Filipstad.

– Vi tränar varje måndag, men inför en sådan här tävling är det svårt att förbereda sig. Sista träningen innan så sprang vi i skogen över stock och sten, men i Tjurruset går det inte tävla mot klockan, utan bara se till att ta sig runt– oskadad. Man startar på egen risk och det är lätt att skada sig.

Upp till bysten

– Själv var jag nere i ett gyttjehål upp till bysten och sedan var det berghällar att springa på, så det var lätt att skada sig, förklarar Caroline Eriksson. Jag testade lite gränser då jag inte gillar att bli blöt om fötterna och det blev man verkligen. Det är en trevlig tävling där man träffar mycket folk både i och utanför banan. I åkte man ner i hål och behövde hjälp för att ta sig upp och fortsätta, allt medan publiken gapskrattade. Vi var nog en härlig syn, så skitiga som man blev.

Kastade skorna

Caroline Eriksson säger vidare att löpargruppen kommer att starta även nästa år.

– Vi hade riktigt tur med vädret då solen värmde, säger Caroline. Det behövdes då man blev både blöt och kall när man sprang i vatten och gyttja. Jag får se om jag får mina kläder rena efter den här tävlingen. Jag kanske får tvätta dem flera gånger.

En kläddetalj har hon redan gett upp att få ren:

– Skorna var i alla fall bara att kasta efter målgången.