2015-08-28 17:08

2015-08-28 17:08

FIF är redo för spel

HOCKEY: A-laget är taggat inför säsongen – dags för första träningsmatchen

Klara för spel. Filipstads IF kommer väl förberedda och taggade till spel i division II. Med en stabil trupp och fyra nyförvärv är tränaren Stefan ”Jazzen” Asplund positiv inför första träningsmatchen som spelas mot Malungs IF på lördagen.

Det är drygt en och en halv månad kvar till hockeyns seriepremiär i division II. Filipstads IF började jobba omgående efter säsongslutet i våras med målet att komma väl förberedda till division II spel.

– Det är viktigt att vara förberedd för spel i en högre division. Nu spelar vi inte längre i trean och det kommer att märkas ute på isen. Vi har haft en bra barmarkssäsong och killarna har jobbat med sin egenträning, styrka och kondition, säger tränaren Stefan Asplund.

Sedan tre veckor tillbaka är truppen tillbaka på is.

– Laget är sammansvetsat och vet vad som komma skall, vi har hög närvaro på träningarna.

Ombyte med klass

Truppen har också jobbat med den mentala inställningen. Något som vuxit fram i den processen är att göra i ordning ett omklädningsrum med ordning, reda och en enhetlig linje som tillhör lag i högre divisioner.

– Killarna har själva jobbat med att riva ut inredningen, målat om, snickrat nya bås till varje spelare och lagt in en heltäckningsmatta. Vi har fått tillstånd att använda Filipstads kommunvapen i vår logotyp, så den blir nu synlig på dräkter, svetthanddukar, matta och så vidare. Vi jobbar med att det ska kännas respektfullt att representera Filipstads färger.

Laget kompletteras med nyförvärv, tre av dem, forwarden Kasper Takalo och backarna Andreas ”Karlan” Karlsson och Mattias ”Myggan” Nilsson är med i dagens träningsmatch i ishallen.

– De har erfarenhet att spel i högre divisioner, kompletterar truppen väl och tillför extra energi i laget.

Första sparringpartnern blir Malungs IF som också är nykomlingar, det i Dalatvåan. Det blir två lag som båda är nyfikna var de står någonstans, vilket kan ge en riktigt spännande match.

– Vi har inte mött dem på länge och vet inte riktigt vilket motstånd vi kommer att få, vad jag hört är att de har mycket nytt i sitt lag. Men vi ska göra vad vi kan och hoppas förstås på bra med folk på läktaren, säger Asplund.

Det är drygt en och en halv månad kvar till hockeyns seriepremiär i division II. Filipstads IF började jobba omgående efter säsongslutet i våras med målet att komma väl förberedda till division II spel.

– Det är viktigt att vara förberedd för spel i en högre division. Nu spelar vi inte längre i trean och det kommer att märkas ute på isen. Vi har haft en bra barmarkssäsong och killarna har jobbat med sin egenträning, styrka och kondition, säger tränaren Stefan Asplund.

Sedan tre veckor tillbaka är truppen tillbaka på is.

– Laget är sammansvetsat och vet vad som komma skall, vi har hög närvaro på träningarna.

Ombyte med klass

Truppen har också jobbat med den mentala inställningen. Något som vuxit fram i den processen är att göra i ordning ett omklädningsrum med ordning, reda och en enhetlig linje som tillhör lag i högre divisioner.

– Killarna har själva jobbat med att riva ut inredningen, målat om, snickrat nya bås till varje spelare och lagt in en heltäckningsmatta. Vi har fått tillstånd att använda Filipstads kommunvapen i vår logotyp, så den blir nu synlig på dräkter, svetthanddukar, matta och så vidare. Vi jobbar med att det ska kännas respektfullt att representera Filipstads färger.

Laget kompletteras med nyförvärv, tre av dem, forwarden Kasper Takalo och backarna Andreas ”Karlan” Karlsson och Mattias ”Myggan” Nilsson är med i dagens träningsmatch i ishallen.

– De har erfarenhet att spel i högre divisioner, kompletterar truppen väl och tillför extra energi i laget.

Första sparringpartnern blir Malungs IF som också är nykomlingar, det i Dalatvåan. Det blir två lag som båda är nyfikna var de står någonstans, vilket kan ge en riktigt spännande match.

– Vi har inte mött dem på länge och vet inte riktigt vilket motstånd vi kommer att få, vad jag hört är att de har mycket nytt i sitt lag. Men vi ska göra vad vi kan och hoppas förstås på bra med folk på läktaren, säger Asplund.