2015-06-25 06:00

2015-06-25 06:00

Här får alla vara med

HANDIKAPPSIDROTT: Idrott för alla får mycket beröm

Var som du är. Alla ska ha möjlighet till en aktiv och meningsfull fritidsaktivitet. Det menar ledarna Linn Jansson och Carita Svensson. I maj startade de tillsammans med Nordmarks IF Idrott för alla.
Responsen har hittills varit mycket god.

När FT anländer till Hedvallen på tisdagskvällen har klockan slagit sex, full aktivitet råder på fotbollsplanen då olika lag genomför sina sista träningspass innan sommaruppehållet.

Linn Jansson håller på att bygga upp en hinderbana som deltagarna av Idrott för alla ska få ta sig an så fort uppvärmningen är avklarad.

– Vi anpassar alltid aktiviteterna efter de som är med, förklarar Carita Svensson som tillsammans med Linn sjösatte idén om att alla, oavsett funktionsnedsättning, ska ha möjlighet till en aktiv fritidssysselsättning.

– I Nordmark är man väldigt duktig på att inkludera alla, föreningen här har ju till och med fått pris för sitt arbete med att få in asylsökande ungdomar i fotbollen. Därför hörde vi av oss och kollade om de var intresserade av att vara med och starta Idrott för alla. Och det är vi jätteglada att de ville! Föreningen har varit toppen och köpt in olika saker så att vi har kunnat göra en del handikappanpassning.

Konceptet Idrott för alla vänder sig till barn och ungdomar mellan 6-19 år. Inför starten i maj hade nio personer anmält sig. Efter en dryg månad med regelbundna träffar har responsen för initiativet varit mycket god.

– Det känns och ser ut som att alla har jättekul. Intrycket man får av de som är med är att det är mycket positivt, säger Carita.

Utmaningen

När deltagarna fått lagom puls har det blivit dags för kvällens utmaning – hinderbanan som avklaras genom att hoppa, krypa och springa slalom. När alla tagit sig igenom gör allt om på nytt, men denna gång med en fotboll.

Miranda Edin lyckas smidigt ta sig igenom och rulla bollen genom alla hindren.

– Ja! Jag lyckades!

Med en blick utifrån går glädjen och engagemanget från deltagarna inte att ta miste på, precis som Carita påpekat.

– Vi tror absolut att det här fyller en viktig funktion.

Tisdagens träff var den sista innan det blivit dags att ta en paus över sommaren. Precis som fotbollen drar Idrott för alla i gång igen i augusti, men om det blir någon ytterligare fortsättning återstår att se.

– Vi får göra en utvärdering tillsammans med klubbstyrelsen. Men det är absolut inte omöjligt.

När FT anländer till Hedvallen på tisdagskvällen har klockan slagit sex, full aktivitet råder på fotbollsplanen då olika lag genomför sina sista träningspass innan sommaruppehållet.

Linn Jansson håller på att bygga upp en hinderbana som deltagarna av Idrott för alla ska få ta sig an så fort uppvärmningen är avklarad.

– Vi anpassar alltid aktiviteterna efter de som är med, förklarar Carita Svensson som tillsammans med Linn sjösatte idén om att alla, oavsett funktionsnedsättning, ska ha möjlighet till en aktiv fritidssysselsättning.

– I Nordmark är man väldigt duktig på att inkludera alla, föreningen här har ju till och med fått pris för sitt arbete med att få in asylsökande ungdomar i fotbollen. Därför hörde vi av oss och kollade om de var intresserade av att vara med och starta Idrott för alla. Och det är vi jätteglada att de ville! Föreningen har varit toppen och köpt in olika saker så att vi har kunnat göra en del handikappanpassning.

Konceptet Idrott för alla vänder sig till barn och ungdomar mellan 6-19 år. Inför starten i maj hade nio personer anmält sig. Efter en dryg månad med regelbundna träffar har responsen för initiativet varit mycket god.

– Det känns och ser ut som att alla har jättekul. Intrycket man får av de som är med är att det är mycket positivt, säger Carita.

Utmaningen

När deltagarna fått lagom puls har det blivit dags för kvällens utmaning – hinderbanan som avklaras genom att hoppa, krypa och springa slalom. När alla tagit sig igenom gör allt om på nytt, men denna gång med en fotboll.

Miranda Edin lyckas smidigt ta sig igenom och rulla bollen genom alla hindren.

– Ja! Jag lyckades!

Med en blick utifrån går glädjen och engagemanget från deltagarna inte att ta miste på, precis som Carita påpekat.

– Vi tror absolut att det här fyller en viktig funktion.

Tisdagens träff var den sista innan det blivit dags att ta en paus över sommaren. Precis som fotbollen drar Idrott för alla i gång igen i augusti, men om det blir någon ytterligare fortsättning återstår att se.

– Vi får göra en utvärdering tillsammans med klubbstyrelsen. Men det är absolut inte omöjligt.