2015-07-18 06:00

2015-07-18 06:00

FIF värvar poängspruta

ISHOCKEY: Forshagas sportchef blir spelade assisterande tränare i Filipstad

Filipstad har fått en fin förstärkning inför säsongen i division 2.
Laget har varit på jakt efter en poängstark back och har nu hittat en sådan i form av Andreas Karlsson från Forshaga.
– Jag längtar efter att få komma ut på isen, säger nyförvärvet som har gjort 113 poäng på 94 matcher i division 2.

Andreas Karlsson är en Forshagafostrad back som har visat ett stort hjärta för sin moderklubb, både på och utanför isen.

Först och främst har han representerat laget både på division 2-nivå och på division 1-nivå. Och han har visat att han klarar av att producera poäng på båda nivåerna. På 94 matcher i division 2 har han bidragit med 113 poäng medan han står som noterad för 24 poäng på 43 matcher.

Större delen av alla poäng är målgivande passningar, därför går det att tro att det är en riktig spelfördelare som Filipstad har värvat in.

– Jag har mina styrkor i offensiven. Jag har alltid varit offensiv och försökt att hitta lösningar och passningar. Men jag har haft turen att spela tillsammans med spelare som har varit bra på att sätta puckarna, det här är på intet sätt en enmansshow, säger han.

Andreas Karlsson är 26 år ung och har om han vill många säsonger kvar som ishockeyspelare, men han har redan också hunnit med att inleda sin gärning som ledare inom sporten. Efter halva den förra säsongen blev han huvudtränare för Forshaga när dåvarande tränaren Peter Nordström tog ett tränaruppdrag i AIK i Hockeyallsvenskan. Parallellt med uppdraget som tränare för Forshaga har Andreas Karlsson även varit sportchef, ett uppdrag han fortfarande har kvar. Utmaningen som tränare för Forshaga har dock tagits av FBK-legendaren Jörgen Jönsson.

Flera faktorer

Att Andreas Karlsson har kvar suget för att vara spelare, men att han samtidigt vill utveckla sitt ledarskap gjorde att Filipstad passade in perfekt för honom när han skulle ta ett beslut om sin ishockeyframtid. För i FIF får han rollen som spelande assisterande tränare där han ska ansvara för lagets backar.

– Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Stefan Asplund (Filipstads huvudtränare, reds anm), säger han.

Sannolikt hade han kunnat välja att ansluta till klubbar högre upp i seriesystemet, men när han vägde in alla faktorer blev det lätt att välja Filipstad.

– Jag kände att helheten med Filipstad var lockande. Hockeyn har blivit het i Filipstad och jag ser fram emot att spela inför mycket folk på läktaren, säger han.

Ytterligare två faktorer vägde tungt när Andreas Karlsson gjorde sin helhetsbedömning, dels Filipstads meriterade nyförvärv från Kumla Mattias ”Myggan” Nilsson, dels att Andreas Karlssons sambo har ett brett kontaktnät i Filipstad.

– Jag spelade tillsammans med Myggan i samma backpar när Forshaga gick upp till division 1 säsongen 2012-2013. Nu får vi bli ett backpar igen om vi sköter alla korten rätt, säger han och skrattar.

Och din sambo, kommer hon från Filipstad?

– Nej, hon kommer från Storfors men har både släkt och vänner i Filipstad, så nu får de se till att gå på hockey i Filipstad till hösten.

Filipstads sportchef Emil Jacobsson kände att han vann jackpoten på ett lotteri när det blev klart att Andreas Karlsson har bestämt sig för att spela i FIF.

– Det var knappt så att man trodde att det var sant när det blev klart. Han kommer att betyda mycket för oss, 113 poäng på 94 matcher i division 2 är ett otroligt facit för en back. Det känns jättebra att han kommer att vara spelande assisterande tränare hos oss, säger han.

Andreas Karlsson är dock fortfarande sportchef i Forshaga, är du inte rädd att han kommer att komma hit och försöka att sno med sig spelare som Ludvig Magnusson till nästa säsong?

– Han försökte redan inför den förra säsongen, men den kampen vann jag! Haha!

Andreas Karlsson är en Forshagafostrad back som har visat ett stort hjärta för sin moderklubb, både på och utanför isen.

Först och främst har han representerat laget både på division 2-nivå och på division 1-nivå. Och han har visat att han klarar av att producera poäng på båda nivåerna. På 94 matcher i division 2 har han bidragit med 113 poäng medan han står som noterad för 24 poäng på 43 matcher.

Större delen av alla poäng är målgivande passningar, därför går det att tro att det är en riktig spelfördelare som Filipstad har värvat in.

– Jag har mina styrkor i offensiven. Jag har alltid varit offensiv och försökt att hitta lösningar och passningar. Men jag har haft turen att spela tillsammans med spelare som har varit bra på att sätta puckarna, det här är på intet sätt en enmansshow, säger han.

Andreas Karlsson är 26 år ung och har om han vill många säsonger kvar som ishockeyspelare, men han har redan också hunnit med att inleda sin gärning som ledare inom sporten. Efter halva den förra säsongen blev han huvudtränare för Forshaga när dåvarande tränaren Peter Nordström tog ett tränaruppdrag i AIK i Hockeyallsvenskan. Parallellt med uppdraget som tränare för Forshaga har Andreas Karlsson även varit sportchef, ett uppdrag han fortfarande har kvar. Utmaningen som tränare för Forshaga har dock tagits av FBK-legendaren Jörgen Jönsson.

Flera faktorer

Att Andreas Karlsson har kvar suget för att vara spelare, men att han samtidigt vill utveckla sitt ledarskap gjorde att Filipstad passade in perfekt för honom när han skulle ta ett beslut om sin ishockeyframtid. För i FIF får han rollen som spelande assisterande tränare där han ska ansvara för lagets backar.

– Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Stefan Asplund (Filipstads huvudtränare, reds anm), säger han.

Sannolikt hade han kunnat välja att ansluta till klubbar högre upp i seriesystemet, men när han vägde in alla faktorer blev det lätt att välja Filipstad.

– Jag kände att helheten med Filipstad var lockande. Hockeyn har blivit het i Filipstad och jag ser fram emot att spela inför mycket folk på läktaren, säger han.

Ytterligare två faktorer vägde tungt när Andreas Karlsson gjorde sin helhetsbedömning, dels Filipstads meriterade nyförvärv från Kumla Mattias ”Myggan” Nilsson, dels att Andreas Karlssons sambo har ett brett kontaktnät i Filipstad.

– Jag spelade tillsammans med Myggan i samma backpar när Forshaga gick upp till division 1 säsongen 2012-2013. Nu får vi bli ett backpar igen om vi sköter alla korten rätt, säger han och skrattar.

Och din sambo, kommer hon från Filipstad?

– Nej, hon kommer från Storfors men har både släkt och vänner i Filipstad, så nu får de se till att gå på hockey i Filipstad till hösten.

Filipstads sportchef Emil Jacobsson kände att han vann jackpoten på ett lotteri när det blev klart att Andreas Karlsson har bestämt sig för att spela i FIF.

– Det var knappt så att man trodde att det var sant när det blev klart. Han kommer att betyda mycket för oss, 113 poäng på 94 matcher i division 2 är ett otroligt facit för en back. Det känns jättebra att han kommer att vara spelande assisterande tränare hos oss, säger han.

Andreas Karlsson är dock fortfarande sportchef i Forshaga, är du inte rädd att han kommer att komma hit och försöka att sno med sig spelare som Ludvig Magnusson till nästa säsong?

– Han försökte redan inför den förra säsongen, men den kampen vann jag! Haha!